NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Rabu, 11 Jun 2014

Firman Nyanyikan Semula 'Rindu Serindu-rindunya'

Dua tiga menjak ni saya busy sedikit. Jadi memang tak dan langsung nak dengar radio atau layan video. Kejar masa dan kejar deadlines je kerja saya. Hari ni,..setelah kerja-kerja yang banyak selesai, barulah cucuk thumbdrive kat laptop. Dari minggu lepas lagi Nua dah updatekan thumbdrive dengan lagu-lagu baru untuk saya. Cuma baru sekarang berkesempatan nak dengar. Thanks, Nua :)

Imej: mommymoment

Dalam banyak-banyak lagu yang saya galur, ada lagu 'Rindu Serindu-rindunya'. Version baru. Nyanyian Firman. Ya, Firman yang popular dengan lagu Kehilangan & Hatimu Batu tu. Sedap jugak! Firman menyanyikan semula lagu ini mengikut gayanya sendiri. Susunan muziknya pun agak menarik sebab ada suntikan elemen muzik tradisional kita. Cuma kalau dibandingkan dari segi feel, saya (yang perasan jiwang dan berhati rock kapak ni) prefer versi yang asal. Klip videonya pun biasa-biasa aje ;)

Belum dengar lagi lagu ni? Cari di Youtube, channel Firman Siagian - Rindu Serindu-rindunya

Nak kord gitar untuk lagu ni? Tungguuuu! Nanti saya usahakan yang easy chords ye ;)

8 ulasan:

  1. tak pernah dengar lagi Sis Farah,tapi nak jugak la tunggu easy chord dari sis. Ganbare! hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh ok Insya Allah nanti akak upload chords lagu ni secepat mungkin ye...

      Padam
  2. mcm2 versi keluar dan semua best2.. tp tak dpt menandingi penyanyi yg ori.. nostalgia sgt lagu tu..

    BalasPadam
  3. not bad gak Firman nyanyi lagu ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. OKlah. Tak tiru style arwah along.

      Padam
  4. Masih suka dengan nyanyian asal along spoon.. Suara yang tiada ganti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang. Lenggok suara Along lebih nostalgic :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...