728 x 90

Selasa, 1 Mac 2016

Poskad Budak Kikis Salji

23 haribulan lepas, masa masuk kelas nampak ada sekeping poskad atas meja kerja saya. Terus senyum meleret! Poskad Korea. Dapat agak dah daripada siapa. Siapa lagi kalau bukan si Sitiroro. Awal tahun hari tu, Siti menjejak bumi Korea bersama-sama akak Jari Manis kita. Sis JM dan Korea berpisah tiada. Pergi Korea macam trip balik kampung je.

Seronoknya, mereka berpeluang ke sana pada musim sejuk. Merasalah suasana winter di Korea. Cuma tak ada rezeki nak experience snowfall. Jumpa salji pun kat tempat ice skating. Puaslah cik adik seorang ni dok mengikis salji untuk buat snowman,..buat photoshoot. Ahaks! Itu yang panggil 'Budak Kikis Salji' tuh! ;)



Angin sepoi-sepoi Korea :)



Nampak tak? Genap sebulan baru poskad tu sampai. Jauh bebenor travel dari Korea hingga ke Malaysia. Ni kalau buat karangan autobiografi, mahu panjang berjela susur-galur perjalanannya ;)

Dearest CT,
Thanks so much for the postcard. Besar hati akak menerimanya. Terima kasih juga atas ingatan yang tidak putus-putus. So many of my smiles begin with you. Akak doakan mudah-mudahan CT sentiasa ceria, berlapang dada, murah rezeki, di kelilingi insan-insan yang wonderful,  dapat job yang baik, dapat travel sana sini,...Don't forget to count your blessings,..then you'll know how fortunate and lucky you are. Mmmmuahhhhhhh!

Sekarang ni, CT tengah up cerita-cerita kembara Australianya bersama Sal Bola. Cerita Korea belum naik lagi. Jom! Pergi terjah ramai-ramai - Blog Siti Yang Menaip


81 ulasan:

  1. Wahhhhh, bestnya dapat poskad :)

    BalasPadam
  2. kikis salji..hihi..oo..gi ngan JM rupanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye kak Nohas..kami pergi berdua

      Padam
    2. dan tinggalkan saya... baiklah sis JM...
      Baiklah...

      Padam
    3. ye Kak Nohas.. ok CT akan berusaha untuk rajin supaya cepat2 CT kongsikan citer kikis saleeeji ehehe..

      Padam
    4. alaaa Kak Huda.. jangan gitu ehehe..

      Padam
  3. yang kelakar tu..sis JM pun dapat poskad Korea dari dak CT ni..rupanya dalam diam2 dia tulis poskad to her travel partner..time sis JM ah tdo hikss

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaaa comel je..diam-diam travel partner pun dapat :)

      Padam
    2. sweet ngat teacher ni.... :D

      Padam
    3. sweet ngat teacher ni.... :D

      Padam
    4. muahaha sebenarnya Kak JM tak tido pun lagi time tu.. ada je dia berjaga. tapi dia buat kerja lain and tak kisahkan CT tngh tulis kad pun.. tngh tulis banyak2 mana dia sedar lalalala..

      Padam
    5. Ikhwan !! kan kan ??? gula saaaangat akak hang ni wakakaka.. gurau lagi. jangan muntah ijau.. muntah pelangi tak apa..

      Padam
    6. Itu tandanya dia sayang...

      Padam
    7. hahaahahha... mmg gula pon... fuhh nasib muntah pelangi,,, hihihihih

      Padam
  4. kah kah kah mmg gigih dia kikis salji nak buat snowman tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kegigihan yang berbaloi....
      cantik photo love snow tu...
      siyesly

      Padam
    2. kah2x... gigihnya... Sis JM tak kikis sekali k????

      Padam
    3. kikis saleji atas gunung nak buat snowman.. dapatla snowman sejemput..
      huurm.. xdak rezeki nak rasa snow tinggi betis..

      Padam
    4. btw.. saleji love itu adaaaaalah hasil seni travel partner CT yang kretip peeergh !! forever gambar terbaik =D

      Padam
    5. Kegigihan anda kebanggaan anda... he he he..

      Padam
    6. betul tu SS.. kegigihan anda kebanggaan anda.. hihihihih.. kalau kegigihan anda kebanggaan kami ok jugak... hehehehe

      Padam
  5. Ditulis dan dipos dari korea, mmng betul2 fresh dri korea ni :D seronoknya dpr poskad

    BalasPadam
  6. kikis salji tu ct makan kah.. hahahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. uuuish xleh makan Kak Ekin.. nanti CT share kenapa xleh makan hewhew..

      Padam
    2. Nape tak buat ABC? he he he...

      Padam
    3. takleh laa.. ais tipu tu semua.. masin yakamat..

      Padam
    4. Cepat share tak sabar nak taw kisah kikih salji tu

      Padam
    5. Taw mana masin tu dah try ke hihihi

      Padam
    6. terrasa, termasuk dalam mulut kot hehehhe

      Padam
  7. untung ada rakan hati yang sentiasa ingat kat kita.. :)

    BalasPadam
  8. Tahniah Farrah..terus dari Korea ..setem korea ..happynya =)

    BalasPadam
  9. Bestnyalaaa travel. Nak ikut jugaklaa nanti. Boleh tak? :P

    *mesti selalu dengar kan ayat ni? :P*

    BalasPadam
  10. Salam singgah sini Farrah.....wahh..bestnya dapat hadiah poskad....

