Kord Gitar Denting - Melly Goeslaw (Easy Chords)

Ahad, September 12, 2021

Lagu Denting nyanyian Melly Goeslaw merupakan salah satu lagu runut bunyi Ada Apa Dengan Cinta (AADC), sebuah filem Indonesia yang popular sekitar 2002. Bukan main lagi fenomena Rangga dan Cinta pada masa itu. Semua anak gadis sibuk nak cari teman lelaki seperti Rangga. Semua tiba-tiba ada minat baca puisi. 

Saya ingat lagi, saya ada salinan filem ini dalam bentuk CD. Cekengah yang burn AADC untuk saya. Zaman ni memang zaman burn burn cerita pakai CD heheheh

Orang lain sibuk belajar untuk peperiksaan akhir, saya layan AADC sebab konon-konon otak dah tepu ingat case law. Bukan sekadar Denting, lagu-lagu lain dalam filem ini semua sedap belaka.

Lagu Denting kini kembali popular dan tular terutama sekali di aplikasi TikTok. Ramai juga yang buat cover, menyanyikan semula lagu ini.


Saya kongsikan kord gitar mudah Denting di bawah. Selamat berdendang!


Kord Gitar Denting - Melly Goslaw (Easy Chords)

OST Ada Apa Dengan Cinta (AADC)


Am

Denting yang berbunyi

F

dari dinding kamarku

Dm

sadarkan diriku

Em Am

dari lamunan panjang

F

tak terasa malam

Dm

kini semakin larut

E

ku masih terjaga


Am

Sayang kau di mana

F

aku ingin bersama

Dm

aku butuh semua

Em Am

untuk tepiskan rindu

F

mungkinkah kau di sana

Dm

merasa yang sama

Em

seperti dinginku

Am

di malam ini


(Chorus)

A Dm G

Rintik gerimis mengundang

C F

kekasih di malam ini

Dm

kita menari

E Am A

dalam rindu yang indah

Dm G

Sepi kurasa di hatiku

C F

saat ini oh sayangku

Dm E Am

jika kau disini aku tenang


Am

Sayang kau di mana

F

aku ingin bersama

Dm

aku butuh semua

Em Am

untuk tepiskan rindu

F

mungkinkah kau di sana

Dm

merasa yang sama

Em

seperti dinginku

Am

di malam ini


(Chorus)

A Dm G

Rintik gerimis mengundang

C F

kekasih di malam ini

Dm

kita menari

E Am A

dalam rindu yang indah

Dm G

Sepi kurasa di hatiku

C F

saat ini oh sayangku

Dm E Am

jika kau disini aku tenang


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas merupakan hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, kord gitar dan klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis kegemaran anda dengan mendapatkan karya di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.


8 ulasan

  1. bestnya dgr lagu denting ni!
    sllu jgk ltk kat igs.. hihi

    BalasPadam
  2. Ada gak tengok AADC tapi kurang perasan lak lagu ni. Ingat puisi dengan scene menari tu je. hihi

    BalasPadam
  3. Haaa kann lagu ni dah lama. Tapi baru2 ni tetiba up balik. AADC rangga cinta siapa tak tgok rugi rugi eh? Hahaha takde lah tpi siapa je tak tgok AADC ni

    BalasPadam
  4. alunan lagu denting dari melly goeslow memang sedap didengar

    BalasPadam
  5. Perasan jugakkk lagu ni ramai pakai masa scroll tiktok.
    Lagu melly goeslow paling saya suka lagu Gantung hehehe.

    BalasPadam
  6. Lagu melly goelaw majoriti memang sedap. Vokal dia fuh fuh fuh

    BalasPadam
  7. ms 'zaman' melly goeslaw ni kira lagu dia dan lagu yg dia buat utk org lain semuanya sedap2 belaka

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.