Isnin, 3 Ogos 2015

Jom Cuba Nasib - Tetamu Terhebat Julai

Assalamu'alaikum,
Biasalah, apabila masuk bulan baru, kenalah buat entri penghargaan untuk Tetamu Hebat bulan sebelumnya. Jika bulan lepas kita ada jelmaan Puteri-Puteri Disney (Terhebat Jun), this time, saya nak buat entri Tetamu Hebat Julai sekali dengan Jom Cuba Nasib. Dah lama tak buat. 

Ada hadiah? Semestinya. Jom kita tengok apa yang perlu dilakukan.

....
....
....
....
....
.... 


 Tattadaaaaaa!

Klik untuk paparan lebih besar.

Jom Cuba Nasib - Tetamu Terhebat Julai
  1. Crossword puzzle di atas perlu dilengkapkan. 
  2. Ada 12 nama yang perlu dicari. Nama-nama adalah mengikut nama yang tertera apabila mereka menghantar komen. Kira nama mengikut profile blogger :)
  3. Cara nak sertai: Senaraikan nama-nama blogger yang anda rasa merupakan Tetamu Terhebat Julai berdasarkan klu yang diberi. Letakkan di ruangan komen.

Contoh:
1. Kakak Angkat SinChan
2. Diana Ross
3. Kembar Tiga Lalat

hinggalah ke #12.


Siapa yang pertama berjaya menjawab kesemua dua belas nama dengan tepat akan dikira sebagai pemenang. Jom Cuba Nasib ni akan dibuka sehingga 8.00 malam, hari Isnin, 3 Ogos 2015. Komen jawapan saya tak publish dulu.


Ooppps! Ini klu-klunya. Mereka dah biasa jadi pengomen tegar blog ini. Jadi, kalau rasa-rasa buntu, pandai-pandailah cari entri Tetamu Terhebat yang terdahulu ye. ;)

MELINTANG

3. Paling sempoi, paling kacak jelita. Kakak Macho.
7. Mestika hatinya bernama Firash.
8. Bonda Izzat dan Kimie.
9. Si penggemar mawar merah.
11. Dikhabarkan pernah kira kontena.
12. Baru sahaja berpindah ke Batu Pahat. Dah dekat dengan suami :)


KE BAWAH

1. Queen of Typo. Berasal dari Kelantan. Pernah menjadi DJ online.
2. Ingat manis, ingatkan dia.
4. Si Paling Comel yang suka Hello Kitty.
5. Bola? Terus teringat pada cik adik ni.
6. Nama famous tak sengajanya 'SUIDA'.
10. Ratu Kari


Selamat Mencuba!




*Scheduled Post. Saya tiada di tower.


153 ulasan:

  1. goodluck pada yg ingin mencuba...hee

    BalasPadam
  2. saya takde idea kak nak jawab walaupun ad klu....Nampak sangat tak kenal..hihihihihiihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, Ikhwan. Nanti ada rezeki, boleh kenal dengan mereka semua :)

      Padam
  3. 1. CIK ASH
    2. JARI MANIS
    3. SCDHA SEIN
    4. SITI YANG MENAIP
    5. SALBIAHM
    6. QASEH ABADI
    7. HIDAYU AYUMIE
    8. IZZEYDA
    9. CIK MIMIE
    10. DEANNA MORNI
    11. ZARUL FARHANA
    12. ROS REEZA

    BalasPadam
    Balasan
    1. TAHNIAH, ROS!
      Inilah pemenang yang kita cari!

      Padam
  4. Ros cuba..hihi.. Menariklah buat teka silang kata gini kak Farah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi buat tambah aktiviti korang hujung minggu ;)

      Padam
    2. exercise otak..slow sikit sebab banyak sangat gi open house.huhu

      Padam
    3. Hahaha betul..betul. Dah tepu makan, kita bagi otak exercise sikit ;)

      Padam
  5. Ala susahnya..saya cuma tau dua jer =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susah ke,...hmmm relaks kan mind dulu. Then cuba fikir lagi ;)

      Padam
  6. Balasan
    1. KTC tak nak cuba ke? Mana tahu ada di antara mereka yg KTC kenal :)

      Padam
    2. Heheheh tak pe. Blur sekali-sekala kat sini tak pe :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Silakan...silakan...memang dialu-alukan utk cuba :)

      Padam
  8. ahaksss...kenapa sebelum ni sis JM x print screen je kan list of tetamu hebat julai tu..jika x...x perlu nak pecah kepala mcm ni ahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboiii! Sampai nak print screen tu! Heheheh tak kan pening kepala lah. Rasanya sis JM tahu semua jawapannya :)

      Padam
  9. kreatif lah dak Farrah ni....nk tahu siapa tetamu hebat julai perlu lengkakan puzzle....fuhh...menarik sgt..rasanya belum tentu leh jawab semua betul ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi okla tu kan..hujung minggu setelkan crossword puzzle. Santai minda gitu ;)

      Padam
    2. Menguji minda nih... Keh Keh Keh...

