NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 14 Julai 2014

Air Koko Panas Bercili

Ya, memang tak salah baca, tak salah lihat. Air Koko Panas Bercili :) Haa,...nampak tak hirisan cili merah di atas? Saya cincang halus dan masukkan pada air koko panas saya. Gunalah apa sahaja,...air malt coklat, air koko, Milo, Vico, Ovaltine,..sachet 3 in 1 pun boleh. Bancuh ikut selera masing-masing.  Kemudian, masukkan cincangan cili merah tadi. Biarkan seketika supaya rasa cili tu meresap dalam air koko.


Sedia untuk dinikmati! Syokk minum sorang-sorang sambil blogging depan komputer :)



20 ulasan:

  1. ingatkan salah baca..hehe... rasanya maybe lemak2 skit campur pedas..nnti la cuba..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat mencuba, nana. best tau! dalam rasa lemak koko tu ada rasa spicy cili :)

      Padam
  2. erm...nape campur cili? Sis x sakit perut ke minum cenggitu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, tak sakit. Kita tak letak banyak pun :)
      Suprisingly, combination koko dan cili sedap tau, Shikin. Even ada coklat berperisa cili yang sedappppp!

      Padam
    2. Akak dapat idea ni kat mana?
      Sebab x penah dengar.

      Padam
    3. Pernah tengok kat TV,...lepas tu terus cuba! dan cuba lagi! dan cuba lagi! :)

      Padam
  3. this pelik... but teruja nak try! memacam lah kak farah ni. kretip!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba jgn tak cuba! pelik, tapi menarik & rasanya awesome!

      Padam
  4. this is interesting! pls buatkan secawan utk GagakRimba!

    BalasPadam
  5. Wahh.. Air koko pedas :)
    Akak boleh masuk Masterchef la...pandai cipta menu baru... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak layak masuk masterchef, Nad. Akak tau masak mende simple2 je. Air koko ni resepi belajar melalui tabiat melanguk depan TV hihihi

      Padam
  6. Boleh cuba.. tapi cam takut2.. tak hilang ke rasa coklat tu kak..??

    BalasPadam
  7. Kak farrah, biar betul? Tak dapat bayangkan rasanya macam mana...

    BalasPadam
  8. Mesti sedap koko panas buh cili ni.Biasa buh halia kat teh o.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...