Belajar Dekat Hogwarts

Khamis, Ogos 06, 2015

Assalamu'alaikum. 
Hari ini, seharian saya tak akan berada di tower. Pergi belajar dekat Hogwarts. Hihihi propa je. Ada tuntutan kerja di luar. Tetapi, sebelum saya menyepi sekejap, nak kongsi ole-ole London yang saya dapat lepas raya baru-baru ni.

Minggu pertama Syawal, Uje (my brother) dan Dhila (my sister in law) ke London sebab Dhila graduate master. Habis belajarnya tahun lepas lagi tetapi majlis konvokesyen lambat. Alang-alang ke sana, diorang pergi studio Harry Potter. Dulu time belajar tak sempat sampai. Apa lagi,.. dengar je Harry Potter, saya bagi senyum meleret paling manis nampak gigi. Senyum ada makna hihihihi senyum minta ole-ole :)


... dan inilah ole-ole London saya. Itu yang perasan jadi Harry Potter nak belajar kat Hogwarts.

#oleoleLondon ;)


Socks - Setiap rumah ada :)

Mini Tablet Sleeve

Mug Hogwarts

Ada one more, phone casing...terselit dalam salah satu luggage diorang. Belum dapat dikesan so tak sampai ke tangan saya lagi. Thanks so much, Uje & Dhila. Along tahu barang-barang ni (especially the mug) mahal. Tapi, you all belikan jugak. Really appreciate it. Beberapa malam tidur dengan mimpi indah, hati berbunga-bunga!
 
Sesiapa yang minat Harry Potter tu, bolehlah pasang niat (sambil mula kumpul duit) untuk ke Taman Tema & Studio Harry Potter. Memang best! Uje yang tak minat Harry Potter pun teruja ke sana...apatah lagi yang memang baca dan ikut cerita ni.

 
Jumpa lagi nanti. Tata Titi Tutu

47 ulasan

  1. wahh, bestnye dapt blajar oversea.. Tahniah kak farah terima hadiah.. erk.. macam ucapan terima anugerah je..hihi

    selamat pagi & assalamualaikum kak..have a nice day..

    jemput support wawa ye.. pagi ni wawa buat segmen bloglist utk senang blogwalkg..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi gelak akak baca statement macam ucapan terima anugerah Wawa tu. Buat segmen ye,..insya Allah akak akan turut serta :)

      Padam
  2. wahh bestinyer ke London tuuu., wak cuma smpi ke Londang jeeer., harhar2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rezeki diorang, wak. Saya paling jauh sampai ke Lon.du (Lendu) :)

      Padam
  3. waaa...bestnyaa.. saya memang minat harry potter... kena kumpul duit ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh kita sama2 mengumpul, anis. Kena gigih sebab mata wang sana tinggi :)

      Padam
  4. waaaaaa.... best nya....

    jom kak... #KeLondonKeKita

    hihihihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jommmm! Kumpul ongkosnya dulu!

      Padam
    2. Jom.... lama dh menabung. Sampai nye aje belum.hihihi

      Padam
    3. Nak peegi rogee saya ye sis farah....
      mucho gracias...

      #ehhhhBetul ke

      Padam
    4. nak pegi x hajak hihihih

      Padam
    5. Baru berangan nak pegi je, Sis. Si Huda ni dah cukup RM nya. Saya tabung travel tak penuh lagi,..

      Padam
  5. Kenapa kak farah kita jeles nak dapat kan gak barang semua diatas

    BalasPadam
  6. wow bestnya.. jeles kejap..

    BalasPadam
  7. Aaaaaaaa, seronoknya! Saya dahlah suka Harry Potter sangat-sangat! :D

    BalasPadam
  8. saya bukan fanatik Harry Porter, tapi teringin nak pergi. Jom lah Kak Farrah! buat trip ramai-ramai

    BalasPadam
    Balasan
    1. sal...nk ikut jugak hehehhe

      Padam
    2. alamak.. berapa tahun CT kena menabung ni hehehe..

      Padam
  9. ohh seronoknya..waktu orang g london..saya cuma mampu makan london biscuit saje =)

    BalasPadam
  10. beruntungnya kak farrah..wana dapat rasakan seronoknya kak farrah dapat hadiah yang sangat istimewa..harry potter!!! wana minat giler kak..tak penah miss tengok dari yang 1st..

    BalasPadam
  11. best juga dapat barang2 macam ni kak..dapat rasa macam betul2 belajar kat hogwarts..eh, wana nak juga sekolah sana..suka dengan magic2..hihik..abba kaddabraaa!!! fuhhhhhh.. ;p

    BalasPadam
  12. wana paling suka dengan mug tu..sock pun best jugakkkk!!! ^_^

    BalasPadam
  13. Ros bukanla peminat tegar harry potter... Tapi, adij Ros tu minat giler. Sume dia tau.. Ros ni harry potter dah berapa siri pun tak tahu... Heeee

    BalasPadam
  14. Tahniah buat Dhila, sister in law kak Farrah tu... Seronoknya ada pengalaman belajar di luar negara ;)

    BalasPadam
  15. bestnyer..dpt ole2 dr hogwart....hihihi....socks dia sgt menarik....sy suka tgk citer harry potter tuhh...xpernah miss...

    BalasPadam
  16. hehe... nasib sy xminat HP ;)

    BalasPadam
  17. Wah.. bestnya.. semua series tgk.. cerita ni seiring dengan usia.. haha.. pelakon pun lebih kurang sebaya ja... hehe

    BalasPadam
  18. Ingat kak farrah nak belajar sihir.. boleh terbang atas penyapu datang penang.. haha

    BalasPadam
  19. wooww... bestnya akak.... blhlh tambah koleksi akak...

    BalasPadam
  20. Tahniah buat Dhila...graduate master obersea tu..sis JM minat nk belajar di obersea tapi x de peluang then bila dh keje kumpul duit jalan-jalan ke obersea je lah..itu pun hanya mampu area Asia je...nk ke London? belum mampu rasanya...Arm Ster Dam pun x jejak lagi
    *Jeling orang tu hihihih

    BalasPadam
  21. jgn kata dak Farrah...kalau sis JM dapat ole2 camtu tido dalam senyum...terutama mug tu..sayang nak guna...buat display je

    BalasPadam
  22. memang tgk smua movie harry potter dr pelakon tu kanak2 smpai dewasa. hehe
    best la akak, xdpt ke sana tp boleh pasang angan2 :)

    BalasPadam
  23. ehh tapi rasanya macam dah nampak casing tu je kak farrah
    kat mana ye ayu tgk
    hehehe terkjut igtkan akk btl2 nak g belaja kat sana tauu

    BalasPadam
  24. studio harry porter?? mesti kene pergi ni... (baru tahu.. hehe)

    BalasPadam
    Balasan
    1. in London.. kenalah kita ke London dulu.. bilaaalah nak jumpa mamat mata biru ni =D

      Padam
  25. Wah, bestnye...giler smart mug dia...:)

    BalasPadam
  26. gift terbaik ni, farah :)
    kalu aida, memang excited jugak!

    BalasPadam
  27. Bestnyaaaaa! Saya teringin nak pergi sana tapi masih belum kesampaian hehe

    BalasPadam
  28. WAHHHHHHH stuffs HARRY POTTER *screaming*

    BalasPadam
  29. scroll laju2 sebab jeles hahaha..

    BalasPadam
  30. wow... menarik semuanya! wpn x berapa nk minat HP ni tp sy mmg ada angan2 nk ke sn suatu hari nnt...insya allah

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.