Kuasa Cintamu - Dato' Siti Nurhaliza (Easy Guitar Chords)

Khamis, Oktober 08, 2020

Pertama kali saya dengar lagu Tok Ti 'Kuasa Cintamu' ini sewaktu dipersembahkan dalam Konsert Manifestival Siti Nurhaliza x HotKool sekitar bulan September yang lalu. Sekali dengar terus jatuh cinta pada gubahan melodinya. Saya suka. Mendayu-dayu!

Lagu ini ditulis oleh Tok Ti sendiri dan Melly Goeslow. Didekasikan buat puteri sulongnya, si comel cheeky Aafiyah. Bagi yang belum dengar, carilah di Youtube atau strim di platform digital kegemaran kalian ya.

Petang tadi saya tukar tali gitar. Kebetulan hujan lebat, tercari-cari aktiviti yang boleh dilakukan selain meruyupkan mata. Hahaha takkan setiap kali hujan nak bobok dan berselimut je kan? Makanya, Bott bancuh kopi panas, kami berdua lepak di ruang depan. Dia baca buku, saya pula buat pencemaran bunyi, petik gitar hasilkan easy chords lagu ‘Kuasa Cintamu’.

Chords di bawah ini ikut sedap telinga saya je tau. Saya ikut lenggok nyanyian Tok Ti. Saya tak sempat nak jenguk Chordify atau pergi transpose chord. Jadi, kalau ada yang tidak kena atau mungkin ada kord yang missing, maafkan saya ya. Nanti, ada kesempatan saya semak balik.

Kord Gitar From FAMF Tower

Kord Gitar dan Lirik Lagu Kuasa Cintamu - Siti Nurhaliza (Easy Guitar Chords)

OST Seandainya Kau Ada


(Intro)

Em Em


Em B7

Ku mengkhabarkan pada awan

E Am 

Jangan terus jadikan mendung

B7 Em

Kerna alam ingin cahaya

Am D

Untuk terus hidupkan terang


Em B7

Semenjak aku menatapmu

E Am 

Hilang padam hatiku galau

B7 Em

Tak pernah lagi lelap tidurku

Am D

Tanpamu mengiring pejamku

(Chorus)

Kehadiranmu 

C Am

seperti tak mungkin bisa terjadi

B7 Em

Telah Kau ikhlaskan doaku ini

Am D

Dari dulu kumenunggu


Dikaulah harapan

C Am

Satunya yang tak dapatku gambarkan

B7 Em

Ternyata ini membuatku jatuh

Am

Jatuh cinta

Jatuh cinta 

G

lagi


Em B7

Hebatnya kuasa cinta-Mu

E Am

Engkau mendengar rayuanku

B7 Em

Telah Kau kirim cinta ini

Am D

Ku bahgia kini kau di sisi


Ulang (Chorus)

3 ulasan

  1. Best ni kalau pandai gitar. Boleh juga pratis. Ini jari pun pendek lansung tak ada bakat nak main gitar. hihi

    BalasPadam
  2. Nanti nak dengar kat youtube. Lagu Melly Goeslaw selalunya best

    BalasPadam
  3. lagu ni mmg 👍👍👍👍

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.