Selasa, 6 Januari 2015

Keychain Fridge Magnet with Sticky Notes

3 in 1! Keychain, fridge magnet dan sticky notes. Ini saya buat pada hujung Disember lepas, untuk diberi kepada seseorang. Baru sekarang terhegeh-hegeh nak upload.

Keychain Fridge Magnet with Sticky Notes

Barang-barang yang diperlukan lebih kurang sama dengan nak buat fridge magnet. Potong magnet sheet mengikut saiz yang dikehendaki. Kemudian, tampalkan dengan plush decoration fabric/sticker (Lihat di sini). Boleh cari di DAISO atau Mr. DIY. Dua bucu di bahagian bawah dikemaskan menggunakan corner rounder (Lihat di sini).

Pasang eyelet menggunakan eyelet pliers (baca mengenainya di sini) dan kemudian masukkan gelung keychain. Tampalkan sticky notes dan embellishments yang dirasakan sesuai. Siappppp!

Sorry ye,..tompokan bintang kecil-kecil tu 'usaha' saya nak tutup bahagian nama. Heheheh keychain ni masih belum sampai ke tangan tuan punya diri. Nanti saya upload 'rupa penuh' di Pinterest :)




78 ulasan:

  1. SS tak pernah tahu pasal Coner Rounder Punch tu... SS tahu Coner Baring aje... He He He...
    Selama ni dok pakai gunting nak membentuk coner tu... Hishhhhsss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. @SS - ni nak menyenangkan kita buat lengkung kat tepi lah. Dapat macam saya ni, kalau bab gunting lengkung, terus jadi tiga segi hihihi

      @Zarul - nak baring ke nak corner baring?

      Padam
    2. alahh... time kita merempit tu..masa kat selengkoh tu..kena kona sikit.. bdk2 kg pggil lex..

      Padam
    3. hui tudia 'lex' no? baru taw nih. ingtk kot suruh rilex ke hape hehe

      Padam
  2. wah siapalah yang bertuah tu ya.. apapun memang cantik dan menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks, eyda. yg menerima tu sukalah :)

      Padam
    2. *huhuhu tertinggal plak...harap tuan punya diri yang menerima tu sukalah :)

      Padam
  3. Waaaahhhhh!!! Comelnya keychain fridge magnet with sticky notes tu..unik tau..suka wana tengok.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comel ye...akak baru first time cuba. Guna lebih2 bahan yg ada :)

      Padam
    2. 1st time cuba???wow, tapi kejadiannya sangat cantik..sangat x membazir..

      Padam
    3. Heheh alhamdulillah kalau adik2 yg memandang nampak cantik. Akak memang cuba fully utilise kegunaan bahan2. Xmau bazir. Sesetengah bahan kraf a bit pricey :)

      Padam
  4. Wah rajinnya. Kreatif pulak tuh. Berseni sungguh. Hihi. Nak satuuuuuu. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Cie. Nak satu kena queue...ramai dah beratur hihihi

      Padam
  5. Balasan
    1. Thanks, Nani. Harap org yg akak beri keychain ni berpendapat sama hihihi

      Padam
  6. wahh, bertuah orang tu ye..hihi

    BalasPadam
  7. cantik.. pandai laa kak farrah buat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ieyka pun boleh buat. Simple je,..

      Padam
  8. Kreatif. Dekat Canada macma susah sikit nak jumpa benda macam ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, susah nak cari ye. Tak pe, Farah cuba buat DIY lain yg mudah ye.

      Padam
  9. Balasan
    1. Alah, menda cenonet camni nak beri pada eyja,..seganlah :)

      Padam
  10. wah. :) comel n berguna ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Harap boleh dimanfaatkan.

      Padam
  11. Dah baca pasal corner rounder tu.
    Best sangat rasa nak beli jugak.
    Tapi, bukan nye saya guna sangat macam k.Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm kalau tak guna sangat, baik jangan beli Shikin. Tak berbaloi pula rasanya.

      Padam
  12. Cantiknyaa. Simple kemas je akak buat.

    BalasPadam
  13. arrghhh jelesnya tengok papan hijau dekat belakan tuh...nk jugak...kita susah diy xde papan hijau tuh.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. nk diy kena ada papan hijau ka.. saya buat ats meja ja hihi

      Padam
    2. Papan hijau tu namanya cutting mat. Buat atas cutting mat takdelah tertoreh meja :)

      Padam
    3. akak farrah!!! dah sampai arini :D seronoknya!!! arituh masa komen kat sini xsangka hadiah ni untuk kita....cantik giler kad kak farrah kasi....terharu :D

      Padam
    4. Alhamdulillah. Kira sampai ngam ngam birthday 'elvis presley' ke,...terlambat/tercepat sehari? Ampunnn. Akak bab tukar2 waktu ni over bijak sikit :)

      Padam
  14. Balasan
    1. Bagi orang jauh di mata,..

