728 x 90

Rabu, 14 Januari 2015

Siapkan MYVI

MYVI in the making :)

MYVI? Bukan kereta tu ye. Ini kependekan untuk 'My Vocabulary Index' yang saya guna dalam kelas Bahasa Inggeris bersama anak-anak murid. Saya buat sendiri indeksnya guna cap getah ABC (baca mengenainya di sini). Jimat sedikit berbanding beli buku indeks yang ada di pasaran. Apa itu MYVI dan apa fungsinya? Haaaa,...jemput baca di sini.

Psst! Siapa nak tolong saya main cop-cop? Ada dalam lebih kurang 25 buah buku lagi nak kena buat ni :)


47 ulasan:

  1. nak tolongg kak farah.. sambil2 tu boleh belajar english...hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. teacher may i go to the toilet...? hehehe...

      Padam
    2. Aippp, ni anak murid mana tercicir ni? Nway, yes you may, dear ;)

      Padam
    3. hehe bagusnye MYVI nih. xdela bosan dok menulis. guna chop2 pulak hehe

      Padam
    4. Anak murid tua tu. Hehe..
      Baru register ea?

      Padam
    5. Hahaha boleh bukak sekolah anak murid tua ni :)

      Padam
  2. Hahahah. nani ingat kereta tadi :P hikss.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Students akak kat kelas pun excited je setiap kali akak suruh keluarkan MYVI :)

      Padam
  3. Mati2 ingatkan kereta. Hahaha kehlasssss buat kete myvi sendiri hikhik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi kalau buat myvi sendiri, akak anjur GA hadiahkan myvi dua tiga bijik, ajim :)

      Padam
  4. Haha.. igtkan kereta myvi.. keke

    BalasPadam
  5. Budak2 suka lah kalau main cop-cop ni.
    Silap hb tgk muka depa yang penuh cop.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Allah, betul Shikin! Mula2 dulu ada gak akak buat aktiviti ngan diorang. Biar seronoklah buat MYVI sendiri. Epic fail! MYVI ke mana, cop abz bertepek-tepek kat dahi & pipi :)

      Padam
    2. dr shikin, saye la tu yang tepek kt pipi kawan sebelah... hahaha

      Padam
    3. Haaa,...ni dah ada cik luna kita mengaku ;)

      Padam
  6. wah banyaknya nak kena cop....ingatkan buat kereta myvi....huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi boleh apply kerja kat perodua ni :)

      Padam
  7. Balasan
    1. agak semput jugalah nak menyudahkannya, anies :)

      Padam
    2. dah habis ke blum kak? meh la luna tolong... hahahahha

      Padam
    3. Alhamdulillah, setelah mata berbalam-balam dgn huruf ABC, leher & tengkuk lenguh ala main badminton 2, 3 set,..berjaya juga disiapkan :)

      Padam
  8. Memati ingat kak farrah nak bikin myvi... huahua

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhikhik akak kalau bikin myvi, sha leh minta sebijik :)

      Padam
  9. Boleh tempah satu klu myvi betul td.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha ni myvi tak leh jadi transport!

      Padam
  10. that thing cop cop huruf tu still wujud eh.. nostalgic plak suddenly.. tingat ayah dok cop satu satu huruf nak eja nama kat buku sekolah =')

    BalasPadam
    Balasan
    1. #throwback :)
      Set yang akak pakai kat atas tu, CT...arwah atuk akak yang punya :)
      Akak ada set baru tapi lagi syok pakai yang lama.

      Padam
  11. Balasan
    1. cikgu tak bertauliah hehehe cikgu tuisyen cabuk je, Farah :)

      Padam
  12. Kalau buku indeks yg kat pasaran macam mana pulak kak farrah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah siap2 bertanda A-Z, then dibahagikan ikut abjad, senang kita nak selak.

      Padam
    2. yg tu snang..kotw ada nota penting ka.. selak ja

      Padam
  13. cikgu bahas inggeris tu?...HEBAT? Farrah ngajar stanrd berapa eh..

    Ha'a..pada mulanya ingatkan kere MyVi tadi :-)

    Main cop-cop? hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh saya ajar language dari pra sampai bebudak amik MUET, sis!
      Nak join saya cop cop tak?

      Padam
  14. kalau rumah antara klang dgn rawang (ke mana entah,lupa..haha) sya dah lama ketuk pintu rumah tolong cop2..,sya mmg suka buat benda cop2 ni..hehehe

    dlu2 saya selalu curi2 pakai cop abah macam ni,sekarang dah tak jumpa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaah kalau nana dekat, tak yah tunggu nana datang. Akak sendiri datang bawa buku & cop ni dtg mengendeng.
      Sekarang memang susah sikit nak cari cop ABC yang macam ni. :)

      Padam
  15. khaty sekarang pon main cop2 jugak,tapi cop terima kat opis..ngee..good luck farra

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks, khaty. meh kita sama2 mengecop! :)

      Padam
  16. Haha. Kalau dekat mmg scha boleh tolongg.

    BalasPadam
  17. Nak tolong..nak tolong...hehehe :) All the best Kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Cik Mimie tapi alhamdulillah...dah berjaya disiapkan :)

      Padam
  18. ya ampunn... kak farrah ni mmg dilahirkan rajin & kreatif ke.... hihih =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ish...tak kreatif mana pun...nak memudahkan kerja je :)

      Padam
  19. Banyak nye sampai 25 buah..

    Letih tangan.. Nanti cop pown senget benget..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...