728 x 90

Jumaat, 20 Mei 2016

Easy Guitar Chords Dekat Tapi Jauh - Forteen (OST Mr Boss Mr. Stalker)

Dengar lagu ni masa tengok drama Mr Boss Miss Stalker. Drama hujung minggu kan,...bolehlah layan kejap-kejap. Terberkenan dengan lagu ni. Catchy! So, setelah godek-godek petik-petik dengan si Kapok (salah satu cara saya betulkan alignment kepala selepas Manuskrip 545, boleh baca di sini), inilah kord gitar Dekat Tapi Jauh, single Forteen yang tengah hit!


Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

Kord Gitar dan Lirik Dekat Tapi Jauh (Easy Guitar Chords)
OST Mr Boss Miss Stalker

(Intro)
Am G Am G

Am E
Tidak pernah ku merasa
G D
Tak tentu arah batinku menyiksa
Dm C
Sejak ketemu dirimu
B7 E
Degup jangtungku makin laju


Am E
Aku tak suka berpura
G D
Sekiranya mahu akan ku kejar
Dm C
Tetapi teragak juga
B7 E
Andai terjatuh air muka


(Chorus)
Dm C
Kamu di depan mataku
B7
Dekat tapi jauh
Am C
Jauh dari dakapanku
Dm C
Namun teringin ku mengenali
B7 E
Mengenali hati


Dm C
Aku cuba menghampiri
B7
Dekat tapi jauh
Am C
Jauh dari pantauanmu
Dm C
Harus ku mencuba lebih lagi
B7 E
Mengenali kasih
Am
Dekat tapi jauh

G Am G

Am E
Tak mahu dalam hatiku
G D
Terburu-buru tidak menentu
Dm C
Mungkin ku beriya-iya
B7 E
Tapi kau hiraukan saja

Ulang (Chorus)


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

25 ulasan:

  1. HH suka lagu ni... Siap joget depan Jay Emm... Ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh, HH siap buat performance depan Sis JM tuh!

      Padam
    2. suka lagu ni..ulang dgr byk kali ngan HH sampai SS naik bosan heheeheh

      Padam
    3. Farrah..kami nyanyi sama2..sis JM n HH...

      Padam
    4. sis JM hafal tau lirik lagu tu...heee

      Padam
    5. Bukan main lagi Sis JM dan HH buat konsert ye :)

      Padam
  2. Hebat orang yang reti main guitar ni.. Saya tak reti main apa-apa alat muzik pun haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa,..nanti kalau minat boleh belajar :)

      Padam
  3. Alamak ! lagu tak tau, drama tak tengok.. haih !

    budak sorang ni... T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, adik-adik. Tak penting pun :)

      Padam
  4. Salam kak farrah yana pon tgk jugak cite ni jarnag jarang tapi tak ambil port pon lagu nya, tahu semalam dgr lagu kru je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun ikut2 begitu je, Yana. Kadang2 tengok awal,..kadang2 dapat yang hujung je :)

      Padam
  5. lirik lagu pendek2..itu sbb senang hafal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu pun rancak, goyang2 bahu bila dengar :)

      Padam
  6. Tak tengok pun drama niih tapi selalu dengar lagu nihh dkt radio

    BalasPadam
  7. Tak pandai main gitar. Tapi suka tengok org main gitar. Plolesss

    BalasPadam
    Balasan
    1. insta@ husnagitarist_9919 Jun 2016 10:25 PTG

      Best ...Tiap tiap hari main gitar lagu ni

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...