Ahad, 28 Jun 2015

Kerabu Pilihan Saya ;)

Petang ni nak masak apa untuk buka? Bolehlah intai resepi-resepi kerabu di bawah. Mana tahu boleh dijadikan salah satu hidangan untuk berbuka nanti. Klik pada gambar dan pautan di bawah ye.


Kerabu Kaki Ayam
Sedappppppp!

Kerabu Bihun ala Thai
Sesuai buat penggemar hidangan Thai.

Kerabu Jambu Batu
Rangup dan sedap makan begitu sahaja

Kerabu Perut
My favourite :)

Boleh cuba yang ini juga:


49 ulasan:

  1. My favorite krabu kaki ayam.. uwaawa.. mne nk cri ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan,..cubalah buat sendiri, fifie. Senang je. Dapat makan banyak sikit :)

      Padam
  2. cuma makan kerabu mangga je.. yg lain2 tu kalau banyak sayur memang x makan laa..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, yoorin tak suka makan sayur ye,.. Tak pe, next time boleh cuba kerabu jambu batu :)

      Padam
  3. kalu kerabu tu tak habis boleh bawa ke khamis... jadilah kekhamis! keh keh keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. macam2 la SS ni.. hahaha

      Padam
    2. Pandaiiiiiinyaaaa, SS! Boleh bawa sampai kejumaat jugaklah ye ;)

      Padam
  4. kerabu perut saya suka...kerabu kaki ayam...semua sedap2 la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh geng. Akak pun suka kerabu2 ni :)

      Padam
  5. Huishh sedapnyaaa kerabuuu.. Ena paling suka kerabu perut.. nomnomnom

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kerabu perut, cili api banyak! Memang kawwwww!

      Padam
  6. saya tak pernah makan kerabu seumur hidup sebab takut masam.
    hihihihi... masam kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, nhhas. Tak masam sangat. Ada kerabu yang tak masam langsung :)

      Padam
  7. kerabu perut sedap jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best! Lagi2 kalau kena masam dan pedasnya.

      Padam
  8. rs mcm dah bertahun x mkn kerabu ni... ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke,..saya memang asal tak de idea nk masak apa je terus fikir kerabu :)

      Padam
  9. aiyookk..sy xreti mkn kaki ayam...heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak reti tak pe. Makan kerabu yg lain ye :)

      Padam
    2. sy paling suka kerabu mangga....sedapppppppp heheheh

      Padam
    3. Kerabu mangga saya memang takkan tolak :)

      Padam
  10. menu semalam kerabu yang mana..?? hehe

    BalasPadam
  11. dap nya.. klu lah Kak Farrah ni jiran I, I nak hulur pinggan kosong je, tapi nak balik pinggan berisi.. hahaahahahaa... (dasar kan nak free ja)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau u jiran I, Syida,..tiap kali nak masak akak teriak syida datang tolong. Then, baru leh bawa balik pinggan berisi :)

      Padam
  12. FOR THE FIRST TIME I dengar kerabu jambu batu ..huuuhuuuhuuuhuuuhuuhuuu...akak masak and postlah kat kita...ekekekkekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa pos tak feel la, Aiman. Nanti kerabu soggy :)

      Padam
  13. satu pun dari semua kerabu yang disebutkan
    saya penah rasa, makan kerabu hak yang biasa tu aje

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti lain kali YY kena cubalah :)

      Padam
  14. Farrah, Eyda tag untuk GA nih.. http://izzeyda.blogspot.com/2015/06/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html

    BalasPadam
  15. saya suka kerabu jantung pisang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedapppppnya! dah terliur dah ni.

      Padam
  16. Sally sanggup tak makan nasi kalau hadap kerabu! kerabu sotong pun! perghhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang asalkan kerabu je,...ON!

      Padam
  17. paling suka kerabu perut tu..ishh..tertiba rasa nk buat lak petang ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM, Ros nak tengok hasilnya, kalau buat..

      Padam
  18. farrah.. sampai hari ni saya tak pandai buat kerabu... biasanya makan kerabu kat kedai jer.. hehe..

    BalasPadam
  19. btw, this is a good idea for me to cook for my iftar... hehe.. tq farrah

    BalasPadam
  20. Sedapnyte..kerabu bihun mcm best je..

    BalasPadam
  21. Dah lama tak makan perut. Mana nak cari perut dekat sini T______T

    BalasPadam
  22. ekin suka kerabu.. tapi yang perut xsuka hihihi

    BalasPadam
  23. Suka kerabu mangga dengan kerabu taugeh je. Hihi

    BalasPadam
  24. kerabu kaki ayam dan kerabu perut satuuuu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...