NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Selasa, 13 Mei 2014

Sampul Surat Mini - 'Embellishment' untuk Kraf

Selamat Hari Wesak! Selamat Bercuti! Cuti-cuti begini saya lebih selesa menghabiskan masa di bilik kraf saya :) Nak pergi jalan-jalan takut penat hihihi. Oh, hari ini saya nak tunjuk 'mini envelopes', sampul surat mini yang kecil & comel,...sesuai untuk kita jadikan hiasan (embellishment) pada kad ucapan atau projek kraf yang lain.

Comel kan?!
 Di bawah ini pula, contoh penggunaan 'mini envelopes' pada kad ucapan sempena Hari Ibu yang saya hasilkan baru-baru ini.

'There is no doubt,..I just love you!'

Lihat Tutorial Kraf - Cara Buat Sampul Surat Mini daripada Bentuk Hati

4 ulasan:

  1. comel dan kreatif..ssuai lah nk bg sempena hari ibu..buat sndri lg bmakna dan dhargai bbnding beli kad kat kedai kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks, shida. buat sendiri lebih bersifat personal. tapi kena ada masa lah nak membuatnya :)

      Padam
  2. suka tengok benda comel comel ni..... kiut kiut

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...