      Padam
    3. Menguji minda cuit2 otak je. Tak susah,...kenyit mata je boleh siap :)

      Padam
  10. alaa..sis JM turn tahta ke sob sob sob

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn sedih kak JM. Ros lagi lah, dah hujung hujung. Hihihi

      Padam
    2. Ala tak pe...dalam takhta hati semua #1 :)

      Padam
    3. Hikhikhik gelak gedik jap kat sini :)

      Padam
  11. 1. Cik Ash
    2. Jari Manis
    3. Scdha Sein
    4. Siti Yang Menaip
    5. SalbiahM
    6. Qaseh Abadi
    7. Hidayu Ayumie
    8. Izzeyda
    9. Cik Mimie
    10. Deanna Morni
    11. Zarul Farhana
    12. Ros Reeza

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah, sis! Berjaya jawab dengan jayanya. Tapi tak cukup pantas la :)

      Padam
  12. Nak cuba jugak lah..harapnya betul laa..

    BalasPadam
  13. Jawapan Jom Cuba Nasib - Tetamu Terhebat Julai

    1. Cik Ash
    2. Jari Manis
    3. Scdha Sein
    4. Siti Yang Menaip
    5. SalbiahM
    6. Qaseh Abadi
    7. Hidayu Ayumie
    8. Izzeyda
    9. Cik Mimie
    10. Deanna Morni
    11. Zarul Farhana
    12. Ros Reeza

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana mencuba, Eyda. Semua betul tapi Ros lebih dulu jawab :)

      Padam
    2. Huhuhu rupanya ada yang lagi pantas..

      Padam
  14. Harap jawapan yang diberikan betul dan tiada typo.. huhuhu.. almaklum sajalah type guna hp je nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik mudah-mudahan begitulah. Kita sama2 tengok nanti ;)

      Padam
    2. tak sabar nak tunggu jawapannya..

      Padam
    3. Ramai gak yg jawab betul ;)

      Padam
    4. harap2 dari sis JM pun betul gak..sbb kebanyakan yg kadi top 12 tu sis JM kenal

      Padam
    5. Ohh ya ka..siapa laa yang terpantas tu..

      Padam
    6. Tak sabar juga nak tahu ni ;)

      Padam
  15. Nanti saya nak cuba ya. Sebab saya suka crossword puzzle :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, Farah. Buat relakskan otak hujung2 minggu ni :)

      Padam
  16. tu la kan JM, kak farah ni kreatif betul la. siap buat crossword puzzle lagi hehe

    BalasPadam
  17. nak try gak tapi xsempat lagi..ada kt luar skrg ni

    BalasPadam
  18. lama xdtg cni..

    selamat hari raya! =)


    menguji minda betol nk selesaikan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya, Ezy. Lama tak dengar citer. Nanti akak datang terjah ye :)

      Padam
  19. Nak cuba gak la ala nape x lupa nak print screen utk bulan julai punya ni... tengah duk lengkapkan sorg lagi xtaw ni adess

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha mesti lepas ni Ekin nak print screen utk bulan 8 pulak kan...tak yah susah-payah...bukan depan tema lain ;)

      Padam
    2. Aja Aja Fighting Ekin... Jawapan SS tah betul tah tidak... Main tembak ajee... Keh Keh Keh...

      Padam
    3. Bukan memey setiap bulan printscreen update dlm blog entri cik ash di mana mana adav#3 ni

      Padam
    4. Fuhhhh! Kalau tengok komen2 yg pending,....fuhhhh! ;)

      Padam
    5. Mesti ramai yg hantar penyertaan ..;)

      Padam
  20. SS try jawap boleh? Just nak suka2... He He He...

