728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Khamis, 5 Februari 2015

Mulakan hari dengan,...

Assalamu'alaikum, apa khabar semua?
Pagi ini saya mulakan hari dengan semangkuk mi sua tiram dan air teh lemon. Bott belanja :) 

Itu sahajalah yang saya ingat. Apa-apa yang berlaku for the rest of the day, semua jadi blur. Saya main ikut je jadual saya. Seharian di luar melunaskan urusan-urusan diri dan rumah. Petang ada home tuition, malam pula kelas di dewan. Pukul 10.30 malam baru sampai rumah, tarik nafas dan bertenang. Penatnya hari ni! Saya rasa inilah hari paling hectic saya. Kena atur balik jadual harian saya nampak gayanya. Tak boleh buat sekali harung macam ni. 

Oh,...terima kasih banyak-banyak buat sahabat-sahabat, adik-adik dan readers yang sudi datang berkunjung ke mari. Tinggalkan bukan satu dua,...tetapi banyakkkkkk komen-komen. Siap main berteka-teki lagi siapa pengirim poskad dari jauh tu hehehe. Sorry. Dah dua tiga hari tak dan nak berinteraksi dengan kalian. Bagi yang ada tanya soalan especially berkenaan kraf,gitar dan resepi tu, please give me some time. Akak bukan sombong bongkak pompous tak mau jawab tau, kudrat tak cukup. I'll get back to you later k.

Nite. Have a great day tomorrow!

Psst! Tengok mulut Doraemon senyum besar pada paper cup tu rasa nak senyum sama :)

83 ulasan:

  1. Takpe kak Farrah, rest dulu ;)
    padat jadual akak hari ni.. Dari pagi hingga ke malam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penatnya hingga ke hari ni, Rose huhuhu

      Padam
  2. ok ekin faham... macam ekin jah yang komen banyak ni... hahahhahah... sedap tengok menu tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap, Ekin. Akak pun baru first time rasa mi tu :)

      Padam
  3. mi sua tiram? tak pernah dengar pun. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. mi sua? mei hua pernah dgr x

      Padam
    2. Mei hua mei hua menangis kau kerana cinta!! Huhuhu tu lagu saya karaoke masa kecik2, sis!

      Padam
    3. taw nyanyi tamg chorus mei hua ja...lirik seterusnya xtahu..

      Padam
    4. tahu jugak sikit sikit ZF. nani tak tahu terusss. hahaha :P

      Padam
    5. Kalau wa pu ce tau maknanya CT muda remaja lagi...tak sempat dgn zaman mei hua hihihi

      Padam
  4. Pertama kali dengar mi sua tiram ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak selalu tgk orang makan dgn berseleranya. Ni first time akak cuba :)

      Padam
  5. mulakan dengan BISMILLAH..baru semua kerja berkat :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dimulakan dgn bismillah,..diakhiri dengan alhamdulillah,....

      Padam
    2. erkkkkkkk... opsss terbelahak plak.. hihi

      Padam
  6. ishh...tgk mulut DORA emonnn tu rasa nk kiss je..ishhh.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cium? Gigit? Makan? Oh, please don't hurt my doraemon!

      Padam
    2. cute kan bekas doremon tu.. saja aje Kak Farrah tayang hahaha..

      Padam
    3. hahahhahah Kak JM ni dengan mulut doremon pun nak kiss...

      Padam
    4. Sis JM kan penuh kasih sayang orangnya :)

      Padam
  7. Farrah rajin dan peramah..haruslah sis JM pun suka bertandang ke sini :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju kak JM cakap... kak Farrah sporting sangat2 hihihi

      Padam
    2. Hihihi malulah...lari nyorok belakang peti ais jap!( hohoho macamlah muat!)

      Padam
  8. Melting., rasa nak makan jugak mee ni sebab cawan doraemon yg pelik tu dan mangkuk mee tu pun besaar.. besstnya kalau makan, pasti puas..

    BalasPadam
  9. Mee Sua Tiram.. "sua" dalam bahasa kedah mean "hulur".. kiranya bila tukar jadinya "Mee hulur Tiram".. hehe.. boleh macam tu kak Farrah?..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh baru tahu maksudnye ape..huhu

      Padam
    2. Selagi tak ada yang sanggah, boleh je Syida hehehe

      Padam
  10. eheee xpe kak farah rehat dulu nti free baru reply hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aahhh... Esok2 je reply... He He He...

      Padam
    2. xpayah reply terus lahh... hahahah jahatnya..

      Padam
    3. Tak yah risau sebenarnya kan sebab ada SS & ZF yang tolong jawab bagi pihak saya :)

      Padam
  11. padatnya jadual akak..apa nak buat kan dah tugas macam tu kena buat juga kan kak..apapun, take care kak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awal2 tahun begini masih tunggang-langgang atur jadual, Wana. Dah puas cuti dan rehat hujung tahun ;)

      Padam
  12. wana tertarik sangat dengan cup minuman gambar doraemon tu..rasa semangat ja nak minum..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. semangat kan...akak dah macam budak kecik excited terlebih minum dr cup tu ;)

      Padam
  13. sodapnyaaa tapi takleh lah makan mee pepagi.. kena makan nasik jugak... kopi okay...

