728 x 90

Jumaat, 21 November 2014

Trifold Shutter Card

Malam! Saya bersiaran dari bilik kraf ni. Baru selesai buat base untuk Trifold Shutter Card. Kad ala-ala ada panel berlapis gitu. Alhamdulillah, kad-kad ucapan yang orang tempah (Kisah Si Procrastinator semalam) dah siap dan sampai kepada tuannya :) Sekarang tinggal nak buat kad saya pula. 

Trifold Shutter Card base

Esok birthday dua orang penting dalam hidup saya. Uje (adik bongsu saya) dan Bott (kawan baik saya). Insya Allah, kami buat celebration kecil-kecilan di rumah. Jadi, sekarang ni tengah usaha buat kad untuk mereka berdua. 

OK, saya nak sambung kerja. Insya-Allah ada masa saya jengah dan balas kunjungan kalian ye. Nak ucapkan 'Selamat Berhujung Minggu' untuk semua! Jangan lupa rehat cukup-cukup dan buat sesuatu yang bermakna :)


26 ulasan:

  1. wah, serious x sabar nak tengok apa jadi dengan kad tu!!! akak memang kreatif.... mesti diorang suka nnti :D

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Selamat berhujung minggu buat Tarmizi juga :)

      Padam
  3. Rajinnye kak fara..hehe..btw hadiah da smpai. Tengkiuu!! ^^
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  4. Selamat berhujung minggu Farrah..tak kemana2 ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, kak! Happy weekend utk akak juga :)
      Hujung minggu ni selain makan2 dengan family, tak ada plan yg spesifik lagi ...

      Padam
  5. Akak punye "keje tertangguh" dah siap semua ke kakk..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, Firah. Berjaya disempurnakan. Taubat sekejap hehehe

      Padam
  6. kreatif betul la.. buat la sekeing kt saya.. besday saya baru lepas ja 18.11

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alalala, insya Allah. Ada rezeki 1 hari Zarul merasalah dapat kad drpd akak :)

      Padam
  7. xsabar nak tgok wajah kad ni. msty cantek kan ^-^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe bolehlah, dik. Insya Allah, nanti akak share di sini :)

      Padam
  8. Cutting & fold sendiri ke,K.Farrah?
    Nampak complicated je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak complicated sangat, Shikin. Cuma kena pastikan ukuran betul2 precise. Akak potong guna paper cutter dan fold ikut garis yang dibuat menggunakan 'scorer' -- Scoring and Paper Scorer

      Padam
  9. ni kalo silap potong, menangis jawabnya. hehe

    BalasPadam
  10. birthday kite tahun depan nak book siap siap dari Kak Farrah..!! nak ade hello kitty tau hahaha

    BalasPadam
  11. Ohh inilah versi 'tanpa mekad' ehh. Dah siap cantik sgt kak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye,..inilah base nya. Versi togel!

      Padam
  12. Oooi cmni versi blm siap ye... haaaa xsbr tggu kak farrah bt tutorial...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, nanti akak cuba buat secepat mungkin ye...banyak lagi kerja2 yang tertunda kat bilik kraf tu ;)

      Padam
  13. Balasan
    1. :D nnt bila dah ada tuto lengkap, bulehla Scha coba buat utk si dia,..

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...