728 x 90

Isnin, 15 September 2014

Onde-Onde 'Mande'

Onde-onde Mande

Ini ole-ole dari Padang. Dhila yang bawa. Thanks, dear! Untuk orang yang ada tabiat suka mengunyah, secara rasminya onde-onde ni jadi stok saya! Angah ngan ibu kurang makan snek macam ni. 

First time saya makan onde-onde ni. Ini jenis yang tak berinti. Lebih kurang seperti kuih bijan (Alah, yang bulat-bulat tu. Ada sesetengah tempat panggil 'buah redan'), cuma dalam bentuk dan saiz yang lebih besar. Itu yang bentuknya ala-ala pecah-meletup gitu. Rangup! Rasa macam roti bakar kering yang kita cicah ngan kopi tu pun ada:)

Oh, selamat memulakan minggu baru. Esok CUTI!


10 ulasan:

  1. cer hulur sini sikit onde2 tu :-)
    Aik..dh ada Tetamu Ramah September lah..baru semangat nak mengomel kat sini heheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh JM perasan eh. Itu memang berpinar mata buat special utk JM, Shikin, Amy, budak,...hmmm ghamai lagilah!

      Padam
  2. Aha...termasuk dalam TETAMU VVIP jugak...bentang karpet merah tau..JM nk datang hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. carpet merah, check! lagi nak apa? nak kompang ke gong? :)

      Padam
  3. onde-onde mande? wah, first time dengar ni. haks... nak juga!!!!!!!!!!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alemakk, sowi Amy & JM. Dah selamat masuk peyot!

      Padam
  4. Balasan
    1. Memang macam kuih bijan, Shikin. Cuma sebab slightly bigger, tekstur kat dalam tu macam roti kering hehehe

      Padam
  5. Ole2 padang ni susah sikit saya nak telan. haha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...