Selera Sitrus
Khamis, Januari 28, 2016
Ni semua menu minggu lepas. Saya kurang sihat dijengah selesema dan sakit tekak. Jadi, mulut tu rasa payau. Teringin nak makan yang bukan-bukan je. Lagi-lagi yang masam-masam.
Kek Lemon 90 Saat
Pada mulanya tak berniat langsung nak buat kek microwave ni. Dalam pada tak ada mood nak buat kerja sebab air hidung asyik meleleh, saya parut kulit lemon dan perah jusnya. Nak simpan dalam freezer. Kat rumah ni stok lemon dah berlebih-lebih pula. Kebiasaannya, saya memang pastikan buah lemon sentiasa ada di rumah. Beli punya beli, tak sangka kat rumah ada beberapa plastik lagi yang belum digunakan. Jadi, sebelum lemon tu jadi ganyut dan kering jusnya, kita perahlah siap-siap. Masukkan dalam ice cube tray dan bekukan. Nanti nak guna senang :)
Dalam pada sibuk bergelumang dengan jus dan parutan kulit lemon, Cekebon masuk dapur.