NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 13 Mei 2014

Tutorial Kraf - Cara Buat Sampul Surat Mini daripada Bentuk Hati

Sampul surat kecil daripada bentuk 'love' ni sangat mudah dibuat. Saiz sampul surat bergantung kepada besar atau kecilnya bentuk 'love' yang kita potong. Apa yang penting, potongan 'love' tu biar simetri. Jangan pula buat sebelah lengkung besar dan sebelah lagi lengkung kecil :)



Nak buat apa sampul ni? Hehehe cuba lihat di sini.

6 ulasan:

  1. boleh cuba ni ^^ Nice sharing XD

    BalasPadam
  2. senangnya..hehee blh cuba ni ^_^

    BalasPadam
  3. selamat mencuba! memang mudah je nak buat. pakai kertas pembalut hadiah/kertas terpakai pun boleh :)

    BalasPadam
  4. Cantik dan senang juga nak buat ni kan Farah....

    BalasPadam
  5. Itu corner rounder punch, Nina. Untuk buat lengkungan kecil pada bucu kertas :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...