    1. Cik Ash
    2. Jari Manis
    3. Scdha Sein
    4. Siti Yang Menaip
    5. SalbiahM
    6. Qaseh Abadi
    7. Hidayu Ayumie
    8. Izzeyda
    9. Cik Mimie
    10. Deanna Morni
    11. Zarul Farhana
    12. Ros_Reeza

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah betul 80 juta kali ni, SS tapi sudah terlambattt :)

      Padam
  21. MELINTANG

    3. Scdha Sein
    7. Hidayu Ayumie
    8. Izzeyda
    9. Cik Mimie
    11. Zarul Farhana
    12. Ros_Reeza


    KE BAWAH

    1. Cik Ash(erk nama kita la hahahahah)
    2. Jari Manis
    4. Siti Yang Menaip
    5. SalbiahM
    6. Qaseh Abadi
    10. Deanna Morni

    Ok dah siap senarai ekin siap drafkan puzzle tu atas kertas2 hihihi... Xleh nak share pulak kat komen ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik comel siap draf atas kertas. Tahniah, Ekin. Betul semua! Tapi tak cukup pantas!

      Padam
    2. xpe xcukup pantas nama kita no 1 hihihhi sis JM dah jeling2 rampas tahta dia ni

      Padam
    3. Tahniah ekin berjaya merampas takhta daripada kak JM..

      Padam
    4. Terima kasih kak eyda bulan ni bagi balik

      Padam
  22. Wah menariknya Kak..sempat lg ke wana nak join?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sempat,..sempat lagi. Sampai esok malam kul 8 :)

      Padam
    2. hehe..macam wana tak sempat nak join ni kak farrah..20 min lagi nak kul 8..huhu..T__T

      Padam
    3. Masa dah tamat.. Hihi. Waktu Ros komen yg ni la...

      Padam
    4. Heheheh tak pe, Wana. Niat nak mencuba tu dah ada :)

      Padam
  23. SS dah antar tadi... Tak tahu laa Cikgu Ceketed dpt ke tak... Nanti SS terjah sini lg... Banyak entry tak sempat nak baca habis... Tekak macam dah start nak perit... Ohhhhh!! Tidakkkkk!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada. Sudah terima. Tapi komen jawapan kita tak publish dulu hehehe
      SS, jaga diri baik2. Kalau rasa tekak perit,..rasa lain macam, gi rehat pleaseeeeee...

      Padam
    2. Semalam test joging... Tetiba sakit lagi dada... Rasanya masih tak mampu lagi laa kot... :-(

      Padam
    3. Test jogging?? jalan pelan2 sudahlah klu xmampu lagi.. babab t.. :D

      Padam
    4. SSS... NAK JAWAPAN... NAK JAWAPAN...

      Padam
    5. Tak pe SS. Sabar & bertahan ye. Take it slow. Sakit ni memang kalau datang mcm ribut, nak pergi macam siput.

      Padam
    6. SSS anta jawapan kol 2 pagi... mmg tak yah try lah huda ...
      hihihiih

      Padam
    7. SSS - Jaga diri...jaga kesihatan baik2 yer... Syafakillah SSS

      Padam
    8. Hihihi pantang menyerah, Huda...pantang menyerah! :)

      Padam
    9. Aipppp! Huda,...mana aci mintak jawapan kat SS!

      Padam
  24. Ok..nak try ni

    3.Scdha Sein
    7.tak tau
    8.tak tau jugak
    9.ni pun tak tau
    11.zarul farhana
    12.ros_reeza

    1.tak tau
    2.tak tau gak
    4.Siti Yang Menaip
    5.SalbiahM (sendiri almost tak boleh teka!hahaha)
    6.Qaseh Abadi
    10. Deanna Morni

    Jawapan banyak kosong..harap diterima.hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh akak terima seadanya, dik Sal :)

      Padam
  25. rasa macam satu jawapan tertinggal

    2.Jari Manis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tercicir pulak akak manis kita :)

      Padam
  26. dah jawab..tapi banyak plak yang lopong..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa. Semangat kesukanan tu yg mahalllllll! :)

      Padam
  27. ehem, kembar tiga lalat tu siapakahh? hahar2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jawap Wakkkk Jawapppp... Jangan nak hahar2 kat sini... Keh Keh Keh...

