728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 1 November 2014

Dah Naik Dah! (DIY Cork Notice Board - Progress #1)

Salam 1 November! Mudah-mudahan bulan 11 ini lebih baik, lebih happening dan janjikan sesuatu yang lebih indah buat kita semua :)

Apa yang dah naik? Nak cerita ni, cork boards saya dah 'naik dinding' :)  Semalam Bott tanya nak buat apa dengan cork boards tu. Dengan excited saya cerita, "Bloggers' Board! Itu projek bulan sebelas nanti..."

Then, Bott tanya balik, "Bukan esok dah bulan 11 ke?"

Erkk?! Time tu jugak saya masuk bilik kraf dan tampal 4 keping cork boards saya. Entah kenapa rasa macam bulan 10 panjang lagi hehehe. So,...Tattadaaaaa!

Add caption

Apa kecoh sangat pasal board ni? Hmmmm, boleh baca di sini dan di sini.


Selamat Berhujung Minggu! Have a spectacular weekend!


37 ulasan:

  1. moga bulan november lebih banyak perkara manis berlaku.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Thanks, Wana! Happy November to you!

      Padam
  2. tak faham apa cork board ni kak farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh akak nak buat notice board DIY :)

      Padam
    2. Nak letak surat2 cinta dr adik2 blogger :)

      Padam
  3. kejap je tinggal lg 2 bulan sebelum 2015 !

    BalasPadam
  4. Heheheh bulan november berdebar2 lak....
    Wahhh naek da tuuu...
    Selamat bebulan november kak farrah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat menempuh november yg exciting, Ayu :)

      Padam
  5. rasa macam nak beli juga je... >.< tengah fikir nak design apa kat bilik apartment tu.. tapi xde idea lagi..

    BalasPadam
  6. Orang kreatif ni kita tak boleh jangka apa projeknya..Good luck ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe thanks, acik. Tak kreatif mana pun. Nak hias-hias sikit, selebihnya penuhkan dengan barang2 kiriman rakan2 blogger :)

      Padam
  7. semoga bulan ni lebih baik dr sblomnnya amin :)
    semoga dipermudahkan ye kak ;)

    BalasPadam
  8. Hehe..k.Farrah x perasan ye dah Nov?
    Tahun ni cepat sangat berlalu, kan?
    Dah penghujung pun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Shikin. Cepat betul masa berlalu kan,..

      Padam
  9. haha. kak farrah rasa bulan sepuluh lama? seronok nya kalau betul2 lama. hehe. selamat menghadapi november. ade tusyen jugak ke kak bulan2 cuti nanti? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe bulan 10 memang rasa lama sangat, budak! Ni akak dah star cuti, tinggal layan students spm & budak2 yg dtg jenguk FunCrayons. Happy November to you too, budak!

      Padam
  10. yeayy. boleh tampal anything yg bestt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Bolehlah buat hilang2 bosan :)

      Padam
  11. tampal tu guna apa kak .? CT kalau nak tmpal guna double sided jenuh mak bising. rosak dinding katanya hahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, jgn carik pasal dgn mak! Akak pakai mounting tape. Kuat & rasanya memang akan rosakkan dinding klu cabut. CT klu nak buat reminder board/notice board begini, akak cadangkan beli yg berbingkai. So, boleh sandar pada dinding/letak atad meja kerja ;)

      Padam
  12. kak farah.. boards tue brapa hingit standard hrga la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mcm yg akak punya, layer atas je cork, bawahnya foam. So, RM5/piece. Klu yang cork sepenuhnya, ada papan kat belakang/ berbingkai...mahal sikitlah. Tapi tak lebih RM10 rasanya..bergantung pada saiz jg.

      Padam
  13. bloggers board..cam menarik je proejk ni..x sabar nk tahu hasilnya

    BalasPadam
  14. oh inilah dia.. Ros baca dari depan ke blakang entry kak Farah,so dah tengok perkembangannya tadi..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahah tak pe, Ros. Belakang ke depan,...depan ke belakang,...mana2 pun boleh :)

      Padam
  15. akak nak letak apa2 greeting cards /poskad maybe? letak kad raya pun cun.. heeeeeee...

    BalasPadam
  16. Nak try jugak one day. Tunggu dah kerja and ade duet, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. One fine day,..boleh buat lagi hebat drpd ni :)

      Padam
  17. oo projek postcard dari jerman., hehe2

    BalasPadam
  18. nak buat apa tu ..Farah...hebat naik kad ke?

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...