    BalasPadam
  11. hahaha... budak kikis salji.. nama baru ea ? boleh tukar dari SYM ke BKS.. heee.. jangan marah haaa... nanti kena jual..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih... cute jgk nama BKS ni... hehehe

      Padam
    2. ehehe macam nama KPOP idol x ? ehehe.. kalo ada iras2 okla boleh je nickname tu.. jemu jugak ngan SYM miahaha..

      Padam
    3. sesekali ubah angin ok jgk tukan...

      Padam
    4. hehehe SYM nak tukar ke BKS plak ke?

      Padam
    5. hahaha BKS? Tak yah lah SYM come doh! XD

      Padam
  12. hehehe gigih mengikis salji.. seronok kan dapat poskad macam nih..

    BalasPadam
  13. Oh balik kampung kanda JM rupanya.. ketinggalan I sebulan lepas punya cerita.. Jom akak kita kais salji (dalam peti ais kita).. haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. peti ais pon jadi kan... feeling ala2 salji...

      Padam
    2. boleh la tu , nak pi korea entoh bila laaa

      Padam
  14. uishhh..kikis cammana tu....hebat ni... ;p

    BalasPadam
  15. juahnya benda ni terbangkan... dari korea ---> Malaysia.. sesekali dari poskad best jgk... hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah sampai.. kalo terus membeku kat Korea tu ? ehehe..

      Padam
    2. Baru perasan ada typo.. hihhihi meh nak baiki balik ayat tu.. *sesekali jadi poskad best jugak (Kalaulah)..

      Kalo membeku dapat ais lah teacher... hihih

      Padam
  16. amboi sis JM.. korea rumah kedua tu.. Nanti balik kat second hometown tu jgn lupa ajak... manalah tahu boleh jumpa olaff...

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyeee Ikhwan.. Kak JM tu petik jari je semua dia ingat da kat Korea tu mana nak pegi semua ehehe..

      Padam
    2. wowwwww... Teacher ap kuraangnya kan.. Sama je anda berdua.. ehhhh

      Padam
  17. uuuish nampaknya Ikhwan mula mengungguli carta.. ini tidak boleh jadi !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi kak.. ni bukan takat gigih kikis salji je ni termasuk gigih drop komen.. hihihihih.. ***gurau...

      Minggu first mcm nilah.. bila Cik Yana n sis JM masuk ketinggalan diblakang.. hihih

      Padam
    2. saya rasa saya diseru! hahah, idok le... sekali je, pastu tak ada la gigih nau..

      Padam
  18. alhamdulillah sampai juga walaupun memang sebulan genap baru sampai ya.. mungkin betul panjang autobiography poskad ni kalau dia boleh cerita.. posmen cuti kak.. sejuk =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. posmen pon membeku skali kot kan.. hihihih.. boleh buat buku dah ni... *coretan sekeping poskad...

      Padam
    2. bhahaha buat macam karangan budak UPSR.. karangan autobiography..

      Padam
    3. posmen beku ye!.. hahaha.. salji menghalang laluan gamaknya

      Padam
  19. ahahha kikis saleeeeeeji sebab dah ribu raban habis nak main snow.. harus jugakla kikis sampai dapat.. tak bolehla tak kikis.. wajib !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sisa kikisan ais tu boleh buat ACB kan.. hihihiihihi

      Padam
    2. eheheh sanggop ke Ikhwan ? masin tau dak ski tu ehehe..

      Padam
  20. insyallah.. mana kaki melangkah walaupun insyallah tak lupa kawan-kawan mana adanya.. yang selalu mendoakan.. yang tak penah penat berada pinjamkan telinga.. insyallah.. ill keep ur names deep inside my heart =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. pinjamkan telinga ke mata? he he he...

      Padam
    2. ish3x SS ni... hahahahahaha... Luahan perasaan ni..

      Padam
    3. ehehhe mulut skali la weh.. tolong baca wasep ahahha..

      Padam
  21. Bestnya dapat postcard dari Korea :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. bestnye Farrah dapat poskad dari CT..

      Padam
  22. "Jauh bebenor travel dari Korea hingga ke Malaysia"... Padahal dari Penang pon boleh pos kan? Ha Ha Ha...
    * Adoiiii cari pasal betul... Matikk laaa SS kena bambu dgn sitiroro kang... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. statement ni mmg minta kena bambu SS.. Jap Bambu tu pe??? hhihihihih

      Padam
    2. kan...dari penang sepatutnya lebih cepat...kehkeh...

      bambu tu sejenis buluh iyeke? kekeke

      Padam
  23. tahniah kak farah......mereka tetap ingat kak farah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul , mana mana pon diaorang pergi nama kak farrah mesti dibawa sekali

      Padam
  24. Kak farrah rezeki lagi tu , tahniah! ... :) murah rezeki akak :D

    BalasPadam
  25. terbaik...
    bingkisan dari jauh yg sempurna...

    BalasPadam
  26. Kita yg tringin nak ke korea tah bila dpt pi cna huhu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...