728 x 90

Sabtu, 21 Februari 2015

Quench The Thirst

Kali ini kita intai entri-entri lama on drinks ye. Panas-panas ni, jom buat something refreshing untuk diminum. Klik pada gambar untuk pergi ke entri resepi yang berkaitan.


Susu Pisang ala Banana Milk Korea 

 
Jus Epal Pudina

Sangria


Teruskan menikmati hujung minggu!


44 ulasan:

  1. semua pun menarik..tapi wana teringin sangat nak cuba buat banana milk versi korea tu..insyaallah nak try nanti..heheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, Wana. Memang sedapppp! Cuba buat dua-dua then kasi tau akak Wana prefer yang mana ye :)

      Padam
    2. baik buat sendiri Kak Wana.. yang jual kat jusco tu mahal mencekik..
      nangis tengok harga..

      Padam
  2. jus epal pudina tu mesti menyegarkan tekak kan kak farah.. :)

    BalasPadam
  3. Unik dan menarik.. kalau ada bahan boleh cuba nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuaca bahang macam sekarang ni, tekak nak dimanjakan ;)

      Padam
    2. betul, memang tak tahan sesangat dengan cuaca sekarang..

      Padam
  4. Tengah panas2 dihidangkan air mcm ni... nyaman agaknya tekak SS ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. musim panas skarang ni.. hot summer.. ooh hot hot summer..

      ps : nyanyi lagu kpop seround =D

      Padam
  5. Balasan
    1. Haaa apa lagi Aishah! Pilih satu untuk hilangkan dahaga :)

      Padam
  6. nampak sedap sangat. boleh cuba nie. menyihatkan badan lagi tu. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang paling sesuai utk menyihatkan badan Karela Mix tu :)

      Padam
  7. akk farrah!! nnt kite nak try la sangrila tuh... suka colour dia :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah. Boleh pelbagaikan resepinya dengan apa yang kita ada kat rumah.

      Padam
    2. Update kat blog eh kak aisya.. Hihi

      Padam
  8. kaknoor pun jugak mencuba buat utk familyyy ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, Kak Noor. Nanti share ye hasilnya :)

      Padam
    2. kak Noor buat, sure sedap!

      Padam
  9. susu banana sdp ke kak?dahnya kite ni xminat susu. wuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak minat susu, jangan! It's a NO - NO for you :)

      Padam
    2. hahaha baikla. xdpt nak bayangkn rasaya. wuuu

      Padam
  10. musim panas sangat sesuai untuk sesuatu yang dapat menyejukkan tekak...

    BalasPadam
  11. Haus terus tekak ni kak farah.. Huhu

    BalasPadam
  12. jemput.. jemput. nak sedeguk. ada lagi x? hehe

    BalasPadam
  13. Banana milk yang nampak yummy....mesti creamykan rasa dia

    BalasPadam
  14. kiteeee tak rajin ehehe.. air masak sejuk sajalah =P
    tapi epel pudina akak tu mmg lama dah mark.. bila ni bila ni kerajinan nak menjelma..

    BalasPadam
  15. susu pisang!!!!! ni yg buat sis JM rasa nk terobang ke Korea nih :-)

    BalasPadam
  16. Macam2 nama kalau dengan k.Farrah ni:p
    Sangria;)

    BalasPadam
  17. sangria tue nampak sedap sangat sedap farra..nama minuman ngan makanan farra memang ada kelainan

    BalasPadam
  18. panas panas ni air sedap ni pastu mengiurkan tapi saya pilih ais kosong

    BalasPadam
  19. kak farrah tanya skit. ada tak link blog Nur As?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...