      Padam
    2. Zarul dear, add akak dah terima. Akak hantar sekali hadiah Zarul lambat sikit ye,..

      Padam
  15. nak besar cem buku sekolah boleh dak Kak Farrah ? hehehe.. saja je.. tulis tampal.. CT tngk omputih slalu ada this kinda thing kat fridge diorang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes. Very convenient. Tapi utk yg masih guna kertas & pen lah :) skrg ramai yg suka buat reminder kat gadgets

      Padam
  16. meanrik kak farrah. mmm rajin jugak kak farrah upload ke pin interest

    BalasPadam
  17. cantiklah!
    kreatif sungguh akak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,..jgn puji melambung sangat, YY. Nanti tak muat pintu hihihi

      Padam
  18. Balasan
    1. Hikhikhik gelak gedik sipu-sipu jap!

      Padam
  19. milik siapakah FM note itu..tahniah utk beliau..
    rajin akak bg hadiah kan..
    ^__*
    magnet sheet mana mau beli kak? tak pernah ternampak..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat DAISO, Nana. Ada tebal, ada nipis, ada yang boleh print atas tu terus.
      Tapi bergantung pada stok la

      Padam
    2. Oh,..FM tu untuk Aisya. Birthday dia,..saja je hantar coz hari tu dia buat 'hebahan' umum mintak hadiah birthday. Kan Aisya kan,..kan..

      Padam
  20. Sukanya tengok hasil FM k.Farrah ni.
    K.Farrah, lupa nak cari corner rounder & pliers tu kat Daiso.
    Nak kene pi lagi le ni...:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Corner rounder cari di popular, Shikin. Berkualiti sikit. RM18 - 20.
      Pliers tu tak de dulu takpa,...leh jadi sebab kukuh utk round DAISO lagi. Sementara tu, buat yang biasa je...tak payah buat lubang2.

      Padam
  21. K.Farrah, saya dah terjebak dalam dunia kreatif akak nii... Nanti tengok berapa banyak saya komen kat tuto yang lain2 tu.
    Kalau nak tau, dulu saya Ketua Keceriaan kelas. Hehe..
    So, faham kan saya dulu pun suka buat benda-benda comel ni.
    Tapi, mana lah reti sangat dengan alatan yang canggih2 macam akak guna ni.
    Hehe..dulu, asal ada kertas warna, gunting, gam je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah dr shikin dah terjebak..anis otw nie ha.. masih kumpul ilmu lagi..hihi..

      Padam
    2. @Shikin - akak suka! akak suka! ye,..akak tengah trace satu2 komen Shikin sebab nak balas hihihi. Oh, Ketua Keceriaan tuh. Ha, mari suburkan kembali nilai2 kreatif dlm diri. Slow-slow. Untung nanti hadiah hari guru anak-anak, hadiah birthday family & kawan2 boleh buat sendiri :)

      @Anis - Sila sila...kumpul ilmu & idea semampu yang boleh :)

      Padam
  22. Cantiknya...
    Siapakah yang bertuah dapat ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, mama.
      Si Aisya yang dok study kat Bingen :)

      Padam
  23. kalau kecik2 macam ni, saya suka simpan wat kenangan je.. saya xnak tulis pape kat notes tu. hahahahahha.

    BalasPadam
  24. siapalah insan bertuah yg bakal dapat dari hasil tangan kreatif si Farrah ni..mesti ZF akan dapat kan...hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni Aisya Bingen punya sis. Hadiah Zarul saya hold dulu. Dok fikir apa yg sesuai nak bagi dia :)

      Padam
  25. wahhh canteknye...
    ok idea nk curik simpan dlm poket..
    hehe

    BalasPadam
  26. Kebarangkalian nak hilang sngatlah rendah sebab boleh sangkut kat mana2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau akak boleh hilang je, budak. Sangkut tempat lain, cari tempat lain :)

      Padam
  27. Boleh saya cube ni... tq for share

    BalasPadam
  28. Sis farah, mana nak cari magnet sheet or yerlah yang bermagnet tu?

    pls pls pls...
    nnt bgtau yer...

    BalasPadam
  29. bgtau kt blog saya pun boleh incase saya tak jumpa pulak cari entry ni.

    hihihihi...

    kalau blh beli jer magnet sheet tu jimat lah tak payah tempah.

    dia boleh kalau kita print apa2 kita nak dan tempek atas tu ke?
    pastu blh lekat macam fridge magnet dah lah ea?

    harga dia dlm berapa rm ea?

    BalasPadam
  30. ni pon macam meanrik heheheh, tapi kalau yang sticky notes tag tu boleh tak pakai gelung keychain?

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...