Bahan-bahan:
- 2-3 genggam ikan tamban
- 2 labu bawang besar
- 10 - 15 cili api
- minyak secukupnya untuk menggoreng
Cara Penyediaan:
- Bersihkan ikan tamban. Kemudian, goreng sehingga garing.
- Potong bulat-bulat bawang besar dan hiris serong cili api.
- Goreng bawang dan cili api dengan dua sudu besar minyak masak. Gaulkan dengan ikan tamban yang telah digoreng tadi.
simple tapi kalo ada spinggan nasi panas makan ngan ikan tamban goreng..
BalasPadammemang mintak tambah :D
memang takkan cukup sepinggan :)
Padamikan tamban nie ikan apa yew?
BalasPadamYang saya guna ni ikan tamban kering/ikan bilis tamban. Rasa masin-masin mcm ikan bilis tetapi saiznya besar sedikit. Ikan tamban yang besar pula yang naik berduyun-duyun di Lahad Datu tuh.
Padammakan ngan nasi panas2 tuang kicap sikit..hehe
BalasPadamuishhh,..terangkat!
PadamSalam
BalasPadam