728 x 90

Sabtu, 18 Oktober 2014

Khabar dari Jerman

Terharunya saya tidak terkata! Beberapa hari lepas, terima poskad daripada Aisya Ibrahim, salah seorang kenalan blogger yang kini sedang menuntut di Germany. Sebelum ini, Aisya memang dah pernah minta alamat untuk hantar poskad sebagai tanda ingatan. Sweet kan?!

Poskad daripada Aisya :)
Tersengih-sengih saya apabila tengok surat-surat di atas meja, ada terselit sekeping poskad cantik. Makin lebar senyuman sebab dapat setem dari Jerman!

Nampak tak setem bunga tu? Heheh

Thanks so much, Aisya! Memang gembira sangat terima poskad daripada Aisya. Tak perlu hadiah besar-besar, dik. Persahabatan ini dah cukup bermakna. The thought that counts. Really appreciate this! Disebabkan poskad dan setemnya cantik (sayang akak nak tanggalkan setem tu huhuhu), jadi akak display poskad Aisya dekat Reminder Board di bilik kraf. Taddaaaaaa!

My Reminder Board
Bagi yang belum mengenali Aisya, mari terjah blog anak rantau yang seorang ni. Bersedia untuk senyum dan ketawa membaca setiap coretan perjalanan hidupnya di sana.

Nota Senyum: Dapat idea untuk projek kraf seterusnya. Saya nak buat satu board khas untuk display business cards, bookmarks, cards and mementos daripada rakan-rakan blogger. Ala-ala murder/investigation board gitu. Tiap-tiap hari boleh tengok dan senyummmmmm.

42 ulasan:

  1. wah, bestnya..walaupun sekadar poskad sudah buat kita tersenyum kan kak..

    BalasPadam
  2. farah cntiknya board tue.. beli mna...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zarul, board ni asalnya hiasan dinding utk letak gambar. Beli kat Mr. DIY :)

      Padam
  3. cantik tempat reminder board tu.. anis pon dapat jugak poskad tu.. hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anis pun sekapal ngan akak lah ni,..tgh senyum + excited :)

      Padam
  4. Indahnya ukhwah yang terjalin itu :)

    BalasPadam
  5. terus dpt idea...
    mudahnye kak farrah...
    hehehehe cantekkk

    BalasPadam
  6. Amboiii dapat poskad dari jauh..
    Ni yang jeles ni. Hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tak mo jeles,..nantoi tak anggun :)

      Padam
  7. Ada board khas, ke K.Farah?
    Serius?
    Akk memang rajin lagi kreatif.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum ada lagi,..baru terfikir nak buat Shikin. At least poskad, name cards & apa2 lagi pemberian kawan2 blogger tak tersimpan begiti sahaja

      Padam
  8. fuyoooo. scha jelesss niii. hahahah

    BalasPadam
  9. bestnya dapat poscard dr kak aisya.. jeles nih..wuuuuuuuu

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. Nur, apsal cepat sangat beredar tuh...meh sini! Makan cekodok dulu, minum kopi secawan dua,...

      Padam
    2. okay, kite dtg nk jamu kopi 3 cawan. sambil mate tetutup taknak pandang poskad tu, haha

      Padam
    3. Orait, kopi 3 cawan. Nak tapai bawa balik pun boleh. Tapi, kena bukak mata, kang jendul dahi langgar dinding hihihi

      Padam
  11. Wahhh, bestnya dapat surat dari German :)

    BalasPadam
  12. CT dapat jugak Kak Farrah.. budak brtuah tu memang pandai nak buat orang rasa bunga bunga kan tetiba hantar poskad :P tapi CT tak buat entry lagi. nanti CT buat untuk diaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang berbunga-bunga hati dibuatnya ;)

      Padam
  13. best tau dihargai..walau kenal kat alam maya,tak kenal sangat,tp sbb rajin,jd rapat..dh macam kawan baik..hehe..

    suka kumpl poskad..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best! Touching pun ada sbb kdg2 dgn kawan realiti pun kita tak serapat ini :)

      Padam
  14. bila baca tajuk sis JM dah boleh hidu, ini mesti ada someyhing dari Aisya nih...ahahaha..mmg tepat sekali. Mmg best kan dapat kenalan di alam blog ni mereka semua pemurah dan baik hati. Mesti agak costly hantar podkad ke sini...kalau sis dpt pun senyum sampai ke telinga..walhal poskad je tp tanda ingatan tu yg penting

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, sis! Terharu sebab susah-payah si Aisya ni hantar dari jauh. :)

      Padam
  15. seronok dengar akak gembire terima poskad kite... btw, sukelah board akak tuh...akak diy yer? nak tutorial nya... jeles tengok board cntek akak :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang seronok, dear. Thanks so much!
      Board tu asalnya hiasan utk letak gambar, akak tukar jadi reminder board.

      Padam
  16. cantikkkkkkkkkkkkkkknya Reminder Board tu!!!! nak juga :DDDD

    wah, bestnya dapat poskad dari negara orang ni... tapi xde rezeki hritu. xpelah, maybe one day..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpe, Amy. Ada rezeki lain kali. Insya-Allah :)

      Padam
  17. Tungleww. Kitaa menjeles jee nim. T T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala la la. Nanti ada rezeki akak hantar jajan kat Dik Na ye..

      Padam
  18. baru faham kak farrah. ingat apa cork board

    BalasPadam
  19. hehe.. paham jugak dah.. tadi bace kat situ je..
    cantik nye poskad...

    BalasPadam
  20. skrg ni wak dh dpt 2 poskad jerman., hehe2

    BalasPadam
  21. rajin budak aisya yg jauh dimata tuu hntr poskad kann..,

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...