728 x 90

Jumaat, 20 Mac 2015

Setem Paling Mahal!

Banyak - banyak setem,...setem apa paling mahal? Chewah! Main teka-teki pula hari Jumaat ni. Saya ni kan philatelist lah kononnya. Sekarang ni, dalam koleksi saya ada sekeping setem berharga. Yang pasti,...


...bukan setem bunga ni!
Ini setem biasa-biasa aja!

Nak tahu?!







Haaaa,...inilah setem paling mahal yang saya maksudkan tu!

Setem 50 sen Scdha Sein (SS)

Bukan calang-calang setem tau! Ini setem ah kak stylo bergaya yang berjaya menghantui banyak blog kebelakangan ni. Siapa yang tak kenal pemilik blog Scdha Sein Photo and Travel? Sekali SS datang bertandang, dunia kalian dah tak sama lagi! Heheheh OK tak ayat propa saya ni, SS?

Sebenarnya, terima setem penghargaan daripada SS ni dah lama. Awal Mac rasanya. Tetapi, baru sekaranglah saya berkesempatan untuk update di blog ni. Rakan-rakan blogger lain pun ramai yang dapat kan,...Berbunga ceria hati dapat personalised stamp dan keychain Singapura! Terima kasih banyak-banyak, SS!

Setem SS tak sesuai masuk album setem. Kita beri naik Bloggers' Board-lah sekali dengan kad hijau tu. Sayang nak pisahkan. Kebetulan, dua panel board dah penuh,...jadi SS rasmikan lot baru ye. Oh, nota lipat-lipat tu, folded birthday card from Shikin. Buat geng SS ;)

SS dah menyerikan Bloggers' Board

Jangan segan-silu singgah ke blog SS ni. Tak rugi. Blog SS bukan blog travel biasa,...percayalah! Macam-macam ada! Drama Hang Tuah, Hang Li Po, drama air mata,..semua complete untuk ceriakan hari-hari kalian :)

Pssst! SS dah balik dari Korea ke belum?


118 ulasan:

  1. Balasan
    1. wahh sekali setem muka SS tuh..

      Padam
    2. Boleh mimpi SS tiap2 hari!

      Padam
    3. tu la niat si SS pun..
      nak menghantui kita hari-hari miahaha..

      Padam
    4. Nanti SS cekik korang.... Ha Ha Ha...

      Padam
    5. jangan laa SS cekik orang.. huhuhu..

      Padam
    6. SS cekik-cekik manja je, Eyda. Don't worry.

      Padam
  2. Balasan
    1. Haaa,..silalah isi borang ke, fail petisyen ke hantar kat SS ye :)

      Padam
    2. peti ais... microwave.... he he he...

      Padam
    3. ehh sampai nak kena bagi peti ais ngan mikrowave ke SS? hehehe..

      Padam
    4. Hihihihi SS ekin nak setemmm boleh...

      Padam
    5. Jangan lupa 'pengeras' yg SS mintak tuh...

      Padam
    6. cepat Kak Ekin.. pi kasi alamat.. setem mahal tu dia nak kasi =D

      Padam
    7. Ok ekin pm alamat kut email nanti hihihi

      Padam
    8. memasing dah mintak nih.. Eyda pun dengan tak malunya nak mintak jugak laa setem special edition tuh.. boleh ke SS?

      Padam
    9. izzeyda... Drop address kat SS k...

      Padam
    10. SS : Eyda dah bagi address kat FB SS..

      Padam
  3. Ha Ha Ha... Jap lagi mesti ada yang meroyan sebab posmen dengki!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha agak2 sapelah tu?! ;)

      Padam
    2. hohohohoh....bencik abam posmen....kak Umi Alya post instant shawl kali pertama x sampai..kemudian dia pos lagi kali kedua pun belum sampai hhuuwwwaaaaaaaaaaa

      Padam
    3. Pak Lang Mie pos FM dari selangor pun 10 hari baru sampai di peti surat..kalau begini keje posmen...baik pegi pos sendiri je...satu hari sampai

      Padam
    4. Cikgu Farrah... Nampak tak ada org sedang meroyan? Ha Ha Ha...

      Padam
    5. JM cayunk... Kalu antar sendiri tak di panggil POS... Kita panggil DELIVERY!
      * Sakit perut...

      Padam
    6. SS mesti setuju dgn kata2 JM kan kan kan hiksss

      Padam
    7. eheheeheh....betul jugak!

      Padam
    8. Hahahah nampak SS,..nampak! Sabar banyak2 ye, sis! Saya memang alah bab pos-mengepos ni. Pengalaman kat pejabat pos selalu buat saya suffer Post Post Office Traumatic Disorder Hahahah! Trauma lepas gi pejabat pos!

