728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 11 November 2014

Saya, Urusan Hari Ini & Spaghetti Aglio e Olio

Alhamdulillah. Baru selamat sampai rumah! Hari ini seharian saya di luar. Buat macam-macam urusan. Beli barang dapur dan keperluan harian yang dah habis, pergi pejabat pos, pergi bank, cari hadiah untuk birthdays, weddings, newborn babies (Nampak tak semuanya 'plural',...banyak pula occasions bulan November ni) Dari satu tempat ke satu tempat. Ni baru rasa lega boleh tarik nafas. Kaki pun dah lenguh melampau minta rehat.

Maaf hari ini belum sempat jengah sesiapa lagi. Balas komen pun jari rasa berat. Nak rehat dulu. Insya-Allah, jumpa malam nanti. Oh, entri pemenang 'Jom Cuba Nasib' pun umum sebelah malam karang atau selewat-lewatnya esok pagi.

Spaghetti Aglio e Olio
Inilah lunch + tea saya untuk hari ni. Tadi kat luar tak sempat makan sebab 'korban masa + korban duit' beli barang kraf kat POPULAR. Ter....tak sengaja Heheheh nasib baik Bott simpankan spaghetti. Alhamdulillah, kenyanggggg! Nak resepi tak? Tungguuuuuuu!




39 ulasan:

  1. Balasan
    1. tunggu akak recover dari penat & lenguh dulu (nampak sangat dah tua) hahahah

      Padam
    2. ceh ceh tua ke?hoho

      ok, i'm waiting ~_^

      Padam
  2. omnomnom nampak sedap..resepi plisss..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya-Allah, dalam masa terdekat akak update ye :)

      Padam
  3. Akkkk~~ sedapnyaa. aloo. teringinn juga. haha. macam mana boleh pakai ayat TER Tak sengaja tu eh? HAHAHA. Ada pulakk cam tu. haha. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu ayat nak sedapkan hati tu...ayat denial hahaha

      Padam
  4. alahai...tertelan air liur...hehehe

    Salam perkenalan sis
    http://kisahpondokkecil.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal, Ann. Dah berkunjung ziarah 'pondok kecil' Ann tadi :)

      Padam
  5. Akak, makan tu ingat kita tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dak! Kalau akak ckp ingat, terang2 akak tipu sebab masa makan ni Cekebon akak pun akak terlupa jap hihihi

      Padam
  6. amboi nampak sedap. ber kriuk kriuk dah perot ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, Fadzi...sampai berkriuk kriuk!

      Padam
  7. okay, nampak sedap. lapaq balik. haha

    BalasPadam
  8. mesti lah nk..sis JM suka mkn tapi tak pandaii buat sendiri huhuh ( JM ni..apa yg ko pandai...mkn je tahu ahaha)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa sis, pandai makan tu kira pandai lah jugak! Tapi kan,..memang kalau orang lain yang masak, lagi sedapppp kita makan :)

      Padam
  9. Sedap....:)
    Akak punya gambar tak pernah fail buat Nad terliur

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi sorry ye, Nad. Setakat ni dapat jamu mata je...

      Padam
  10. eh, terrrrr.. hahaha. ye ke XP

    mak oi, sedapnya! tapi perut dah kenyang ni. sebu pula tengok. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, ni bukan utk tatapan org kenyang :)

      Padam
  11. Byknya aktiviti akak..hihi..tp sdapnya spaghetti tu..lparrr..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Konon nak sekali harung, malas nak keluar banyak2 kali. By the time balik dah monyok+seret kaki dah huhuhu

      Padam
  12. sedap nye Spaghetti Aglio e Olio tu... (y)

    BalasPadam
  13. tengok makanan pepagi ni memang mencabar kan.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mencabar minda,...mencabar jiwa hihihi

      Padam
  14. menarik nampak.
    tak mahu resepi tapi tolong hantar sini satu hahaha

    hari tu frust menonggeng gi pizza hut. Order dua spaghetti akhirnya yang sampai cuma satu. Frust.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, jauhnya nak nganto, aRz!
      Akak dah lama tak makan kat pizza hut sebab ada pengalaman dapat poor service beberapa kali. Tak pelah, aRz,..anggap tak de 'rejeki' :)

      Padam
  15. Saya pulak dah 2 hari lunch koew tiaw.
    Dah beli siap2 masa breakfast.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapau siap2 masa breakfast,..senang gak kan. Tak yah nak bergelut time lunch!
      Shikin tak mamam nasi ke?

      Padam
  16. nak laaaaa Kak Farrah !! dahla feveret ni pasta pasta ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh yelahh. Ini memang feveret CT!!

      Padam
  17. Tak pernah buat. Selalu buat yang carbonara je. Hehe. Kalo masak camni selalu order bila kakak balik kampung. Haritu dia balik, saya order lasagna n sherpherd pie. Hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oohhhh,...shepherd pie is yummmyyy! Budak suka carbonara ye...akak semua akak suka hihihi

      Padam
  18. Kes dok kt popular lame2 la tu kan kak farrah... hehehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...