728 x 90

Selasa, 13 Mei 2014

Tutorial Kraf - Cara Buat Sampul Surat Mini daripada Bentuk Hati

Sampul surat kecil daripada bentuk 'love' ni sangat mudah dibuat. Saiz sampul surat bergantung kepada besar atau kecilnya bentuk 'love' yang kita potong. Apa yang penting, potongan 'love' tu biar simetri. Jangan pula buat sebelah lengkung besar dan sebelah lagi lengkung kecil :)



Nak buat apa sampul ni? Hehehe cuba lihat di sini.

6 ulasan:

  1. boleh cuba ni ^^ Nice sharing XD

    BalasPadam
  2. senangnya..hehee blh cuba ni ^_^

    BalasPadam
  3. selamat mencuba! memang mudah je nak buat. pakai kertas pembalut hadiah/kertas terpakai pun boleh :)

    BalasPadam
  4. Cantik dan senang juga nak buat ni kan Farah....

    BalasPadam
  5. Itu corner rounder punch, Nina. Untuk buat lengkungan kecil pada bucu kertas :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...