Kegunaan Tag Roti

Selasa, November 24, 2015

Ada apa dengan tag roti? Tak ada apa yang penting pun. Cuma nak pesan, kalau rajin, kumpullah tag roti. Banyak kegunaannya di rumah :)

  • Untuk tanda appliances plugs


  • Untuk ikat goodie packs
Baca entri penuh di sini.
  
...dan

  • Untuk tanda decorated tape/printed tape/cellotape 
 

Banyak juga kan kegunaan tag roti ni? :)

89 ulasan

  1. Hehe. Comel jugak ye. Tak pernah simpan pun tapinya. Kadang2 roti tak habis lg, tag tu dah hilang dulu. :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa akak kalau bukak roti, tag tu akak aim dulu :)

      Padam
    2. bila dah ada idea gini, pasti akan simpan tag tu, farah :)
      terbaik.
      and comel!!!

      Padam
    3. Gud idea kannnn.. Kreatiff pulak tuu hihihi

      Padam
    4. Lepas ni boleh kumpul slow-slow :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Akak ke yg buat?? Wahh daebakkk

      Padam
    2. Ye, Wardah. Daripada dibuang tag roti tu, kita gunalah utk something useful :)

      Padam
  3. bagusnya...kat rumah saya tak pernah simpan tag roti. roti x pernah x habis sebelum expiry..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pula, bukak roti je terus ambil tag. Then, akak sendiri yg ingat tarikh luput. Kalau family tengok roti dah masuk peti ais, maksudnya dah nak expire lah :)

      Padam
    2. haah kalau tak ambik terus , habis hilang la...

      Padam
    3. Betul, Yana. Kalau tak ambil terus, memang tak ke mana perginya :)

      Padam
  4. ikat goodie packs tu mmg kreatif dan menjimatkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..praktikal, jimat and budak2 mesti suka :)

      Padam
  5. Salam..lama dah x singgah..Ya Allah..ni namanya kreatif sgt ni....bagus share idea..comey je tengok...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rindu kat erny. Akak pun dah lama tak jengah blog erny. Nanti akak datang bawa rombongan ye :)

      Padam
  6. eii comel nye..ada je idea farrah kan..biasa tag yang ros buang dulu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ni pun jumpa idea2 ni di internet, Ros. Berkenan pula sebab praktikal :)

      Padam
  7. Mummy punya tag.. tak dan nak simpan..kejapan hilang kalo dpt kat hero2 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi takpelah, mummy. Kalau dah ada hero2 bijak bergaya memang takdan nak simpan :)

      Padam
  8. Farah ni memang kreatif gilosss... salute mummy!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de kreatip mana, Mummy. Saya pun tengok2 orang buat. Kreatip tu macam mummy & SS. Saya ni tangan kayu :)

      Padam
  9. Tapi mummy nak tanya berapa lama farah simpan tag ni.. sbb mummy bei roti seminggu sekali je.. tu pun ikut selera hero2.. kikiki :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya kumpul slow2 mummy. Memang makan masa la. Selalu kat rumah ni diorang tahu, tag roti je campak kat bilik kraf saya. Tapi, kalau nak buat goodie packs dalam masa terdekat kena mengendeng kat satu kampung lah :)

      Padam
    2. 1 minggu = 1.
      beli berminggu-minggu la farah ni kan?
      tapi kan mummy julia, aida pernah beli 3 bantal besar roti gardenia tu tau.
      tiba mood rajin nak buat bekfes & bekal anak2. da ada 3 tag da kot.
      tu la. da buang :(

      Padam
    3. mummy kalau nak cepat belanja satu kampung roti, pastu tag kutip kemudian heheh

      Padam
    4. Hihihi memang kumpul tag roti ni makan masa...lagi satu kena proaktif. Nampak je orang bukak roti, mata dah kena aim tag tu heheheh

      Padam
  10. Kreatifnya akak.. Kita pun nak try la ihik

    BalasPadam
  11. terbaik!!!
    aida kekadang buang aje, farah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh tak pe, Aida. Kalau ada anak kecil memang elok dibuang, takut diorang buat main, tertelan susah pulak :)

      Padam
  12. best2nya idea k.farah, saya tak pernah terfikir pun sblm nie,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak pun tengok orang share di Pinterest, Namy. Ada jugak gunanya tag roti ni kan.

