728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 25 Julai 2016

Tetamu Hebat Jun - Tahniah Si Mata Tajam

Assalamu'alaikum.
Selamat memulakan minggu baru!

Entri Tetamu Hebat Jun ni dah dikira entri tertunda. Nak habis bulan Julai baru sempat secara rasmi announce kaki komen-kaki komen untuk bulan Jun. Bulan ini saya agak sibuk. Banyak tuntutan kerja di luar. Makanya, tower terpaksa dibiarkan sepi.

Oh ya. Sebelum saya ke luar kota tempoh hari, saya ada buat Wordmaze Tetamu Hebat Jun. Siapa-siapa yang rajin dan berminat boleh cuba nasib cari 12 nama yang ada dalam wordmaze tersebut. Hebat juga rakan-rakan saya ni. Pening-pening kepala, berpinar biji mata pun, sekurang-kurangnya boleh jumpa dua tiga nama. Thanks for your participations. Kita seronok seronok je kan,..

OK, without further ado, these are my Tetamu Hebat Jun
Sis JM sekali lagi mengungguli carta. Merci! Hadiah pengomen terbanyak nanti saya pos sekali bersama hadiah-hadiah lain ye. Heee, banyak hutang hadiah dengan sis JM ni. As usual, the same speech :) Terima kasih tetamu-tetamu hebat. Terima kasih tetamu-tetamu lain juga. Saya hargai setiap kunjungan dan komen kalian. Thanks so much for your views, thoughts and wishes. Jangan risau, ada rezeki saya akan balas kunjungan dan komen-komen. Antara lambat dengan cepat je. 

Pemenang Wordmaze Tetamu Hebat Jun

Jika nak diikutkan, tiada siapa yang berjaya meneka 100% tepat walaupun dapat cari kesemua 12. Ada yang tertinggal gelaran IR pada nama Firah, tertinggal SUE pada Izzeyda, tertinggal WA AH KAK pada SS dan ada yang missed EKIN pada nama Cik Ash. Jangan marah ye. Saja letak twists sikit, barulah thrill dan mencabar!

Rasa-rasa dapat agak tak siapa menang? Alah, penat pulak nulis panjang-panjang. Pemenang kita umum sekali masa entri Tetamu Hebat Julai nanti ye ;)


134 ulasan:

  1. adeh!!!!! macam mana leh tertinggal IR. for Siti Nurzafirah ni...yang lain semua dah TEPAT!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih ala, tertinggal dua huruf tu je :)

      Padam
    2. Jay Emm tak puas ati... Kah kah kah...

      Padam
    3. Sebab dia paling semangat jawap , tanya orang tu tanya orang ni XD

      Padam
    4. hahaha.. nama sendiri Firah tak jumpa... *malu*

      Padam
    5. hahaha uuuit penting tu IR hehe..

      Padam
    6. ekin lagi la hahahahha nama sendiri tak jumpa dalam tu

      Padam
    7. Lama menyepi dekat blog.. xtau pulak firah ada IR..heheheh :)

      Padam
    8. Hihihi Firah ngan Ekin kena gi servis mata sebab nama sendiri tak jumpa. IR si Firah, import dari IG. Barulah kelasssss ;)

      Padam
    9. juling mata tak habis lagi ni

      Padam
    10. tahniahhh akak! kak jm paling rajinn. kite dah xrajin. hikhik

      Padam
    11. masa cari jawapan tu tak pakai cermin HD kut tu yg tak nampak..hahhahahahaha

      Padam
  2. SAH!!! sis JM x dapat jawab dgn TEPAT..dpt jawab 11 je TEPAT...ahakss..Wa Ah Kak tu mesti ramai tak perasan kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira dah 98 - 99% tepat dah tu. Saya saja kejam lebih sikit heheh
      Saya suprised tau Cik Mimie yang pertama jumpa WA AH KAK tu. Yelah, Cik Mimie kan lama menyepi ;)

      Padam
    2. Cik Mimie walaupun baru comeback tapi most entry SS dia baca! Caya laa cik mimie!

      Padam
    3. noted! Sejak bilalah SS ni ada Wa Ah Kak kat depan.. lepas ni bolehlah panggil WAKSS.. kahkah

      ***WAKSS

      Padam
    4. hahahha yana lah antara org , nama basic semua hahah

      Padam
    5. Kak Farrah pakai nama glamoor tu ada yang tembel mata nak cari hehe..

      Padam
    6. Selalu skodeng blog SS sebab tu tau panggilah Wa Ahkak tu..hee..