      Padam
    2. okeh cik kak tengku SS devogue tewww, wak dh jawap dlm blog mrapu wak je tuu, boleee? kehkeh2, hadiah tu biar SS saja yg punyahh ;D

      Padam
    3. p/s: akak-akak...

      apa jawapan dia? hik hik hik... kita tau 4 jawapan je dengan pasti tepat lagi benar...

      Padam
    4. @ 3 lalat - ok tak contoh saya tu, wak? Lepas ni kita leh buat entri ala2 rancangan realiti 'Mencari Kembar Tiga Lalat'! Haaa, ok dak?!

      @SS - wak nak jawab dlm blog, hadiah kasik kat SS lah.... :)

      Padam
    5. Wakkkk dah tazzabarrrr nak tahu jawapan! Wakkk memang kelakorrrr laaa Wakkkkk! Hadoiiiiii sakittttt perutttt!!!! Kah kah Kah..

      Padam
  28. Akak ekin dah htr jawapan ada terima tak...

    BalasPadam
  29. yg jelas kat situ 5 org ja (tolak diri sendiri).. hahahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baca klu betul2,..banyak lagi boleh jawab tu!

      Padam
    2. Suida..eleh...buat2 tak tahu hihih...senang je..meh sini nk tolong heeee

      Padam
    3. Itulah yang confuse tu,..takkanlah 5 orang je dia tahu :)

      Padam
  30. Cik Mimie pun nak cuba jugak :)

    MELINTANG

    3. Paling sempoi, paling kacak jelita. Kakak Macho. - Scdha Sein
    7. Mestika hatinya bernama Firash. - Hidayu Ayumie
    8. Bonda Izzat dan Kimie. - Izzeyda
    9. Si penggemar mawar merah. - Cik Mimie
    11. Dikhabarkan pernah kira kontena. - Zarul Farhana
    12. Baru sahaja berpindah ke Batu Pahat. Dah dekat dengan suami :) - Ros Reeza


    KE BAWAH

    1. Queen of Typo. Berasal dari Kelantan. Pernah menjadi DJ online. - Cik Ash
    2. Ingat manis, ingatkan dia. - Jari Manis
    4. Si Paling Comel yang suka Hello Kitty. - Siti Yang Menaip
    5. Bola? Terus teringat pada cik adik ni. - SalbiahM
    6. Nama famous tak sengajanya 'SUIDA'. - Qaseh Abadi
    10. Ratu Kari - Deanna Morni

    kalau lah komen ni boleh attach gambar..Cik Mimie attach teka silang kata ni..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik bab semangat dah menang dah Cik Mimie. Betul semua! Tak cukup cepat je :)

      Padam
  31. waaahhhh hebat kak farah... memang hebat.
    blh hasilkan silang kata...

    hihihi... kita tau 4 jawapan je dengan betul ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa tak delah hebat mana, Huda,...kita fikir je klu & jawapan, selebihnya suruh crossword puzzle generator yg buat ;)

      4 jawapan je? Akak tengok dah dapat jawab semua dah :)

      Padam
    2. Huda PROPA eh..cubit kang

      Padam
    3. Huda pegi cilok jawapan dari Blog Wakkkkkk! Kah Kah Kah....

      Padam
    4. owh lah yer ke...

      kita jawab sendiri dengan penuh kegigihan.

      sejam juga lah kita ambik untuk menjawab.

      hahaha... btw, Wakk tu siapa?

      Padam
    5. huhu2 sodaynyer, waklu ni underwater jerr memey ramaii tak kenaiii., ;p

      Padam
    6. Jangan sedey-sedey, wak. Itulah wak,...salah strategi. Lalat kena terbang di udara,..terbang sana-sini,..wak gi underwater,.. :)

      Padam
  32. Balasan
    1. Bolehhhh...boleh,...sampai kul 8 mlm kang :)

      Padam
    2. Huda..klau nka jawapan meh sini sis JM tolong..tapi belum tentu betul hihih

      Padam
  33. OKAY DAH DAPAT...

    hihihi... hadiah saguhati boleh? sebab bukan orang pertama yang teka betul ...huhuhuh...
    (confident level tinggi sungguh ... hahahaha)

    MELINTANG

    3. Paling sempoi, paling kacak jelita. Kakak Macho. - SCDHA SEIN
    7. Mestika hatinya bernama Firash. - HIDAYU AYUMIE
    8. Bonda Izzat dan Kimie. - IZZEYDA
    9. Si penggemar mawar merah. - CIK MIMIE
    11. Dikhabarkan pernah kira kontena. - ZARUL FARHANA
    12. Baru sahaja berpindah ke Batu Pahat. Dah dekat dengan suami :) - ROS_REEZA


