728 x 90

Ahad, 4 Januari 2015

Nutella Cheese Toast Sandwich

Gloomy day? Not for me! Hehehe pagi Ahad mood ceria sampai ke langit lepas sarapan :) Hari ni usahakan apa yang ada dalam fridge je untuk breakfast.  Malas nak keluar.


Tattadaaaaaa!

Nutella Cheese Toast Sandwich
Senang je nak buat. Bahan-bahan yang diperlukan - roti potong, keju keping, parsley dan Nutella (atau apa-apa sapuan coklat yang lain). Then, of course kita perlukan sandwich maker.


In the making,...

Ambil dua keping roti. Di atas salah satu roti, letakkan keju keping dan taburkan daun parsley. Katup dengan roti yang satu lagi. Boleh juga sapu sedikit mentega pada bahagian dalam dan luar roti, tapi saya tak letak :) Kemudian, bakar roti menggunakan sandwich maker. This will take about 2 or 3 minutes (depends on your sandwich maker). Setelah siap, sapukan bahagian atas roti dengan Nutella. Potong kepada dua bahagian. Sedia untuk dimamam!

Omnomnomnom,...yummmy!

Have a blessed Sunday!

69 ulasan:

  1. wohoooo. sedapnyaaaaa. nutella tu sangat membangkitkan selera. wohoooo. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, dik. Nampak nutella je selera terus bangun! :)

      Padam
  2. have a blessed to you too :) nanpak sedap tapi tak da sandwich maker.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, kalau tak da sandwich maker, le bakar dulu roti tu dalam toaster biasa. Tak pun kapit roti, bakar slow2 atas frying pan :)

      Padam
  3. nampak sedap tu. mudah dan boleh dicube :)

    BalasPadam
  4. simple dan sedap.. Ros jarang beli nutella..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh, kalau kapit cheese begitu je dah cukup sedap, Ros :)

      Padam
  5. haha... happy sunday! hari yang malas jugak.. tak kua umah jugak ak bah... =p

    BalasPadam
  6. wow wow wowwww. sedapnyaaa roti tuu :D

    BalasPadam
  7. dapnyeee... lagi2 ade cheese.. :)

    BalasPadam
  8. Sedapppnyeeee....... terliur saya tengok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat jamu mata, sinuha. Nanti bila free buatlah utk sarapan ye :)

      Padam
  9. ok kena p buat skrg huwawa dapnye kak farah!

    BalasPadam
  10. ni kalau buat kt rumah ni,confirm sat ja habeh. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena buat banyak,..klu tak ada yg gigit jari :)

      Padam
  11. akak selalu buat nina terliur la.. heheheh.. kalau rajin boleh bawa ke ofis :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina buat banyak2,..bawa sbg treat belanja officemate ye :)

      Padam
  12. Nutella di luar... Cheese di dalam... Dalam mulut bertemu jua... He He He..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila nutella dan cheese bergabung.. meletop di dlm mulut..

      Padam
    2. Aduhai,..SS ngan Zarul, buku bertemu ruas :)

      Padam
    3. hahhaha... sebenarnya xpham maksud peribahasa tu.. p google tgk sat g

      Padam
  13. Balasan
    1. gi la buat barang sekeping dua :)

      Padam
    2. barang2 xda kat bilik.. kena keluar cari ni

      Padam
  14. sangat simple dan super yummy..nyum2..sedapnya.. :)

    BalasPadam
  15. yang cheese tu nampak sedap...heeeeeeee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cheese memang tiada tandingan, Nad :)

      Padam
  16. mcm sedap mcm sedap... nak cuba nak cuba!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap, eny. cuba jangan tak cuba!

      Padam
  17. Nutella dah cukup sedap. ditambah cheese dan roti bakar memang terangkat la

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah terangkat tu lambat nak landing balik, aRz :)

      Padam
    2. owh kena cari nutella ni.

      Padam
  18. uuuish Kak Farrah ni.. cheese tu letak la ngan apa pun sedap. makan saja pun sedap.. hurm..

    BalasPadam
  19. huihh...sedapnyeerrr....sy pntang tgk cheese...adehh...cair terus...huhuhuuhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah kita, sis! saya kalau cheese memang tak akan tolak :)

      Padam
  20. memang gempak la cheese dicmpurkan dengan nutela makan panas..! hehehe.. kebetulan pagi ni sya makan roti sapu majerin ja..bayangkan mcm makan makanan kat atas ni..ehehhe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh jadilah, Nana. Imagine2 gitu. Sedap gakkk :)

      Padam
  21. Balasan
    1. Bukan setakat nampak sedap, rasa pun sedap Farah :)

      Padam
  22. pembakar roti ja xda kat bilik ni.. rugi2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kapit roti & cairkan cheese guna iron :)

      Padam
  23. nampak menyelerakan cheese tu
    tapi saya alergik, perut mudah tak sedap
    nutella baru cuba, tapi anak-anak suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, kalau allergic, tak yah cuba. YY makan peanut butter & jam k. Roti tu letak peanut butter ngan jam strawberry ke grapes ke, then bakar. Yummy gak :)

      Padam
  24. wahh kak farrah terliur kita :D nnt nk try, tapi kita xleh makan nuttela sedih jer....akk tengkiu kasi hadiah comel2...terharu giler kita.... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, allergic kacang ke, Sya?
      Hadiah tu tak seberapa but really hope u like it. :)

      Padam
  25. Anak-anak saya makan gitu ja nutella tu, dah tak sempat nak.sapu kat roti dah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nutella memang dap dap dap, mama. Bagi kat budak2 sekejap je licin kan,..

      Padam
  26. akak ada cara tak yang boleh buat roti ni jadi lain sikit dari roti? hehehhe... adik saya sangat anti dengan bau roti. tapi kalau macam roti kopi, dia mnat. so, saya tengah cuba cari cara untuk bagi dia makan roti tanpa dia sedar yang tu adalah roti sebenarnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat peanut butter & jelly ke,...french toast ke,...roti cheese ke,...guna ingredients yang aromanya kuat dan boleh 'bunuh' bau roti tu :)

      Padam
  27. cepat di masak sedap di makan nih..nak cari sandwish maker lah..hari2 asyik bfast nasi je..nak tukar kpd roti bakar lak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari sis! Dah ada sandwich maker, macam2 breakfast yummy yang boleh dibuat :)

      Padam
  28. ayu nutella cukup
    boleh abis sebuku roti kt rumah...
    haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kan....rasa kacang hazel sebenar (terbuat iklan kat sini jap)

      Padam
  29. Sempat petik daun kt kebun herba akak ye. Hehe. Sedapnya lahai :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...