      Padam
    9. Iyeeee... Iyeeee... SS setuju... Siap anguk2 dah nih... He He He...

      Padam
    10. mai la saya jd posmen.
      tukar kerjaya plak.. sapa2 nk pos bg ja saya...
      dijamin halal.... ehhh dijamin smpai kerumah

      Padam
    11. Pakai kontena lagi ekkk CIk Zarul Farhana?

      Padam
    12. selamat sampai ke rumah sapa tuh ZF? jangan sampai umah ZF sudah.. hehehe..

      Padam
    13. KAK JM POSMON X NAK POS BARANG KAT AKAK KUT... HIHIHIHI

      Padam
    14. Ekin : POSMON? patutlah tak sampai-sampai ahahaah

      Padam
    15. adess ni la type guna HP jadi queen selalu la ekin...

      Padam
    16. pakai kontena la bagus... semuanya selamat dri hujan panas...nk pos org pon boleh

      Padam
    17. Wah, ZF nak jadi Cik Posnita la,...pakai kontena? Brapa kos nak hantar tu? ;)

      Padam
    18. ZF hntar pakai kontena.. amek satu kontena tu..
      samalah.. posmen kekadang hantar lambat sebab guna alamat sekolah..
      kekadang dia kumpul banyak2 dlu..

      Padam
    19. Posnita? Ha Ha Ha... Perkataan baru SS belajar hari ni...

      Padam
    20. macam2 perkataan ada dah nih.. hehehe..

      Padam
    21. Perkataan ni jangan disalah guna...hanya utk kita-kita aja!

      Padam
  4. Balasan
    1. Ohhhh,...kira angin korea tu ada lagilah sepoi-sepoinya :)

      Padam
    2. angin hari-hari tapi jgn berangin heee

      Padam
    3. ♪♫Angin bayu membawa diriku ♪♫
      ♪♫ Sepintas lalu ku terkenangkanmu♪♫

      Tetiba terkinja-kinja Feminin kat sini :)

      Padam
    4. Feminin yang pakai baju belang2....

      Padam
    5. tak pa laa nyanyi, bagi ujan skit.. panas betul nih..

      Padam
    6. SS : mcm kenal je budak pakai baju belang tu...ala....like kuda belang tu

      Padam
    7. ♪♫Angin bayu membawa diriku ♪♫
      ♪♫ Sepintas lalu ku terkenangkanmu♪♫

      Nyanyi lagi!

      Padam
    8. kami berangin berasap berapi kena tinggal kat malaysia miahaha..

      Padam
    9. Siti Yang Menaip... Nak SEKEPAL ais tak? He He He...

      Padam
    10. cukup ke sekepal ais jer? hihihi..

      Padam
    11. Jangan minta sekepal ais...kat depan rumah akak ada orang jual. Minta salji....

      Padam
  5. Kacak Jelita jugak SS kat board tu... Ha Ha Ha... Perasan!

    Thanks Cikgu Farrah sebab selalu singgah pondok buruk SS...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa SS, rendah diri pulak kata pondok buruk. Saya pun nak ucap domo arigato sebab SS sudi mencemar duli ke tower nak roboh saya ni ahaks!

      Psst! Memang kacak jelita!

      Padam
    2. Ala..pondok je buruk sekali masuk ke dalam penuh dengan sofa bagai :-)

      Padam
    3. Baring atas SOFA laa best kan...

      Padam
    4. ha'ah..sambil baring sambil balas mesej pastu senyum sorang2 bahagia nya heheheh

      Padam
    5. Parahhh ni kalu dah senyum sorang2...

      Padam
    6. kalau senyum sorang2 orang lain tak nampak tak pe...kita2 je yang tahu :)

      Padam
    7. ehehehe...SS dan Farrah jgn jelez..hati i sedang berbunga-bunga sekarang nhi hohohoh

      Padam
    8. Kalu sofa tu pandai bercakap... Dah lama dia dial no Tanjung Rambutan...

      Padam
    9. SS : ahahaahha.....yg ni mmg betul2 sakit perut!

      Padam
    10. Bestnya orang tu dlm hati kembang setaman...tak nak share ke sis naper hati berbunga-bunga?

      Padam
    11. eeeh eeehh SS buat ucap tama..
      skema dowh..

      *geli hati*

      Padam
    12. Cik CT... SS dah lama mengidam nak jadi skema... Kah Kah Kah...

      Padam
    13. Ahh laaa Cikgu Farrah MF.... SS pon nak tahu sape yang buat hati JM berbunga2... JM.... Jawappppppppppppppppppppppppppppp laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

      Padam
    14. Sis JM tak jawablah....SS, jangan jadi skema please...

