Tutorial Kraf - Cara Buat Sampul Surat Mini daripada Bentuk Hati

Selasa, Mei 13, 2014

Sampul surat kecil daripada bentuk 'love' ni sangat mudah dibuat. Saiz sampul surat bergantung kepada besar atau kecilnya bentuk 'love' yang kita potong. Apa yang penting, potongan 'love' tu biar simetri. Jangan pula buat sebelah lengkung besar dan sebelah lagi lengkung kecil :)



Nak buat apa sampul kecil comel sebegini? Hehehe cuba lihat di sini.

6 ulasan

  1. boleh cuba ni ^^ Nice sharing XD

    BalasPadam
  2. senangnya..hehee blh cuba ni ^_^

    BalasPadam
  3. selamat mencuba! memang mudah je nak buat. pakai kertas pembalut hadiah/kertas terpakai pun boleh :)

    BalasPadam
  4. Cantik dan senang juga nak buat ni kan Farah....

    BalasPadam
  5. Itu corner rounder punch, Nina. Untuk buat lengkungan kecil pada bucu kertas :)

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.