Satu lagi resepi berasaskan kentang. Mustard Baked Potatoes. Sedap tau! Nak cuba? Silakan. Boleh pakai sebarang jenis sos mustard yang kalian ada di rumah. Tidak kiralah yellow mustard ke... honey mustard ke... dijon mustard...apa sahaja pun boleh.
Bahan-bahan untuk kentang bakar |
Kentang dibasuh bersih-bersih, dibelah kemudian direbus. Jika tidak mahu rebus dahulu pun tak mengapa, tetapi nanti kena bakar lama sedikit.
Sedia untuk dibakar. |
Pastikan ketulan kentang tidak bertindan. Bakar pada suhu 230 darjah celcius selama 30 minit.
Hidangan kentang bakar mustard. |
Dah siap! Jemput makan!
wah simplenya kak..mesti sedap nih..
BalasPadamBolehlah, Wana. Rasa kentang tu lagi enhanced dengan mustard,..
Padammak aihh. terliuqqq
BalasPadamMeh datang sini, akak belanja sepinggan dua :)
PadamAmboi kak farrah nak belanja sepinggan dua. Satgi baru pegang pagar dah habis. Haha
PadamKlu abis,kita gi kedai beli stok kentang lagi. Budak makanla puas2!
Padamomnomnom.. sedapnyee.. :)
BalasPadamOmnomnomnom sama2 :)
Padampehhh mgancam la kak..lapaq lapaq lapaq
BalasPadamPergi mamam cepat!
Padamsedapnye...nak buat tapi rumah xde ketuhar huhu
BalasPadamCBM boleh goreng (dengan minyak yang sedikit) atas kuali leper :)
BalasPadamAlahai kak. Ni makan begitu sajo ke makan dgn nasik? Hehe
BalasPadamJadi side dish buleh,..mkn begitu sahaja pun buleh ;)
Padamwahhh nampk menyelerakan
BalasPadamayu mmg suke kentang
xkirala goreng ke rebus ke bakar ke..
tapi mntah mmg tak lah kan
Akak pun, Ayu. Asal kentang je ON!
PadamWahhh ade geng kentang...
PadamKalau pape.je nk kntang...
Kalau xde fries dok potong kentang biase tu goreng je... nyumnyumm
pergh. sedapnya sedapnya sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa >.<
BalasPadamCubalah buat, Amy. Then, buleh buat review ;)
PadamYa Allah, sedapnyee. syg betul rumah ni takdak mustard. eishh da lah suke kentang..
BalasPadamNext time masukkan mustard dlm shopping list. Then, boleh cuba buat :)
PadamSenang, sedap,...
Suka! Rasa nak buat tengahari ni la. Kentang dah ada. Tapi mustard takda, camne? Boleh ganti dengan apa ye.
BalasPadamSorry, Azie. Lambat pula reply komen Azie ni. Klu tak ada mustard, tukarkan dgn mayones pun boleh. Lebihkan sedikit lada hitam. Tambah perahan lemon/ limau nipis klu nak masam.
PadamResipi lagi....?
BalasPadamArgghhhh..geram nye.
Tapi 1 pun x cuba lagi!
Pemalas punya Shikin.
Mana ada malas...dah Shikin tu busy. Bila la sempat nak masaknya...
Padamsedap dan ringkas.. ada masa boleh cuba :)
BalasPadamCubalah, Nina. Tak remeh langsung nak buat. Yang penting yummyyyy!
PadamHahaha. Rajinnya lahai akak. Nampak macam sedapp sangatt. Huhuu
BalasPadamDik Na, setakat resepi senang ni bukan rajin namanya... heheheh
PadamMemang sedappp! Dik Na boleh buat jadikan dish kalau nak picnic ke, santai ngan kawan kat park ke,... :)
Senang gak resepi nie yer...
BalasPadamOmputih cakap 'easy peasy' hihihi :)
PadamMustard tu mcm ner rupa dia
BalasPadam