      Padam
  13. Tak pernah terfikir pun. Lepas ni nak kumpul tag roti pula. hahahahaha :D

    BalasPadam
  14. Lepas ni boleh simpan..kreatiff sangat2..Tq for sharing Farah..

    BalasPadam
  15. Kak farah bab kreatif terbaik tak pernah terfikir pun pasal ni hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas ni pakat ngan MIL kumpul tag roti :)

      Padam
  16. Ya Allah akak kreatif betul , tak terfikir , main buat je hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh simpan idea goodie bags tag roti utk anak murid Yana tahun depan :)

      Padam
  17. banyaknya Kak Farrah punya.. kalau kat rumah, selalu terpelanting...

    Lepas tu, tak jumpa.. time jumpa, time nakmenyapu rumah.. time tu, memang go away lah.. huk2

    BalasPadam
    Balasan
    1. eheheh Kak Farrah keje makan roti hari2 agaknya =P

      Padam
    2. terpelanting? ke mana pegi nya hehehe

      Padam
    3. Huhuhuh makin bulatlah titew kalau asyik2 makan roti! Ni namanya kumpul secara istiqomah :)

      Padam
  18. Balasan
    1. Lepas ni cabut, terus masukkan dalam satu kotak khas. Confirm tak hilang :)

      Padam
  19. Comelnya Farah....nak mula dah kumpul tag roti ni....hihi

    BalasPadam
  20. i like all these ideas ehehe.. yang tapes tu eheh betoi la.. susah nak cari punca..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..selain dari guna tag roti, boleh juga guna paper clips utk tanda. Senang sikit nak cari bila nak guna :)

      Padam
  21. Dapat idea baru lagi. Tak pernah terfikir pun lagi lagi yang first tuu haha

    BalasPadam
  22. baru tahu x terfikir nak buat mcm tu..Farrah is ohsem n kreatif

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik tak de ohsem mana, sis. Benda2 ni pun saya belajar drpd orang lain :)

      Padam
  23. memang berguna tag roti ni.. dlu asyik buang je :)

    BalasPadam
  24. Tak pernah simpan... selalu hilang je tag tu. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak ada niat nak guna memang tak payah simpan, Ros :)

      Padam
  25. bagusnya!!
    tak pernah pulak terfikir nak buat cenggini.
    terima kasih share idea yg best

    BalasPadam
  26. kenapa saya tak penah terfikir ye
    ok lepas ni akan start simpan tag roti =)

    BalasPadam
  27. Haha saya tak pernah terfikir tag roti tu ada kegunaan lain sebelum ni. Thanks Kak Farrah! :D

    BalasPadam
  28. sy jrg beli roti...tu yg kdg2 bila beli campak jer tag tu dlm sampah....heheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak de masalah. Sekurang-kurangnya campak dalam tong sampah, tak lanting merata-rata :)

      Padam
  29. mmg berguna tag roti ni.. selalunya saya buang je kak... lepas ni bolehlah simpan... :D

    BalasPadam
  30. bersepah ja buang tag tu.. banyak guna juga ye.. pasni boleh simpan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak gunanya, Syida. Bolehlah mula menyimpan sekarang :)

      Padam
  31. Lepas makan roti... SS campak tag tu kat dlm tong sampah... Ha Ha Ha.. Pasni nak kena kutip balik laaa nampaknya.. Haishhhsss....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau yang dah mendarat dalam tong sampah tak yah kutip balik la, SS. :)

      Padam
  32. Ms study dulu sy mmg kumpul utk buat keychain...skrg da mls haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lagi rajin, Nies. Sampai buat keychain :)

      Padam
  33. kat pinterest ramai kaki organizing share pasal tag roti ni

    BalasPadam
  34. Heee.. xpenah guna balik tag roti ni.. selalu buang je..

    BalasPadam
  35. Lepas ni boleh la simpan n guna dekat plug tu.. :D

    BalasPadam
  36. Selalu aiza buang je sebelum ni.. memang kreatif..

    BalasPadam
  37. Akakk punya level fikir mmg hots. (*^o^*)

    BalasPadam
  38. pernah nampk org tagging plug je
    yang plastik nga tape tu blm lg
    menarik kan
    dulu ade pernah kumpul
    tapi macam semak je

    BalasPadam
  39. Ternyata akak mmg kreatif :)) Tak terfikir pun dak saya hal2 begini. Hee

    BalasPadam
  40. Comelnyaaaaaa! tak sangka boleh guna untuk bnyak bnda

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.