    BalasPadam
    Balasan
    1. perut melayu...nasi jua mnjadi santapan

      Padam
    2. tak kenyang eh...tak cukup utk lapik perut :)

      Padam
  14. harini saya mulakan hari dgn 4 ayam kfc.. cisss...habis plan diet..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, trah. Esok start diet balik k. :)

      Padam
  15. Balasan
    1. Mi sua yg akak biasa makan mmg hidangan org cina. Tapi, yg ini meal inspired dr Taiwan :)

      Padam
  16. kalau la doremon ada... saya nk gunakan poket dia sekejap...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak ada doremon nak poket dia jugak..
      hari hari pi negara lain2.. tayah cop pasport hehe..

      Padam
    2. saya nak pergi jalan2 rumah blogger guna poket doramon hahahhha

      Padam
    3. Bukan guna poket doraemon,..guna pintu doraemon yg keluar dr poket hikhikhik

      Padam
  17. Workholic farra nie,jaga kesihatan ya,nanti teacher tak sihat macam mn nak ngajar..ngee
    btw,macam pernah dgr mee tue,tapi tak ingat,doremon tu penaik semangat ya farra sebab senyum nya sangat lebar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya selalu kalau boleh sekali keluar nak habiskan semua urusan. Tak sedar diri yg kemampuan & kudrat terhad hihihi dulu2 masa kecik memang suka sangat dgn doraemon, khaty :)

      Padam
  18. Mi Sua Tiram? tak pernah dengar lagi.. suka tengok cup minuman tuh.. membuatkan kita tertarik nak minum dan happy macam gambar doreamon tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ada rezeki cubalah, eyda. Sedapppp. Cuma saya tak lalu nak mkn tiram yg hanya dicelur sekejap tu. Rasa laut sangat huhuhu

      Padam
  19. Pergh ~ terliur nampak.. patutlah Doraemon tu buka mulut.. nak minta suap.. bukan sal mnta suap tu.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Doraemon dah kenyang makan dorayaki. Tu yg senyum lebat :)

      Padam
  20. Mi Sua Tiram tu apa? Ada tiram kat dalam? Ke nama je? SS cuma tahu Sua Sue Good Morning je.. Hi Hi Hi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alahhh serupa mcm cucur badak la..ada ka badak dlm tu..hahahah

      Padam
    2. Betul, SS. Mi Sua ni kuahnya pakai oyster sauce dan ada 3 ketul tiram. Lepas ni SS cuba makan mi sua sambil bersenandung sua sue good morning!

      @Zarul. Mi sua oyster ni bukan oyster imaginasi cam kueh badak tu, Zarul. Ada oyster betul2! Akak yang tak lalu sangat makan tiga ketul tiram tu.

      Padam
  21. dapnyee.. doraemon comel.. aummmm... ^__^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sound effect 'Aumummm' Anis tu pun chomel ;)

      Padam
  22. makan kat mana ni? awat comelnya bekas air tu............! hahaha
    akak simpan ke buang bekas air tu? kalau saya.....mungkin simpan..sbb comel sangat..! hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak makan kat food court je ni. Mi sua tu beli kat Shilin Street Snack. Air doraemon kawan akak belikan kat MBO Cinema. Hahaha akak simpan Nana, sayang sangat! Akak buat bekas tisu :)

      Padam
  23. bulatan titik.. bulatan titik.. belon kecil bertali dan bulatan besar.. bulatan besar.. enam kiri kanan sifar di tengah.. tarik kiri tarik kanan.. turun ke bawah.. hahahaha.. Kak Farrah tahu dak lagu ni ??
    lagu doremon versi hancus orang malaysia nyanyi hakhak..

    mi sua memang tak pernah bersua dengan CT.. tak pernah dengar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu Emon tu akak tak familiar. Akak biasa dengar yang "Badannya bulat-bulat, dia suka makan donat.....ah, tak cukuplah! ang ang ang makhluk itu bernama Do-ra-e-mon-u"

      Nanti ada peluang pergilah bersua dengan mi sua ni, CT :)

      Padam
  24. Semoga segalanya dipermudahkan...

    Mi sua..?? Apee tuh..?? Komannya ai.. Heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lebih kurang cam mihun tapi rasanya lain sikit. Selalu akak makan mi sua yang orang buat sup letak pepper. Ni dia buat mi suah rasa tiram. Yummm yummm!

      Padam
  25. Cantik pulak bekas air Doraemon tu.
    Kalau anak saya nampak, banyak soalannya yang nak kene jawab.
    Termasuklah mana nak dapatkan bekas yang sama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau budak2 mesti suka dengan bekas minuman tu kan Shikin?

      Padam
    2. bukan budak teringin nak dapat tu... yang orang dewasa kalau minat kartun mesti dapatkan ni... hihihi

      Padam
    3. Tak payah tunggu budak, mak budak macam akak ni pun suke! Meriah senyum si Emon nih.
      Minuman Doraemon tu Shikin, ada promo kat MBO CInema. Akak dapat bayang si Abe tanya soalan2 sel otak bergabung tu :)

      Padam
  26. ayu suke sgt makan mi suah tu kak farrah
    klu g lalu dpn kedai ni mmg akan singgah beli pnye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap kan, Ayu! Selama ni akak main pandang je orang lain makan. Selalu beli sweet potato atau ayam XXL je.

      Padam
  27. Memang besar mulut doreamon tu...hehehe..:)

    BalasPadam
  28. Hoho sy pny jadual kehidupan pn dh mcm apa je ni. Jarang singgah blog kak farrah T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita, budak. Akak pun tunggang-langgang susun schedule. Tak dan blogwalking sgt.

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...