Resepi Tempe Tumis Kicap
Bahan-bahan yang diperlukan:
- tempe - (potong nipis-nipis dan kemudian digoreng sehingga masak)
- 2 labu bawang besar - potong bulat
- 7 - 10 biji cili api (ikut citarasa)
- biji cempedak yang direbus (kupas kulit dan belah dua)
- 3 sudu besar kicap
- garam secukup rasa
- minyak masak secukupnya untuk menumis
Cara-cara Penyediaan:
- Panaskan minyak dalam kuali. Tumis bawang besar sehingga naik bau.
- Masukkan cili api dan tumis seketika. Kemudian, masukkan tempe dan biji cempedak. Gaul hingga sebati.
- Masukkan kicap. Perasakan dengan garam.
Dah boleh makan!
Lihat entri ini juga: Sambal Hijau Ikan Bilis dengan Biji Cempedak.
Catat Ulasan
PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.
Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.