    KE BAWAH

    1. Queen of Typo. Berasal dari Kelantan. Pernah menjadi DJ online. - CIK ASH
    2. Ingat manis, ingatkan dia. - JARI MANIS
    4. Si Paling Comel yang suka Hello Kitty. - SITI YANG MENAIP
    5. Bola? Terus teringat pada cik adik ni. - SALBIAHM
    6. Nama famous tak sengajanya 'SUIDA'. - QASEH ABADI
    10. Ratu Kari - DEANNA MORNI

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni jawapan subsidi dari mana ni, Huda? heheheh betol semua! Hadiah saguhati? Tungguuuuu...

      Padam
    2. akak.... kita jawab sendiri lah.
      sampai hati...tau..
      tak ada sapa bagi kita subsidi...

      kecik ati...

      sungguh2 ni kita jawab sendiri...

      kita g bukak entri akak sampai top komentar mei tau...

      kita bukak satu satu nama blogger yang di syaki ...


      kck ati tau kata dapat subsidi...

      Padam
  34. Boleh tangkap 8-9 nama je, berpinau mata ni haa......;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sikit lagi tu, Cikna :)

      Padam
    2. Caiyok Cikna..mana tau berjaya..

      Padam
    3. Farah&eyda : Cikna surrender bg peluang pada yg lain le.....;-)

      Padam
    4. Terima kasih sebab sudi pening2kan kepala Cikna :)

      Padam
  35. wow! rajin Nye Farrah buat puzzle ni... tahniah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik nampak sangat tak de kerja kan, Intan :)

      Padam
  36. nama wana dah lama tak tersenarai dalam carta akak..huhu..dah lama tak lepak lelama kat sini..huwaaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wana kan busy dua tiga bulan ni. Tak mengapa. Tak masuk carta tak bermakna kita renggang ;)

      Padam
  37. Kak Farrah... Nak tahu keputusannya. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom..kita tunggu depan pc jam 8 pagi esok

      Padam
  38. Assalamu'alaikum.
    Jom Cuba Nasib dah tamat pukul 8 pagi. Esok saya reveal komen-komen, jawapan dan siapa si terpantas ye ;)
    Terima kasih banyak2 sudi main crossword puzzle dengan saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak!! kalau terpantas...sis JM bukan yang pertama

      Padam
    2. Xpe xmenang ekin tetap juara hihihi

      Padam
  39. Haha... jawapan SSS lah ... kol 2 pg jawab nye...

    Akk... saguhati ada tak... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu ada hadiah saguhati... Wakkkk laaa yang paling frust! Sebab dia jawap kat blog dia bukan blog 'Farrah Mother Father' katanya... Kah Kah Kah....

      Padam
    2. wak tak frust pownn ye cik kak tengku SS tuuu, kasik chan korang jerlar amek hadiah2 tuuu., kehh

      Padam
    3. Wak beralah nampaknya,.. :)

      Padam
  40. nak join tapi xdak masa.. gud luck semua =)
    daa ade pemenang ke belom..

    BalasPadam
  41. assalamulaikum kak demam2 mai singgah blog akak gak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Semoga cepat sembuh, Ekin :)

      Padam
    2. Demam dah sembuh... gigi pulak sakit.. lps tu p ambik keputusan darah yg aritu ada something tak kena dgn darah smlm ambik pulak darah nk chek lg harap xde pape la... kena ulser mulut pulak ni tu yg lama tak mai blog kak...

      Padam
  42. waaaa...ramainyer yg cuba teka....meriahhh...hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik ramai yg sporting... :)

      Padam
  43. Balasan
    1. Hehehe tak yah pening kepala baca klu :)

      Padam
  44. Rajinnya kak farrah ni buat crosswords. hehe. teringin gak nak masuk dlm crosswords tu. wiwiwi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh nanti akak buat crossword puzzle lain utk Scha :)

      Padam
  45. what a great idea buat gini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih saja-saja je, Aida. Utk fun fun!

      Padam
  46. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ada kontes rupanya. x dan nak jawab. sedih!!!

    BalasPadam
  47. tak sempat nak berteka teki tu
    aishhh

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...