Kord Gitar Putus - Nabila Razali (Easy Chords)

Ahad, November 14, 2021

Petang tadi sempat melayan anak tetangga yang minta tolong saya tukar tali dan spa (baca: minyakkan fretboard) gitarnya. Sudah alang-alang kami 'bersidang' dengan gitar, dia ajak saya buat kord lagu terbaharu Nabila Razali yang bertajuk  Putus. Eh, Nabila Razali ada ada lagu baharu? Dengar sekali, terus saya jatuh suka. Saya kalau bab lagu mellow yang boleh layan dengan gitar, laju sahaja saya usahakan. Itulah sebabnya ketersediaan kord lagu di tower saya ini agak terhad. Lagu saya suka je saya buat kord. 😁

Ada yang sudah dengar Putus? Setelah Peluang Kedua, saya rasa lagu Putus akan turut popular sebagaimana naskhah-naskhah Nabila yang sebelum ini. Paling tidak, pasti akan jadi OST mana-mana drama di televisyen. Setakat saya menulis entri ini, hanya video muzik promo sahaja yang dilancarkan di Youtube. Belum keluar video muzik rasmi lagi.

Kord di bawah, telah saya transposed ke versi lebih mudah. Selamat berdendang! 

Kord Gitar dan Lirik Lagu Putus - Nabila Razali (Easy Guitar Chords)


[Intro]

Dm G C F

Dm E Am 


Am      

Terluka hati

            G

saat kau mendustakan cinta

   C                     E

tegarnya dirimu memperlakukan begini


Am 

Pedih rasaku  

             G 

tak tertahan sebak di dada

   C                     E

ingin kuluahkan tapi tak berdaya


[Chorus]

   Dm          G

Engkau diri di sampingnya

   C        F

senyum seakan bahagia

   Dm        E

tanpa memikirkan aku

Am                A

yang merenung dirimu


   Dm          G

Jika kauingin kupergi

   C        F

bisa kuundurkan diri

 Dm           E       Am

aku hanyalah sandaran cinta


      Dm      G

Jangan menangis lagi

       C       F

jangan bersedih lagi

            Dm      E       Am

pujuklah hatiku  yang sendu resah

A

pilu


      Dm      G

Biar kupergi jua

      C       F

biar kau bahagia

           Dm    E         Am

bersama dengan dia yang kaupuja 


F  G 

Oh oh oh 

C  E 

oh oh ohhh


   F    

Cinta kau dan aku

         G

tak mungkin kembali

 C                    E   

terputus sudah selamanya


   Dm          G

Jika kauingin kupergi

   C        F

bisa kuundurkan diri

 Dm           E       Am

aku hanyalah sandaran cinta


      Dm      G

Jangan menangis lagi

       C       F

jangan bersedih lagi

            Dm      E       Am

pujuklah hatiku  yang sendu resah

A

pilu


      Dm      G

Biar kupergi jua

      C       F

biar kau bahagia

           Dm    E         Am

bersama dengan dia yang kaupuja 


F G Am


8 ulasan

  1. Cekapnya, lagu baru pun dah dapat tangkap terus buat kord, sekali pandang ingat tajuk tali guitar putus hehe.. Selamat berdendang..

    BalasPadam
  2. bila la Iris leh main lagu2 mcm ni kan.. he he he..Mummy hover kan..

    BalasPadam
  3. Dah dengar dah lagu putus. Boleh tahan jugak lagunya tapi macam suara Nabila lain sikit nyanyi lagu ballad ni. Tu dia terus rajin buat chord gitar :)

    BalasPadam
  4. sedap sangat lagu dia.. kalau jumpa chord piano bagitau.. saya tak pandai gitar, pandai piano je☺️

    BalasPadam
  5. Belum dengar lagu ni. Nanti lah tunggu video klip di youtube

    BalasPadam
  6. Tak pernah dengar lagi lagu ni.. ke ammi ni over terbayang suara duckie dia

    BalasPadam
  7. bagusnya Farrah, pandai main gitar

    BalasPadam
  8. Kalau tak salah ini lagu baru dari nabila razali kan

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.