      Padam
    7. Cik Mimie pun x jawab dengan tepat.. xperasan pulak nama manja dorang semua..hehehehe :)

      Padam
    8. Ikhwan - Itu baru Wa Ah Kak, belum jumpa Mbak Jambu lagi,... :)

      SYM - suka tang 'tembel' tu...kenalah tukar2 sikit nama,..bior berasap orang yg mencari ;)

      Yana & Cik Mimie - tapi kira hebat jugaklah mata you all :)

      Padam
  3. TAPi!! TAPI!! cam tak percaya jek..Sis Jari Manis tu Top 1 on Jun eh? ehehehe...ni nk gelak besar ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekali datang menyerang puluh-puluh komen, apa yang tak percaya nya :)

      Padam
    2. Kalu kumpul kumpul jumlah komen jay emm tu.. Boleh dapat satu entry! Kah kah kah
      * statement cari pasal... He he he...

      Padam
    3. lebih dari satu entri pon boleh buat SS dgn komen2 bernas Sis JM ni..

      Padam
    4. bahaya Sis JM ni.. dia lempar bom, sume pengsannnn :p

      Padam
    5. Bom apa yg pengsan tu? Kah kah kah

      Padam
    6. tulaaa dia.. kita ingat kita da potong dia daa.. dia bom pergh !! sesak nafas kite ehehe..

      Padam
    7. Sis JM selalu sangat tak percaya.. bangunlah dari tidur Sis JM..bangunlah.. hahahaha

      Padam
    8. Sekali dia komen,...robot pun segan nak muncul :)

      Padam
    9. hahahhaha... kena pandai pujuk robots

      Padam
    10. sis JM ada upah orang datang komen ka...banyak betul ni

      Padam
    11. hantu jembalang sis JM mai komen tu

      Padam
  4. bulan JULAI...Nurliyana TKK datang menyerang..so kedudukan dah TERGUGAT...huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia bawak enjin turbo bulan nih :)

      Padam
    2. Yana tu... Jari dia ada berapa? Dia komen pakai jati kaki sekali ke?
      * cari pasal dengan yana lak... Kah kah kah

      Padam
    3. jati SS??? Kayu jati kah??? hahahahhaha

      opsss

      Padam
    4. sis JM kasi can lah yana naik pulak XD

      Padam
    5. enjin turbo pon boleh kak,

      amboi ss , enam jari je guna hahaha

      Padam
    6. SS.. nak jugak jati.. kat mana nak carik ni.. ???

      Padam
    7. Kena tanya Jalaludin Hassan... Beras jati! Keh keh keh

      Padam
    8. Nak cantas jugak la kedudukan Sis JM..heheh :p

      Padam
    9. Jati punya pasal, Jalaludin Hasan yg dapat nama ;)
      Cepat2,..sape nak gulingkan budak Yana enam jari nih?!

      Padam
    10. cepat cepat hahahhahah ... yana curi curi masa je, lepas balik kerja, sebelum pi kerja XD

      Padam
    11. yana belajar dari sifu2 hebat la habis kecundang sifu ratu komen sebelum ni

      Padam
  5. seronok plak main tinggalkan komen beribu kat blog cikgu ceketed ni ahaksss..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni yana setuju sebab .... sekali komen tanak berhenti , kalau tak komen , i means takstart komen tak pe

      Padam
    2. Betul tu.. setuju sangat..hahaha

      Padam
    3. Uishhh, macam tu pulak eh.. :)

      Padam
    4. perghhh ribu tu..kalau satu komen RM1 dah kaya hahahha

      Padam
    5. i pun melekat2 bila komen sini.. hahahahhaha

      Padam
  6. tak sabar nk tahu siapalah si Mata yang TAJAM itu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah sah sah siti nurzafirah laaa mata tajam... Dia sorang jek perasan nama dia ada IR...
      * itu pon kalu dia jawap laaa... Kah kah kah...

      Padam
    2. kan.. hahahaa.. harap dia xjawab lah.. kihkih

      Padam
    3. dah2 sah2 nama sendiri kite tak nampak.. muhahaha... ni nak gelak geguling

      Padam
    4. Nampaknyaaaa naaaa nipunyaaa kuat... Bukan ke dah siap bookmark! Cehhh... Kah kah kah

      Padam
    5. Hihihi bila IR jadi isu dan tuan punya IR pun tak jumpa2 nama sendiri ;)

      Padam
  7. Dear Farrah..nama sis JM occur 2 kali kat Top comment Jul tu sbb log in 2 id berbeza..leh count jadi satu tak nanti..ahaha..x nk tertinggal ke belakang tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah bisa,..bisa... nanti kita combine ye :)

      Padam
    2. dua2 Sis JM nak bolot ni.. hihihiihi

      Padam
    3. wah nampaknya sis JM akan membolot lagi kejuaraan untuk bulan nih..

      Padam
    4. Itu kita tunggguuuuuuuuu!

      Padam
  8. Setahu SS la... Gelaran IR tu ada merion kat IG jek... Bukan kat blog... Kah kah kah...
    * statement nak cari gadoh dengan tuan umah... Kah kah kah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kahkah.. suka cari gaduh SS nih.. ^^

      Padam
    2. merion ke merlion SS ?? *cabutttttt*

      Padam
    3. Ni semua penangan Singa Pura Pura laaa nih! Iskkssss...

