NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Sabtu, 30 Ogos 2014

Kord Gitar Warisan - Sudirman Hj Arshad (Easy Chords)

Sejak kecil, saya memang jatuh hati pada lagu ini. Bagi saya rasa cinta yang cuba dizahirkan melalui liriknya sangat tinggi.  Benar, sesuatu perjuangan itu tidak semestinya diteruskan dengan hanya menggunakan senjata. Banyak lagi cara lain untuk kita berbakti dan buktikan kecintaan kita pada negara.




Lirik dan Kord Gitar Warisan - Allahyarham Sudirman Hj Arshad (Easy Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.



Am E
Di sini lahirnya sebuah cinta
F E
Yang murni abadi sejati
Am E
Di sini tersemai cita-cita
F E Am
Bercambah menjadi warisan

C Dm
Andai ku terbuang tak diterima
G C
Andai aku disingkirkan
Dm E
Ke mana harusku bawakan
F
Ke mana harusku semaikan
E
Cinta ini

Am F
Betapa di bumi ini ku melangkah
Dm E Am
Ke utara selatan timur dan barat ku jejaki

C Dm
Aku bukanlah seorang perwira
G C
Gagah menghunus senjata
Dm E
Namun hati rela berjuang
F G
Walau dengan cara sendiri
Am
Demi cinta ini

 
Am E
Ku ingin kotakan seribu janji
F E
Sepanjang kedewasaan ini
Am E
Ku ingin sampaikan pesanan
F G Am
Akulah penyambung warisan


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

10 ulasan:

  1. salam merdeka :)
    lagu allahyarham sudirman semua best.

    BalasPadam
  2. Selamat Hari Merdeka!!!
    JM suka dgr lagu kemedekaan nyanyian Allahyarham Sudirman...menusuk kalbu boleh menitis air mata

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari merdeka, JM. Lagu2 allahyarham memang touching kan,..

      Padam
  3. Saya ingat guitar k.Farrah tadi..
    Ape nama guitar tu..lupa pulak xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh Si Kapok!
      Gitar kat atas tu, ada kedai muzik buat promo masa hari merdeka yang ke -50 ;)

      Padam
    2. Teringin memang teringin,..tapi cukuplah dgn Si Kapok hihihi

      Padam
  4. dh lama nk belajar main gitar.. huu.. mmg best lagu2 sudirman

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh dtg sini. Akak ajarkan. Hehehe akak pun bukan pandai mana.
      Main setakat utk isi masa lapang,..petik-petik asal boleh jadi lagu ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...