Sabtu, 7 Mac 2015

CekeTed daripada Shikin

Awal minggu lepas apabila Cekebon maklumkan yang saya ada parcel besar, bergegas saya balik rumah. Punyalah excited walaupun ketika tu tak ada idea daripada siapa. Nak kata hadiah GA ke,..hadiah penghargaan pengomen tegar ke,...tak mungkin sebab Februari merupakan bulan sibuk-huru-hara saya.

Rupa-rupanya terima belated birthday present daripada Shikin. Sob,..sob,..dah tua-tua ni dapat hadiah, feeling lebih sikit hahahah. Bukan sekadar dapat bebear, dapat folded handmade note daripada Shikin (ni nanti dah naik Bloggers' Board saya akan share) dan sekeping Shiseido Black Mask lagi. Thanks so much, Shikin! Akak benar-benar hargainya. Bebear ni buat akak senyum setiap hari. Punyalah sayang, sampai Yu-Ri tak boleh sentuh langsung! Berterabur kucing tu lari kena hambat dengan akak ;)

Ahli baru FAMF Tower :)

Besar kan?! Lembut dan gebu lak tu. Bebear ni kembar tau! Shikin beli di Cameron Highland ketika ke sana untuk bercuti baru-baru ini. Satu untuk Shikin and satu lagi untuk akak Shikin hehehe. Dalam kegumbiraan tu, tercetuslah idea nak buat entri Jom Cuba Nasib yang pertama untuk tahun 2015. Kena buat apa?

  1. Kena teka bebear ni siapa yang bagi, dan
  2. Beri nama sesuai untuk bebear.

Bagi yang dah berkunjung ke blog Shikin, memang bonuslah sebab melalui entrinya, Shikin dah tunjuk gambar bebear kembar dan dah beri hint akan beri pada someone. (Akak pun baca entri Shikin setelah bebear ni selamat sampai ke pangkuan.) Klik gambar di bawah untuk ke entri yang saya maksudkan. Siapa yang belum berkenal-kenalan dengan Shikin, inilah masanya!

Aksi Iri dengan Bebears

So, let's cut to the chase:
Pemenang untuk Jom Cuba Nasib: Teman Baru ialah:-
  1. Cik Mimie - yang pertama berjaya teka bebear ni daripada Shikin.
  2. Scdha Sein (SS) - suggested nama CekTed. Ted singkatan untuk Teddy. Tapi sebab nak lagi comel, saya jadi kan CekeTed. Bolehlah senada dan seirama dengan Cekebon & Cekengah hahahah.

Tahniah buat mereka berdua! Hadiah? Ada,..ada... Lambat sikit ye,..saya hantar sekaligus dengan hadiah top commentators dan beberapa surat lain. Saya ni banyak pengalaman tak best di pejabat pos. Jadi, biar pergi tu sekali harung je. Nanti dah pos saya inform.


Note to Shikin: 
Jazakumullah Khairan Katsiran. Terima kasih banyak-banyak sebab dalam kesibukan harian, masih ada ruang untuk Shikin ingat akak. Akak tak dapat bayangkan macammana Shikin struggled untuk bungkus bebear tu. Suka sangat dengan folded note yang Shikin tulis. Yes, memang tulisan tu boleh baca hihihih Akak doakan Shikin beroleh kebahagiaan dunia akhirat, kesihatan sempurna dan dapat membesarkan 3 Adams dengan baik. Moga 'fwenship' kita akan berkekalan dan dirahmati-Nya.

71 ulasan:

  1. Ok! CekeTed dah boleh buat SURAT BERANAK! Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah JM, ehhhhh salah! tahniah SS.

      Padam
    2. Alamakkk...takdek bapak..
      Haru ni..hehe..
      Haaa..ni adopted child.

      Padam
    3. Kena buat mykid ni utk CekeTed :)

      Padam
    4. berapa hari dah Ceketed ni lahir..perlu buat surat beranak before 14 hari nanti kang kena denda LEWAT

      Padam
    5. eehh..sis JM konfius...hari tu Ceketed ni pakai baju London..hari ni tinggal kepala je...

      Padam
    6. ambaoi nama.. buat surat beranak bagai.. kan dah lama ke lahir?..hehe.. tukar surat hak penjagaan ja..

      Padam
    7. aa sis..saya ingatkn cek ted ada badan..rupanya kepala ja..

      Padam
    8. Badan tu badan tuan CekeTed :)

      Padam
    9. Ceketed. Comel kott! Hahha. Sesuaii

      Padam
    10. Ceketed ni anak beli kat e-bay.. anak tabung uji ehehe..

