Dua tiga hari ni kerja saya asyik mengepal, membentuk bulat-bulat, meleper-leper. Kelmarin buat kuih kasturi, kali ni buat bergedel tuna pula! Resepi Bergedil Tuna sangat mudah. Adun semua bahan-bahan sekali. Then, sambil layan blues @ layan jiwang, kepal-kepallah bergedel satu persatu mengikut saiz yang dikehendaki. Pejam mata pun boleh siap ;)
Istimewanya bergedel tuna ni adalah pada rasa sitrusnya sebab kita guna sedikit jus lemon. Lemon and tuna can never go wrong hehehe...
Bergedel Tuna - Rupa sebelum masuk kuali. |
woww..rajinnyeee..ecah sepanjang ramadhan ni beli kat bazar je..heheh..nmpak sangat malas kannnn..
BalasPadamTak de lah rajin mana, ecah. Nak kill the time je. Akak malas pergi bazaar, takut rambang mata hehehe
Padamsedapkan makan ni.. nikmatnya di bulan puasa. haha..
BalasPadamAlhamdulillah. Bolehlah, buat tukar-tukar selera :)
Padam