728 x 90

Sabtu, 21 Mac 2015

Maafkan Aku - Ir Radzi (Easy Guitar Chords)

Entri menunaikan janji. To those who requested for the chords, enjoy! Lagu nyanyian Ir Radzi ni bukan lagu baru. Kembali popular selepas menjadi salah satu lagu latar yang kerap dimainkan dalam drama Teman Lelaki Upahan. Haaa,.. siapa yang follow drama ni akan perasan, kalau scene feeling-feeling je, akan berkumandanglah sama ada lagu Angin Kencang, Noh Hujan (versi akustik) ataupun lagu Maafkan Aku ni :)

Maafkan Aku - Ir Radzi (Easy Guitar Chords)
(OST Teman Lelaki Upahan, TV3)
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
Em Am D

G              Am
Telah ku buat
D                      G
Dirimu menangis
Em            Am
Jahat ku jahat
D                       G
Menyakiti hatimu


                    Am      D
Maafkan aku cinta
                      G       Em
Maafkanlah salahku
                               Am   D
Sungguh aku menyesali
                           Dm   G
Telah buatmu terluka


                        Am D
Maafkan aku cinta
                      B7        Em
Jangan kau tinggalkan aku
                          Am
Ku mohon padamu
D                    G
Maafkanlah aku

Am D G

Em           Am
Jahat ku jahat
D                       G
Menyakiti hatimu



                    Am      D
Maafkan aku cinta
                      G       Em
Maafkanlah salahku
                               Am   D
Sungguh aku menyesali
                           Dm   G
Telah buatmu terluka


                        Am D
Maafkan aku cinta
                      B7        Em
Jangan kau tinggalkan aku
                          Am
Ku mohon padamu
D                    G
Maafkanlah aku

 

Am G Em
                             Am    D
Sungguh aku menyesali
                           Dm    G
Telah buatmu terluka


                       Am   D
Maafkan aku cinta
               B7        Em
Ohhh tinggalkan aku
                         Am
Ku mohon padamu
D                    G
Maafkanlah aku
                         Am
Ku mohon padamu
D                     G
Maafkanlah aku




DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

20 ulasan:

  1. oh my.......... i loike laguuu ni.. lagi2 peminat tegar cite ni.. xpna miss cite ni.. TERjatuh cinta dgn EL woo.. dahnya pandai masak,romantik plak tuuu.. alahaiiiiii.. nasib drama je.. wuuuuuuuu cite ni dah nak habes.. tak best nyaaaaaaaaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi Neddy..macam tu sekali minatnya =)

      Padam
    2. memang betul-betul minat tu! akak pun suka tengok citer ni. memang hujung minggu wajib tonton catch-up episodes :)

      Padam
    3. kak siti.. hahaha mestilaa.. nampak laki pandai masak.. terlebih eksaitedd sangat.. lau org len nampak pon myampah. hahaha XD

      kann kak? trbaik cite ni.. walaupon tajuk cite ni mcm pelik..hoho

      Padam
  2. Kak Farrah layan drama tu ek ehehe.. ritu balik kg mak pun terpacak tngk amboi..
    sakan tengok smpai siap tanya.. citer sambung2 eh ehehe.. sbb kat rumah tak de tv miahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak pa. Kalau mak suka, boleh tonton di Tonton :)
      Tak pun kalau CT rajin, leh download. OKlah, akak suka sebab hero & heroinnya pandai berlakon :)

      Padam
  3. tgk gittew je x follow sgt so mmg x perasan lagu tema nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup sama laa.. tak laa sentiasa menunggu depan tv drama nih..

      Padam
  4. Dah lama x on TV... Hi hi hi...

    BalasPadam
  5. dah lama saya tak praktiks gitar. tak sure tangan ni kebal lagi tak

    BalasPadam
  6. Nanti free nak try dgr la

    BalasPadam
  7. wana tak tengok drama teman lelaki upahan ni sebab kurang minat dengan pelakonnya..tapi, citernya menarik..

    BalasPadam
  8. jrg tgk drama ni tp ost dia mmg sedap di dgr

    BalasPadam
  9. Lagu2 dalam cerita TLU semua best2 :)

    BalasPadam
  10. salam..maaf sy blaja main gitar n ukulele skit2..nk tanya..bleh ke cord ni guna utk ukulele ada kena ubah apa2 ke? & strumming pattern yg sesuai..tqvm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam. Akak tiada pengalaman main ukulele tetapi yang akak tahu, guitar chords boleh digunakan utk main ukulele. Chords tetap sama tetapi fingering berbeza. Contohnya, bila chord tu Am, adik main Am tetapi ikut chord ukulele. Selamat mencuba :)

      Padam
    2. xpe xde pengalaman ukulele akak dh power gitar hehehe..aah br tanya org dorg pun kt aah bleh guna syoik la blehla sy guna kord2 kt blog akak..cuma nk tau..strumming pattern yg sesuai ek?

      Padam
    3. Lagu ni lebih sedap & feeling kalau kita pluck. Cuba strumming pattern yg ni:

      DU DDU (for each chord)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...