      Padam
    11. Special...anak tabung uji yg ada kembar kat Negeri 9 :)

      Padam
  2. oh, sedap nama baru dia.. hehehhe. rupanya Dr Shikin yang kasi.. laaa.... x baca pun entri dr.. x sempat. hmm.. tahniah cik Mimie and SS ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe nway thanks Amy sebab sudi meriah-merry kan tower akak ni :)

      Padam
  3. Comel sangat bila kawan beri hadiah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang menerima hadiah pun leh perasan comel :)

      Padam
    2. takyah prasan prasan.. memang comel =)

      Padam
    3. Hahahaha alamak tak de duit kecillah, CT. Turun kl akak belanja ayam penyet :)

      Padam
  4. Wahh. Dari dr shikin rupanya.. best la farrah, dapat hadiah dari cameron highland..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, DP. Hidung yg kembang sebab dapat hadiah tak kempis2 lagi :)

      Padam
    2. abis laa hidung kembang tak mau kempis2 tuh..

      Padam
  5. Balasan
    1. Buat teman bobok dan lesak-lesak :)

      Padam
  6. Aww comelnya teddy bear tu kak farrah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comel dan gebu, Dylla. Sedap buat peluk :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Kepala ja..
      Seriau pulak bila ZF tanya kepala ja...
      Terbayang hantu..erkkkk..

      Padam
    2. Ingat penanggal ke pe? Kah kah kah...

      Padam
    3. heheheh... sebelum ni tgk dia pakai baju....

      Padam
    4. ahahaha elokla kepala saja.. kalo ngan badan2 lagi seram..
      at least kalo kepala dia terbang saja.. =P

      Padam
    5. No! No! No! Tak mau samakan Ceketed dgn penanggal! Scary!

      Padam
  8. Terima kasih pada doa akak.
    Senang je nak bungkus hadiah tu...sebab kat rumag ada banyak OPP Tape tu.
    Sorry sangat2 tau k.Farrah sebab xdpt finalize nama buchuk tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tape yg orang selalu guna utk seal kotak tu, Zarul.
      @Shikin - it's ok, Shikin. Small matter :)

      Padam
  9. Sian Yu Ri kena perambat disebabkan CekeTed :D
    Tapi, sama je cam kat rumah ni...budak2 ni kalau peluk mama x buntangkan mata.
    Tapi, kalau die letak vontot n pijak buchuk mama memang kena jegil mata.
    * Sorry sebab memang niat nak beli kad tapi masa keluar lupe pulak nak beli.
    * Sekarang kat padang Paroi, Seremban sebab Abe tengan ada lawan bola.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tepi padang pon boleh blogwalking! He He He...

      Padam
    2. mana2 pon boleh... dlm toilet pon boleh SS oi..

      Padam
    3. hai ZF blogwalking sampai dalam tandas ke? patut laa boleh jadi top komentor.. hehehe..

      Padam
    4. uiiish hebat mama.. tengah tengok Abe main bola bleh online ehehe..

      Padam
    5. Dr Shikin kita ni wonder lady. Terror multitasking :)

      Padam
  10. comel name ceketed..
    hihiks

    BalasPadam
  11. tahniah buat cik mimie dan tahniah buat ah kak hong kong SS hehe

    sedap pula nama ceketed

    BalasPadam
    Balasan
    1. Arz Moha MEMBAWAK sampai ke sini... He He He...

      Padam
    2. pjg la plak nama ah kak hong kong SS hihi

      Padam
    3. ahahaha amek SS nickname punya panjang..

      Padam
    4. Dah macam tongue twister dah!

      Padam
  12. Yeaayhh! berjaya teka dengan betul :) Thank Kak Farrah, nama Ceketed tu comel dan sesuai sangat :)

    Tahniah Kak SS :) Terima kasih Amy n Arz Moha :)

    BalasPadam
  13. kan dah dapat jawapannya.. oohh nama Ceketed.. sedap namanya.. dah register ke nama ceketed nih.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehehe dah siap masuk family register lagi ehehe..

      Padam
    2. Kira akak dah jafi legal guardian Ceketed yg sah :)

      Padam
  14. oh, dari dr shikin rupanya..heheh..tahniah akak

    BalasPadam
  15. tahniah buat kawan2 yang dapat teka dengan betul..

    amboi, cik mimie jadi orang pertama yang teka dengan betul ya..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Cik Mimie yg pertama jawab dg tepat :)

      Padam
  16. ceketed..memang sweet nama bebear tu...hihik..dah ada teman akak la selain yuri.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada teman baru yg huggable. Bukan kaki cakar macam Yuri hahaha

      Padam
  17. bila ek birthday akak.. hurm.. happy belated(betul ke eja tu ek?) birthday akak..la, ada baca entry kak shikin, tak perasan plak.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tua ni lahir 18 Feb hihihihi

      Padam
  18. Ooo daripada kak shikin rupanya nama pun best tu

    BalasPadam
  19. kira Kak Farrah ngan Kak Shikin ada kapel bebear la ni.. comel =)
    ehehehe.. shian Yuri ahaahaha diduakan.. bebear kalo gebu memang besh..
    buat pelok.. dapnyeee pastu tido letak sebelah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, officially Yuri sudah diduakan! :)

      Padam
  20. selamat datang Ceketed.. selamat jadi keluarga baru Kak Farrah =)
    rebutlah kasih sayang dengan Yu Ri ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuri selalu kena babab kalau dia landing atas Ceketed hihihih

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...