      Padam
  6. agak2 nya kalau guna setem tu untuk pos surat sampai tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sampai! Confirm tak sampai! Tak sampai HATI!!!!!!

      Padam
    2. Bimbang abang posmen dah koyak dulu sebab hati dah terpaut!

      Padam
    3. meroyan lagi laa menunggu.. he he he....

      Padam
    4. ala..tak betul caranya tu Farrah...posmen tu patut melutut depan sis ni ha hahahaha

      Padam
    5. hahahah betul tu kak farah

      Padam
    6. Kak JM sampai kat farah semula setem tu tak laku hi hihi

      Padam
    7. Ekin : Tak laku? kenapa nak di jual pulak..syg tu...kalau sis JM dapat..buat bantal pelok!

      Padam
    8. bukan jual kak sistem pemprosesan pos tak laku sbb tak may ngikuti syarat hihhhi

      Padam
    9. Aik? Setem nan sekeping tu nk buat bantal peluk? Tak mau....nanti kena air liur bashi :)
      Kalau nak buat peluk, peluk CekeTed!

      Padam
    10. abam amek buat manderem kang.. terus SS angau kat abam ehehehe..

      Padam
    11. Abislaaaaa SS kene manderammmmmmmm...

      Padam
    12. sampai jatuh hati abam posmen dengan cik setem.. hehe..

      Padam
  7. setem gambar love cantik :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Padanan warnanya pun cantik kan,..

      Padam
  8. wah bestnye dpt adiah..
    setem lagi tuuu.. hehe

    BalasPadam
  9. kalau jual setemtu boleh jd jutawan x? ;-)

    btw tahniah dpt setem special tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jadi jutawan... kalu semua pokok kat dunia ni dah pupus!

      Padam
    2. Kena pi hantar tilik dulu nilai setem ni berapa :)

      Padam
  10. Wahhh!! hebat SS dapat buat setem sendiri.. memang mahal giler tu.. hehhe.. tahniah la farrrah dapat setem dari ss. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik thanks, Intan. Ramai dah tengah hantar borang application kat SS. Nak setem SS :)

      Padam
  11. Farrah, kite pun ade 'steem paling mahal'.. hehe.. hadiah dari Kerajaan Negera China, tak publish kat mana-mana sebab tak dijual pun kat Pejabat Pos dieorang. Farrah nak tak? kite bagi sourveniour kat Farrah since Farrah suka kumpul setem? Nak Tak? Nak Tak? kalau serious nak, email kat kite kat dorsett.pink14@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah setem apa tuh yang special sangat ni.. teruja plak nak tau.. hehehe..

      Padam
    2. wah bagusnya..mest la kak farah nk.. pengumpul setem

      Padam
    3. Biar benar?! Betul ke, DP? Nak! Nak! Nak! Kecil tapak tangan (walaupun tapak tgn ni besau,..),..tower saya ni saya tadahkan! Nanti saya emel DP ye :)

      Padam
    4. kak Farrah dah dapat nanti kongsi kat sini.. nak tau jugak apa specialnya setem tuh.. hehehe..

      Padam
    5. Insya Allah, semestinya :)

      Padam
  12. saya juga ikuti blog ss ni . banyak bebenor nama samaran . lepas ni nama korea apa lah agaknya yg jadi bhn lawak dia ... tahniah farah .

    BalasPadam
    Balasan
    1. CM : Kak Nam berjumpa dengan Par Ju Bor ahaha

      Padam
    2. Thanks, CM. Nama-nama samaran tulah yang mahal tu. Penyedap cerita! Yg best kena lak dgn watak hihihih

      Padam
    3. betul tuh.. baru menarik nak baca..

      Padam
  13. wow, bestnya..memang mahal setem tu..tak jual dimana-mana..sangat limited edition..hihi..tahniah kak..

    BalasPadam
  14. pehhhh.. setem leh buat sndrik ke? wahhh comel nya :)

    BalasPadam
  15. hehehe memang paling mahal setem ni.. ada few saja kat malaysia..
    jual pun orang bid harga tinggi miahaha.. Ahkak SS si popular tu.. huntong laaa rasmi lot baru..

    kembang kempis idong Ahkak SS tu hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah kembang dari JOHOR sampai ke PENANG! Ha Ha Ha...

      Padam
    2. tu dia SS sampai penang dia punya kembang.. hehehe..

      Padam
  16. setem termahal dari Kak nam.. baru habis "shooting" new drama kat koya akak tu.. kah..kah..
    SS akan menghantui hari2 anda klu anda terjah blog dia.. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abislah Kak Nam naik hantu... Ha Ha Ha...

      Padam
  17. Betul2 berharga tu..heheh :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...