      Padam
    4. Cik Mimie pun xtau pasal gelaran IR tu.. nampak sgt dah lama tgglkan blog..kena serap balik semua ni..hehhe

      Padam
    5. Hihihi kalau wa ah kak kita import dari Pondok Buruks, IR import dari IG si Firah. Saje je nak tambah menyulitkan keadaan :)

      Padam
    6. tak perasan IR tu hahhahaha aduhhh

      Padam
  9. hahahaha... dah sah2 kalah ni.. kihkih.. merapu je saya jawab..hihihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita senasib laa si labu labi... Ha ha ha

      Padam
    2. hahaha.. Yelah labi.. hahaha..

      Padam
    3. Ketuk ketampi sepuluh kali cepatttt!

      Padam
  10. Tahniah kepada yang dapat meneka semua :)

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. nak2 yg komen beratus2 tu.. hebat sangat2

      Padam
  12. Tak sangka duk bawah Sis JM walau pun hujung jun tak singgah langsung sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. awal jun dah pulun habis-habis kan.. hihihi

      Padam
    2. Pandai cik yana merancang strategi ;)

      Padam
  13. Balasan
    1. ooooit ada ni ada.. ada ni datang nak mengekalkan kedudukan ni..

      Padam
    2. Jom sama2 kita pecut.. nak gak tersenarai kat sini..heheh :D

      Padam
    3. Amboi, bukan main semangat lagi masing2 ;)

      Padam
    4. kita pun nak kekalkan gak la

      Padam
  14. Salam. Anda di tag pada entri ini - http://shxmrnx93.blogspot.my/2016/07/premade-template-giveaway-by.html

    BalasPadam
  15. Tak sempat nak tepek jawapan kat sini.. baru perasan dah habis... sedey ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cepat beno tamatnya... Tak sempat nak kentut... Ha ha ha

      Padam
    2. macam ada bau la.. tak sempat ke, dah kentut ni SS?

      Padam
    3. Kalau lagi lama, nanti macam2 nama lain yg korang jumpa! :D

      Padam
  16. hehehe Akak JM tu memang takleh cantas la.. jadila rajin macam mana pun haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susah kan nak cantas ratu kebal yang seorang ini :)

      Padam
  17. jaaaaaanji namaku ada hehehe.. itu yang penting !! wakaka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cukuplah dah ddk tmpt kedua kan.. hihihihi

      Padam
    2. Statement CT tu yang mahal :)

      Padam
    3. haah , nampak nama ada tu dah rasa best lagi best duk ataih kan kak ct

      Padam
  18. CT dah happy sekadar nampak nama dalam carta.. cukupla kalo tak kena tendang pun.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayat redoo ke ni??hahaaha..

      Padam
    2. Ayat nak sedapkan hati tu... keh keh keh...

      Padam
    3. Kihkihkih statement redooo sedapkan hati :)

      Padam
  19. Yana !! bawak bawak tobat sket.. komen tu slow jangan laju sangat. penat nak kejar hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. teacher CT pon slow2 sikit.. kahkah

      Padam
    2. Bagus,...saling mengingati suruh tobat nampaknya ;)

      Padam
    3. dah slow dah ni... awal bulan julai hari tu tak nampak langsung.. jadi akhir bulan kita pulun baca semua entry yang tak terbaca lagi

      Padam
  20. saya jawab tak tepat 1 saja ... sebab nama sendiri tak jumpa hahahhahaha... ada jawab tertinggal IR dan Sue

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bab nama sendiri tak jumpa tu memang akak tak boleh tolong lah :)

      Padam
    2. tu la... nama sendiri tak jumpa memang lawak.... memang yakin ekin ada tapi tak jumpa tang mana duk nya

      Padam
  21. ingatkan nama dah tersasar dari carta.. rupanya masih ada lagi ya.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks Cik Mimie.. tapi untuk bulan Julai dah jauh melencong.. terkeluar dari carta..

      Padam
  22. Balasan
    1. Hai, Intan. Rinduyaaaa! :)

      Padam
    2. hye farrah,. rindu farrah jugak. hehe

      Padam
  23. ala.. ade jgk saye teka xkena.. huhuuuu..
    xde harapan nk jd pemenang,..
    jd pengkalah jela.. hihikkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak pe, Ezy. Dah dapat markah penuh dah untuk mencuba.
      Semangat kesukanan tu yang penting ;)

      Padam
  24. mai jenguk sat sebab , rasa macam ada yang seru

    BalasPadam
  25. Ha ha ha... Ooo ada nama kita - ingat dah kena singkir carta...

    BalasPadam
  26. sebab kena baca "arab" - kanan ke kiri tu yang lembab sket otak.
    kih kih kih

    BalasPadam
  27. Bulan ni compom keluar carta dah kita ni ...

    hi hih hi

    BalasPadam
  28. hai kak farrah dah cuba tapi tak banyak yang dapat...hehhe

    BalasPadam
  29. mak aaii dorang nak mngomen ape je...
    ssh nak kejo ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...