Ahad, 8 November 2009

Cuti Mengada-ngada

Sebenarnya aku sekarang dalam 'cuti mode'. Kalau ikutkan aku start cuti hari Khamis lepas (5/11) dan dijangka akan terus bercuti hingga (15/11). Ni lah yang dinamakan cuti mengada-ngada! Kebetulan aku belum diassign apa-apa projek research bulan ni (bolehlah lupakan legal websites buat sementara waktu) so, aku decide nak cuti. Lagipun tempahan cookies+gifts untuk November ni rata-rata dah aku uruskan.

"Cheh, tiap hari duduk rumah pun nak cuti gak ke?" Itu remarks salah seorang member semasa aku nyatakan yang aku akan 'off' lebih kurang seminggu. Heheheh jangan mare....memanglah aku ni kerja 'homebase' (kalau dimelayukan 'bertapak di rumah'), tapi aku tetap kerja. Bezanya tang time- management tu je lain. Korang mungkin akan kerja ikut office hours (yang mana masa tu aku mungkin di shopping complex membeli belah atau Zzzz...Zzz...Zzzz), tapi time korang tidur, aku kena bersengkang mata perah idea, baca authorities, prepare outlines. Jadi, aku tetap nak cuti hahaha.

Plan untuk cuti? Belum ada apa-apa yang specific. Setakat ni aku dah kemas rumah+kitchen, kemas wardrobe,...asingkan baju2 mana yang dah tak pakai, kemas kertas-kertas yang dah tak digunakan lagi (untuk tujuan recycle). Baru 'jumpa' balik sebahagian ruang kosong di rumah. Selebihnya aku habiskan masa untuk layan tv shows kegemaran aku. Bayangkanlah sekarang ni Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Ghost Whisperer, Two & A Half Men, How I Met Your Mother, CSI Miami Criminal Minds + America's Next Top Model semuanya tengah 'air' dengan season baru! Memang jadi 'couch potato' aku depan laptop.

Ok, time for lunch! Bye!

4 ulasan:

  1. Potato Counch! sempena cuti ko,ni ada lagu aku tuju khas utk ko:

    "Miss Potato...Miss Potatao..
    tunjukkan padakuuuu caranya!
    hingga jadi PUJAAN semua!"

    hehe!aku highlight lagi pujaan tuh!chio!!

    BalasPadam
  2. hahahah seriusly?! aku slalu gelak besar dgr lagu Mr Potato nih dlm radio!

    BalasPadam
  3. dah abih coti2 ngada2??

    BalasPadam
  4. cuti mengada2...ahaks...kalau cuti byk boleh je

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...