Rabu, Oktober 20, 2021

Kamomil

 Teh kamomil untuk petang yang santai.


Teh kamomil saya ini hasil rendaman bunga kamomil yang telah dikeringkan. Boleh juga didapati dalam bentuk serbuk atau uncang. Terdapat banyak jenis produk teh kamomil di pasaran. Kamomil merupakan antara teh bunga yang selalu jadi pilihan bukan sahaja kerana rasanya yang lembut, menenangkan malah disebabkan khasiatnya yang banyak untuk kesihatan kita. Teh kamomil turut dijadikan home remedy untuk merawat beberapa sakit ringan.

Saya lebih gemar beli bunga kamomil kering kerana saya sendiri boleh ubah tahap kepekatan teh dan rasa mengikut selera sendiri. Jika ingin rasa teh yang kuat, saya rendamlah bunga tu banyak sedikit. Jika mahukan yang mild, sekadar satu sudu teh sudah memadai.

Jemput minum, semua!


Pstt! iPhone kalian rosak? Haaa untuk ini kalian tak perlukan teh kamomil, kalian perlukan Chamo! Kunjungi Chamo di Seri Kembangan segera!


Laman Web: Chamo

017-282 8089

118-1, Jalan PUJ 3/2, Taman Puncak Jalil, 

43300 Seri Kembangan, Selangor.13 ulasan:

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.