728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 20 Februari 2016

Clear Stamps untuk Planner Addicts

Assalamu'alaikum,
Ini koleksi baru clear stamps saya. Produk Kaiser Craft. 



Sebelum ini, saya berkenan tengok stamp 'Hello Weekend' kepunyaan teman saya, seorang planner addict. Tetapi, clear stamps teman saya tak cukup satu set, tinggal  'Hello Weekend' dan beberapa stamps hari sahaja. Yang lain dah hilang katanya. Puas jugalah saya main cap cap dengan si 'Hello Weekend' tu. Siap buat appearance dalam blog lagi :)


Baru-baru ini, saya dan Bott jalan-jalan cuci mata sambil cari barang untuk party planning. Terjumpa set clear stamps ini. Yeayyyyyy! Seronoknya! Dunia saya masa tu penuh bunga-bunga! Lagi-lagi bila nampak rupa parasnya satu set penuh. Harga,.. tak silap saya RM29.90. Kebetulan, saya ada kupon diskaun 40% sebagai VIP Member. So, murahlah sedikit.

Clear stamps ini sesuai sangat untuk planner addicts. Kenapa saya cakap begitu? Sebab ada stamps hari, minggu dan tarikh. Boleh buat hias planner. Font untuk hari ada dua jenis; cursive and capital letters. Dua-dua cantik! Selain itu ada nombor (untuk rekodkan tarikh dan bilangan minggu) dan beberapa banner/frame kecil. Really love this set! Bagi yang berminat, boleh cari di Spotlight atau kedai jual peralatan kraf ye.

Psstt! Boleh search di Instagram atau Pinterest. Tengok bagaimana planner addicts hias planner mereka.

54 ulasan:

  1. Sejak follow Kak Farah ni, mcm2 hasil seni dan alatannya sy lihat. Love it

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi mana tahu lepas ni mekja berminat nak benda2 ni pulak

      Padam
    2. Saya mimpi ke line internet ni yg slow yg sy ni 1st commentator?

      Padam
  2. best jugak ni farah org keja mmg sesuai lah segala nyaaaa ni kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Kak Noor. Sesuai nak touch up organizer :)

      Padam
  3. Suka sangat tengok orang yg pandai hias planner lawa2. Saya pandai conteng2 je, tak reti nak hias2. Huhuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun, Ana. Akak bab planner memang tak pandai hias. Conteng2 gak :)

      Padam
  4. hihihiihhi... amboi kak sampai dunia berbunga2..hihihihhi... tapi serius kan kalau dapat brg yg kita nak senyum sampai ke pagi takpe.. siap mimpi2..hihihhihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss,..memang bawak masuk mimpi kan,... ;)

      Padam
    2. hihihihihi.. kalau camtu seminggu boleh bawa dlm mimpi kak farrah... hihihi :D

      Padam
  5. 40% diskaun mmg best tu kak.. yg ni buat dunia bertambah berbunganya.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada diskaun tu yang bertambah bunga-bunganya. Kalau tak de diskaun, fikir banyak kali jugalah nak beli ke tidak :)

      Padam
    2. yg ni saya setuju kak.. kalau yg xde diskaun xkiralah apa benda skali pun mmg 2,3 kali pk... hihihi

      Padam
  6. cutenye sis clear stamp ni... akak tak pernah ada n guna semua ni... hukhuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saya ni pun guna untuk buat kad je, sis. Nama nak guna utk planner memang taklah,..planner selalu conteng2 je :)

      Padam
  7. menariknye... n sangat kagum ngan yg rajin hias planner lawa2 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kan,..akak kalau tengok planner2 yg diorang hias memang teruja :)

      Padam
  8. Aah cantik.. kenan pulak tengok.. kalau main cikgu-cikgu pun seronok..hik2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah akak dah buat bahan mengajar utk budak2. Utk topik DAYS :)

      Padam
  9. Tak boleh tengok benda-benda macam ni. Nanti rasa nak beli tapi gunanya tidak :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu bahaya tu...akak selalu before beli memang akan fikir banyak kali,..guna ke tak? Guna ke tak? Kalau tak memang jadi tukun :)

      Padam
  10. orang kreatif memang macam tu...macam2 boleh buat dgn cop-cop ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saya ni tak de kreatif mana, Kak Nieda. Tapi setakat cop cop tepek tepek tu retilah :)

      Padam
  11. nak!!! nak!! bagi tahu kat kedai mana? nak beli.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat spotlight, Eyja. Di IPC, Mutiara Dsara.

      Padam
    2. ok mesti terjah. hahahah. rajin gak lepak curve, sebelah je tu. Hahaha
      tq info

      Padam
    3. No problem. Gi IPC u, naik tingkat 2. Betul2 sebelah POPULAR.

      Padam
    4. ok thanks info. selalunya eyja akan ke toyrus sahaja bila ke sana. hahaha

      Padam
  12. Cantikkk esp bila tampal kat kertas hitam camtu. Kak Farrah, biasa kan planner cecomel nak cari mana ehh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak tak reti sangat bab planner2 ni, Dylla sebab planner akak sumernya subsidi/sponsored by adik beradik heheh
      Boleh cuba cari online,..rasanya banyak IGshop yg jual planner cantik comel lote :)

      Padam
    2. Cik Adilla nak planner cantik g ke http://scrap-n-crop.com. eyja kalau g terjah rambang mata. kalaulah mampu.. beli 1 kedai terus. hahaha

      Padam
  13. Memang kreatif Farrah nie...cutela :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada bende2 camni memang seronok buat kerja, along :)

      Padam
  14. suka tengok clear stamp Farah yang cantik2 tu..

    BalasPadam
  15. cantiknya akak... ekin suka2 bila boleh dapat koleksi macam ni

    BalasPadam
  16. Farrah u know what. saya ada beli clear stamps ni. biasalah planner addicts pasti akan ada clear stamp, tapi saya tak sempat guna pun lagi, stamps ni habis hilang FL buat main, entah ke mana lah dibuang nya.. huhu.. end up, saya tak nak beli dah stamps2 ni, tunggu die besar dulu baru saya boleh kumpul semua accesori

    BalasPadam
  17. ala lalala, kak farrah nikan selalu buat yana rasa "nak" jugak

    BalasPadam
  18. kak farrah tau tak bukan yana je terpengaruh dengan adik2 yana join sekali suka "main2" dengan benda benda ni

    BalasPadam
  19. untung jadi VIP member..diskaun pun byk

    BalasPadam
  20. tapi kan kalau sis JM lah...tgk je lah..x beli sbb x tahu nak guna..nak create pllaner bagai..ohh..mmg x kreatif lah

    BalasPadam
  21. kiranya sgt sesuai for planner addict ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...