NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 33 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 1 Januari 2018

Satu Satu Satu Lapan | 2018

Assalamu'alaikum,
Hari ini satu satu satu lapan.
Hari pertama untuk bulan pertama cerita 2018 kita.
Selamat Tahun Baru!
Happy 2018!

Kredit

Entri pertama blog ini untuk 2018. Harapnya tahun ini saya dapat luangkan lebih masa berblog. Tahun lepas, sibuk sangat sampai tak sempat nak buat banyak entri, blogwalking, tinggal dan balas komen. Terima kasih kepada adik-adik dan rakan-rakan yang sudi menjengah tower saya sepanjang 2017. Saya hargai setiap kunjungan dan jejak-jejak yang kalian tinggalkan.


Dah pasang azam tahun baru? Saya selalu anggap setiap permulaan tahun baru (termasuk tahun baru Hijrah) sebagai satu permulaan segar buat kita. Masa inilah nak recharge semangat, reset target dan buat penilaian sejauh mana pencapaian kita untuk satu satu tempoh (Dalam kes ini, untuk tempoh satu tahun lah ye.) Are we on the right track? Ke tersasar sikit, lari fokus ke heheheh.


Di bawah ini ada beberapa entri saya untuk 2018 yang lebih bermakna dan terisi. Jemput baca. Kita buat sama-sama mana yang termampu.

  • Idea untuk Azam 2018 - Selain meletakkan azam dan target untuk kerjaya dan kehidupan peribadi kalian, masukkan beberapa idea yang dicadangkan melalui entri ini supaya 2018 kalian lebih bererti. Just to spice things up.
  • Happiness Jar - Saya mula buat Happiness Jar untuk tahun ini. Satu jar untuk kenangan-kenangan sepanjang tahun yang kita akan baca semula setiap satu. Menarik kan?
  • 52 Weeks Money Challenge - Jom buat money challenge. Saya dah berjaya lakukan sejak 2015. Insya Allah untuk 2018, akan teruskan cabaran ini. Jika dapat ajak ahli keluarga yang lain turut serta pun best juga.
  • Jadual Qadha Solat - Tahun ini nak terus qadha solat-solat yang tertinggal, nak solat awal waktu dan cuba jadi insan yang lebih baik.
  • Book Challenge | Reading Challenge - Ada 50 ++ buku yang perlu khatam by the end of the yearBook challenge tahun ini saya pilih yang disarankan oleh POPSUGAR.


Selamat Mencipta Memori :)


Apapun, mudah-mudahan tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun yang sebelumnya untuk kita semua. My 2017 was great and I'm expecting a  better year with great opportunities for 2018 ðŸ˜ƒðŸ˜€ðŸ˜‰ Harap kalian begitu juga.

Selamat memacu langkah untuk 2018!!!
Have an astounding year!

28 ulasan:

  1. Selamat tahun baru. Semoga tahun baru membawa lebih banyak kebahagian dan kebaikan :D

    BalasPadam
  2. Selamat tahun baru, kak Farrah! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat tahun baru, dik Farah. Jaga diri baik-baik di sana ye :)

      Padam
  3. All the best untuk Farrah ....money challenge tu saya nak try nnt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Mrs. Pip. Selamat melaksanakan money challenge :)

      Padam
  4. Alhamdulillah ada juga azam dan impian tercapai pada tahun ini contohnya 52 weeks money challenge tu..in shaa Allah akan teruskan di tahun 2018 ini.. tidak ketinggalan ada juga yang tidak tercapai.. apapun semoga azam tahun ini lebih baik buat kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe, Eyda. Yang tak tercapai, kita cuba capai tahun ni. Apa yang penting, kita cuba supaya 2018 ini lebih baik buat kita semua.

      Padam
  5. Nak buat jugak lah yang money challenge tu. Heheh. Anyway happy new year kak Farrah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom kita buat sama-sama. Happy new year to you too, Nani :)

      Padam
  6. slmt tahun baru 2018... semoga sukses selalu

    BalasPadam
  7. Siqah nak buat money challenge dan book challenge tahun ni. Thank you Farrah for sharing :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure, dear. Buat ramai-ramai lagi syiokkk! Lagi semangat :)

      Padam
  8. selamat tahun baru kak Farrah! semoga tahun ni lebih baik dan barakah dari tahun-tahun sebelumnya. all the best to you n your famili!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat menempuh 2018 buat Sal dan keluarga juga. Akak doakan segala yang terbaik buat Sal tahun ini. Insya Allah. Aminnnnn.

      Padam
  9. gudluck akak.. semoga azam tercpai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Nina. Same goes to you. Have a great year, k.

      Padam
  10. selamat tahun baru kak farah... rindu lama tak masuk ni boom hahahhahaha

    BalasPadam
  11. 2018 semoga lebih baik kehidupan yang kita lalui semua..aamiin

    BalasPadam
  12. lom terlambat utk aida wish farrah Happy New Year 2018.
    moga semua azam farrah tercapai.
    aida thn ni letak satu je yg bebetul nak capai = kembali ke normal weight.
    skang ni dah overweight. hadoi lah...
    selain dari tu, kebetulan thn ni aida bakal genap 40 thn.
    so, aida da set dah utk ke arah 40 thn yg berkualiti in shaa Allah.
    jadual qada' solat, idea farrah tu, amat mengusik hati aida...
    moga dipanjangkan umur utk kita sama-sama bertaubat dan menjadik lebih baik kan, farrah. aminnn...

    BalasPadam
  13. azam ayu tahun ni tok mnghabiskan azam tahun lepas
    yang tahun lepas pon dantang nye azam dari tahun sebelumnye
    hahahaha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...