728 x 90

Isnin, 12 Januari 2015

Let's FIKA

Assalamu'alaikum. Happy Monday! Dah pukul sebelas lebih ni. Saya di luar, melunaskan urusan-urusan untuk hari ini. Sempat break untuk fika (fee-ka) sekejap. Well, fika ni sebenarnya satu amalan orang Sweden. Fika bermaksud coffee break. Maknanya kita ambil masa untuk berehat sekejap (normally from work or daily routines) untuk minum kopi, teh atau jus sambil cicip-cicip something sweet. Roti manis ke, pastri ke,...

Ini fika saya untuk hari ni - Hot Cappucino and Inari Cheese Roll.
Jom fika!


51 ulasan:

  1. Bak sikit fika kt Papqglamz.. Hehehe
    Singgah kat sini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah selamat dah! Thanks sudi singgah sini, Papaglamz

      Padam
  2. amboii cheese roll. yummeh :D

    BalasPadam
  3. hehehe iols takde fika kak.. nasi lemak ayah beli pagi tadi dok makan lagi hakhak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa tu dah bukan kategori fika tu. Tu brunch :)

      Padam
    2. kata DA kak.. mana boleh makan nasi. ayah dok pepagi beli isk lemah iman..

      Padam
    3. Itu tandanya ayah CT manyak sayang sama CT. Dia risau anaknya kudut sangat nanti tak cukup makan hihihi

      Padam
  4. sedap tu walaupon nampak simple..
    ingatkan apa tadi fika tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh saja je Mar, ngada guna istilah orang sweden plak :)

      Padam
  5. Arrr.....sedap2....hehe...kira salah satu cara nak recharge balik ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Nad. Dah recharge baru semangat!!!

      Padam
  6. fika ye..haha! rini nmpknya fika dgn susu strawberi+cloud 9..hehe..

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Entah! Kalu Cik Farrah MF post kopi Fika tu may be SS boleh buat comparison... He He He...

      Padam
    2. Hahahaha cappucino saya biasa je SS. Nak FIKA gempaq kena rasa civet coffee :)

      Padam
  8. wah sedapnya fika..layannnnn... :)

    BalasPadam
  9. K.Farrah, i like anything yang based on cheese (except cheese cake - ikut mood).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh ikut mood pulakkkk...

      Padam
    2. Ye SS. Mood tu akan datang bila SS belanja saya makan cheese cake tu.
      Hahaha..

      Padam
  10. nak cheese roll skit.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila-sila....saya dah tolong makan bagi pihak eyda :)

      Padam
  11. Fika? a new word again..hehe..jarang fika2 ni..hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke..akak selalu cari al;asan nak fika :)

      Padam
  12. Lama tak singgah sini
    Bila-bila senang jom kita ber'fika' :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yelah, Azie. Saya pun dah lama tak ziarah Azie. Tak khatam lagi baca entri trip Azie ke Thailand. Insya-Allah, ada masa kita fika sama2 ye :)

      Padam
  13. kalau macam tu saya selalu sangat fika. pagi petang kadang tengahari hehehe macam mengular jer saya ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah itu memang dah bukan fika...itu memang mengular :)

      Padam
  14. masuk kamus tower fika... hehehhe
    tgh2 pagi cmni leh pggl fika jugak ke

    BalasPadam
  15. wahh belajar perkataan baru :D kt sini perkataan nya snäpchen... sebut snep-syen...maksud lebih kurang same dengan fika ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Akak pun belajar perkataan baru :)
      Aisya, jom snäpchen!

      Padam
  16. Fika.. dapat ilmu baru hari ni.. sedapnya kalau dapat coffee time macam ni..

    BalasPadam
  17. ingatkan apa benda la FIka tu..hehehe..rupanya sama maksud mcm coffee break..

    BalasPadam
  18. Asal saya tak pernah nampak cheese roll tu kat aeon? Huhu. So pasni kalo ade member nama fika boleh ajak fika sekali XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaa kalau akak ni nama Farrah, sampai la Budak tak ajak Fika huhuhu

      Padam
  19. oh... fika tu coffee break ye.. baru tau hihi.. gooh sharing sis! i loike! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Luna. Fika tu 'rehat sekejap bersama kopi' :)

      Padam
  20. Whoooaaa...coffee buat saya 'high'.
    Everyday saya akan ambik sweet drink sekali - masa breakfast.
    Dan pastinya ia coffee.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...