Khamis, 8 Januari 2015

Stew Kubis Bunga dan Kentang

Stew Kubis Bunga & Kentang

Kali ni tukar selera, buat stew cauliflower dengan kentang. Boleh dijadikan lauk atau buat cicah dengan roti. Nyummm nyummm. Resepi? Boleh rujuk entri terdahulu saya - Stew Ayam dan Stew Kentang. Bolehlah bega-begakan apa yang patut. Kalau nak yang berkuah seperti di atas, guna resepi Stew Ayam. Tetapi kalau nak pekat sedikit, rujuk resepi Stew Kentang ye :)




82 ulasan:

  1. wah menarik menu nih.. simple jer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simple dan senang je nak buat, eyda :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Nyumm nyummm,...akak dah makan bagi pihak Nani :)

      Padam
  3. nampak menyelerakan
    nak cubalah nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan YY. Boleh pelbagaikan bahan utk stew ni :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Memang, Khaty. Lagi2 time hujan2,...perut berkeriuk :)

      Padam
  5. Makan behitu saja pn best tu..")

    BalasPadam
  6. mkn waktu sejuk fuhhh sedapnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sesuai bangat, Maria. Ada pepper dalam stew tu buat panaskan badan.

      Padam
    2. kalo waktu sejuk.. pastu time holiday... bawak depan tv... fuh.. stail... boleh ganti popcorn..! thorbaik..! =D

      Padam
    3. Memang, luna. Tak sedar tau-tau dah licin. Makan panas2 dengan roti :)

      Padam
  7. sedapnya tengok.. lagi2 nampak kuah dia yg pekat tu haihhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak selalu kalau makan, kuah stew kasi banjir :)

      Padam
  8. Aduuussssss... Faberet SS nih... Tolong masakkkannnn! He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila SS nak datang tolong makan?

      Padam
    2. Meh cepat-cepat datang sini. Satu kawah saya prepare kan nanti :)

      Padam
    3. mcm nk buat kndri ja satu kawah tu

      Padam
    4. mcm nk buat kndri ja satu kawah tu

      Padam
    5. Nak jamu satu tower katanya :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Apa lagi, Zarul. Cubalah semangkuk dua :)

      Padam
    2. Bak mai semangkok! He He He...

      Padam
    3. kembang semangkok la karang. tapi mkn betambah, dia akan jd kembang bermangkok2 hehehe

      Padam
    4. kembang bermangkuk-mangkuk tapi kalau tetap vogue tak apa :)

      Padam
    5. kembang semangkuk xpa.. jgn dok berkembang yg lain dh la.. hihi

      Padam
  10. akakkkk...wana pun selalu lapar ja tengok bila kak farah tayang gambar makanan di tower akak ni..nak jugaaaakkkkk!!! huhu.. :)

    BalasPadam
  11. Sdapnya farrah..meleleh dah air liur ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, sorry Emmy. Leh jamu mata je :)

      Padam
    2. uishh smpai meleleh...cepat2 lap tu

      Padam
  12. Balasan
    1. Dah cuba jangan lupa kongsi hasilnya :)

      Padam
  13. kalau saya ratah sesaja..hehe

    BalasPadam
  14. sedapnyaa kubisss! my feveret!

    BalasPadam
  15. ni makan tanpa nasi dah kenyang dah.. tgk bunga kobis mengidam nak makan tom yam..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ohhh tomyam! akak pun craving tomyam. lama dah tak makan tomyam yang kawwwwww

      Padam
  16. Nyum2 :) tak sempat lagi try resepi ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's ok, cik mimie. Nanti ada masa leh try.

      Padam
  17. lapaq pulak tengok di kala petang2 camni. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pi cari something to eat cepat,... :)

      Padam
  18. menu simple, tapi kerajinan itu kena ada.. hehe...

    time dah lapar, terkadang nak yang paling simple je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. very true. asal kenyang kan,... :)

      Padam
  19. Bega tu ape,kak?
    Bega tu maksudnya stubborn tu kalau bagi N9.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bega tu kalau ikut makna persuratan, macam betul2kan kedudukan, adjust
      oh, kat N9 bega tu degil ye...baru tahu :)

      Padam
  20. sedap ke kak.. xpernah makan n xpernah tengok..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa nanti boleh cuba. nak lebih sedap lagi tambahlah ayam ke daging ke...

      Padam
  21. Aduhaiii...meleleh air liur tengok ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh..eh,...amik tisu ni mama. lap air liur tu :)

      Padam
  22. alamakk... jadik lapaa tengok menu ni! >.< kriuk2 bunyik pewot! ahha!

    BalasPadam
  23. kentang lagi.. hehe. rumah saya banyak kentang, boleh la kalau cuti nanti, try.

    BalasPadam
  24. alahai tengok masakan tengah malam memang lapar la camni huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh tu namanya perut sudah tergoda ;)

      Padam
  25. parah ni bukak blog Kak Farrah.. hehehe.. kentang disana sini..

    BalasPadam
  26. desapnya..opsss...spoonerim lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. sis Jm pin dh dpt penyakit sponnerim gak ka hihi

      Padam
    2. ahahaha..persan je ko kan ZF...persan? *perasan

      Padam
    3. Hehehe wabak spoonerism dah menular! ZF ni cepat betul kan :)

      Padam
  27. oo kentang lagi...
    nak kene try nie..
    dari ritu lg nak buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, ayu. Nanti kalau dah cuba, kongsi ye Ayu suka ke tidak :)

      Padam
  28. sedapnya kalau dapat cicah dengan biskut atau roti ni

    BalasPadam
  29. Saya dah berjaya buat mashed cauliflower :)
    Tapi terover black pepper. But still dap2 nau ^^

    Lupa nk komen kt belah dpn td yg akak punya watermark baru cun melecun ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Sedap kan budak! Bagi anak2 buah budak try ke idak?
      Watermark cun? Aishhhh, bikin malu akak saja :)

      Padam
  30. sedapnya ..perut tengah lapar ni..ni cicah roti pun sedap ni. =)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...