728 x 90

Selasa, 20 Januari 2015

Tak mahu 'flatline',...


Sukalah poster ni! Kalau tak ada turun naik dalam hidup, maknanya kita dah,.... toooooooooooooooootttttttttttttt! 

Selamat memulakan hari! Saya tengah mendidik sabar dekat klinik ni. Rasanya tekak kena infection sebab degil dua tiga hari ni makan sotong. Ramainya orang yang tidak sihat! Moga semua akan cepat sembuh dan dikurniakan kesihatan sempurna.

Sambil menunggu giliran, makan popia beli kat cafe. Offer mak cik yang duduk kat sebelah saya. Dengan sedih dia geleng, "Tak  boleh makan lagi, belum check gula." Ala kesiannya. Dah pukul 10 ni. Dahla kena puasa dari malam tadi. Sabar banyak-banyak ye, mak cik. Bertahan ye....(popia terus masuk beg!)

54 ulasan:

  1. sempat lagi ngap popia tuu. heheh :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lapar, dik...akak kalau menunggu ni habis semua lemak dalam badan terbakar hahaha

      Padam
  2. wah..terbaik..jaga hati org sekelilinh.. ^^_^

    BalasPadam
  3. kak farah x sihat ke? wana doakan cepat sembuh ya..sotong..mana bleh tahan nafsu kalau dah nak makan kan kak walaupun tau apa akibatnya nanti..hehe..benda sedap tu..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Sendiri cari pasal tapi berbaloiiii hahahah akak kalau makan seafood terlebih sudah memang akan gatal2 1 badan. Bila dah serang tekak tu, confirm overdosed heheh

      Padam
  4. iklim berubah,ramai yang tak sihat..cepat sembuh farra

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Khaty. Kat klinik semalam punyalah ramai orang batuk, bersin, demam. Thanks, Khaty :)

      Padam
  5. Hshaha.. kelakar makcik kat sebelah farah tu.. kesian die kena check gula..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,..sayu je muka dia. Perut dah lapar nih...misi tak ambil bacaan gula lagi!

      Padam
  6. sedap nye popia.. petang2 ni syiok jgk pekena...

    BalasPadam
  7. Salam farah... Tak adventure la kalau hidup hari2 samaaa jerr... kan... :D get well soon dear...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju, sis! Nanti lame je life kita.
      Hehehe thanks for the wish, sis Idah :)

      Padam
  8. Balasan
    1. Iye, cik ZF. Tapi ketegag,... nak makan gak :)

      Padam
    2. saya nk kata alergic sgt xla.. tapi mybe resdung kot..makan makanan laut udang,sotong.ketam mmg gatai hidung...

      Padam
    3. saya nk kata alergic sgt xla.. tapi mybe resdung kot..makan makanan laut udang,sotong.ketam mmg gatai hidung...

      Padam
  9. semoga cepat sembuh yer farah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih banyak-banyak, sis deanna.

      Padam
  10. Alergic roperrnye... Get well soon... No sotong2 lagi ok

    BalasPadam
  11. haaa iyelah katanya kan pengalaman adalah guru paling baik dalam hidup seseorang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju sangat2. tapi orang yang degil tak belajar daripada pengalaman ni susah sikit kan hehehe

      Padam
  12. nasib baik x mkn popian tu sbb ia ada berminyak kan..nanti sakit tekak tu x hilagn..mcm mana keadaan Farrah skrg..tekak dh ok sikit..so lenkali jgn 'tergoda' lagi dgn sotong tu tau...dgr pesan sis JM nih...cubit nanti kalau langgar pantang heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang tak ada rezeki makan popia tu, sis. Lepas tu saya beri pada orang lain. Ai ai, cip! Insya Allah lepas ni akan gagahkan diri menahan godaan sotong, udang, sepupu dan sahabatnya :)

      Padam
    2. hahaha..jauh sis JM nk dtg cubit kak farah...

      Padam
    3. hahaha..jauh sis JM nk dtg cubit kak farah...

      Padam
  13. dalam hidup kita ni memang ada pasang surutnya.. turun naiknya.. semoga kak farrah kembali sihat :)
    p/s: kesian kat mak cik tu :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas doanya, Ros. Itulah, kesian makcik tu. Akak sampai puasa samalah sebab tak sampai hati tengok muka dia.

      Padam
  14. kak farrah semoga cepat sihat. Jom turun naik dalam kehidupan. Jangan berhenti berlari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom aRz! Tapi tang berlari tu akak tak ikutlah. I walk briskly, OK? hehehe

      Padam
    2. hehe ok la....tapi jangan berhenti briskly walk in my blog ( haha macam tak betul ja bunyi)

      Padam
    3. Hahahah insya Allah, selagi termampu akan jengah blog aRz :)

      Padam
  15. akak alergi dgn sea food ya? semoga sembuh cepat,dn kontrol makan ya..!
    kalau malay,rasanya tak ada masalah bertahan lapar puasa kejap.. hehehe..
    pagi ni sya makan popia.. ! hehehe..kebtulan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Nana. Huhuh tang control makan tu payah sikit sebab akak ni selalu pantang jumpa!
      Makcik tu memang Malay, tapi yelah..orang diabetes ni kalau dah kurang gula dalam badan, diorang leh hypo pulak.

      Ohh, ..please makankan popia utk akak :)

      Padam
  16. hati2 kak makan. musim org sakit lately ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Scha, Scha pun jaga diri. Dah kerja tu pastikan cukup rehat :)

      Padam
  17. Moga sembuh cepat ya, kak Farah :)

    BalasPadam
  18. Balasan
    1. Ohhh, itu istilahnya ye. Thanks Dr. Shikin :)

      Padam
  19. sekarang dah sembuh lum?? banyak-banyak minum air yer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, dah ok. Thanks, eyja. Eyja pun jgn lupa rehat cukup2 tau!

      Padam
  20. Tersentak dan terus tersedar.. Hahaja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa tersedar dan tersentak tu,..mata buntang tak ;)

      Padam
  21. la ciannye kak farah xleh mkn sotong2 ye?

    BalasPadam
  22. Pasni nampak sotong bayang je cite pirates of the caribbean : dead men chest kan ade manusia yg kat mulut dia macam sotong tu. hehe. Ye ke?

    BalasPadam
  23. btl kak farah...
    mmg xde kehidupan kalau xde turun naik jatuh bangon
    xde pengalaman xde pengajaran kan

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...