728 x 90

Isnin, 1 Jun 2015

Kiriman Manis Si Paling Comel

Rasanya kalian dapat agak siapa yang saya maksudkan. Beberapa rakan blogger dah pun published entri penghargaan buat tuan punya blog Siti Yang Menaip ni. Adik CT kita hantar coklat manis buat pengomen tegar blognya sepanjang Januari - April 2014. Alhamdulillah, ada rezeki saya :)

Coklat daripada Si Paling Comel

Dua keywords penting - (i) peminat dan (ii) paling comel
Hahahahaha itu yang mahal! You are indeed, paling comel :)

Terima kasih, CT. Thanks so much! So thoughtful of you. Akak nikmati setiap butir coklat dengan senyuman. Cekengah kecak sebutir, Kak Bott cukai sebutir. Terima kasih kerana bersusah-payah titip hadiah ni sedangkan akak masih lagi on cloud nine sebab dapat belated birthday presents from you. (Boleh baca di sini - Hadiah Kasih Sayang CT Humairah). Insya Allah, one fine day, we'll meet. Make sure hari tu your cheat day. Akak belanja mamam!

Si Paling Comel di Bloggers' Board

Sebelum ni, pemberian-pemberian CT dah pernah menghiasi Bloggers' Board saya. Jemput baca di sini dan di sini. Nota kiut kuning pun naik board jugak!

Penyeri 'tanah lot' yang ini.

Jom ramai-ramai singgah blog CT. Pada masa yang sama, mari kita doakan kesihatan ayahanda CT supaya bertambah baik dan kembali dapat menjalani rutin harian seperti biasa. Baca mengenainya di sini.





74 ulasan:

  1. peminat katanya...dh tahap rerupis dah CT skrg heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak lama lagi kalah kak JM ni..

      Padam
    2. alamak Kak Sal.. jauh lagi journey nak jadi cem Akak JM.. nak jeling
      pun kite tak berani tau.. hahaha..

      kita kena yakin dgn diri sendiri wakakakakkaa....
      sapa lagi nak puji kita kalau bukan kita sendiri..

      Padam
    3. jeling jeling kau menjeling mata bertentang mata....

      Padam
    4. ewah kak JM karok plak...hahaha

      CT:ya, akak setuju..akak pun selalu puji diri sendiri cantik sebab takde orang nak puji.

      Padam
    5. hahaha.. pi kat cermin tu puji diri sendiri.. 'hang ni comel sebenarnya..' dan melangkah dengan yakin =D

      Padam
    6. Sal...meh sini sis JM puji....Sal pun cantik...cantik dan comel tu kan abstract...masing2 ada tarikan tersendiri...alhamdulillah...cantik kerana tiada cacat cela...

      Padam
    7. sis JM selalu pegang prinsip ni...sbg motivasi diri

      "ALLAH doest not look at your APPEARANCE or your POSSESSIONS, but He look at your HEART and your DEEDS. Life is for searching MARDHATILLAH"

      Padam
    8. so Sal x perlu pengharapkan pujian dari orang..sbb sis JM pun x de orag puji...so meh kita puji diri sendiri....mari kita harapkan pujian dari Allah..

      "wahh serious tak komen dari sis JM" hihihih

      Padam
    9. Apabila Jay Emm bermotibasi... Rasa nak menjejes jejes air liur basi ni.. he he he....

      Padam
    10. ahaksss....sifat JM yang tersembunyi heeee

      Padam
    11. Kak Sal !! i is super jeles dengan u okay.. skinny gilaaa.. kecik comel gilaaaa...
      bila iols nak dapat size tuuuuuu hahaha..

      Padam
    12. Keyakinan CT tu yang mahal. Ke-Skinny-an Sal jadi motivasi. JM dan SS kak long dan kak ngah kawasan,..jangan kaco.

      Padam
    13. SS tak mo rember air liur basi kat sini! Sis JM boleh jadikan kerjaya sampingan ni. Pakar motibasi :)

      Padam
    14. Semua yang saya kenal kat atas tu cantikkkk apa! Kalo tak de orang puji, meh I puji :)

      Padam
  2. nk tanya..Farrah beli board tu kat mana? sis JM pun byk terima hadiah dari rakan blogger nk up di board

    BalasPadam
  3. Yang saya punya beli di kedai barang kraf, masa tu member yang belikan 4 'tanah lot'. Sis boleh jari di DAISO. Saiz dan rupa sama! Lapisan depan cork, belakang foam. Cuma kualiti cork nya low sikitlah (but bagi saya still dalam kategori good kualiti). Apa yang senangnya, kita tinggal nak tampal pada dinding. Tak perlu nak paku-paku.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nnti nak try carik kat daiso jugak laa hihihhi

      Padam
    2. melekat kuat ke? takut kalu letak byk2 roboh... bukan roboh board... roboh dinding.... hangin jiran sebelah nanti.. keh keh keh...

      Padam
    3. imaginasi SS ni mmg beyond sungguh.. kat sek ni mesti student yg slalu think out of the box.. hehehe..

      Padam
    4. SS....kalau roboh dinding...papan di jawa hamba hulurkan....hahahhahahahahah..leh skodeng org sebelah

      Padam
    5. Melekat kuat SS. Dengan bergayanya. Insya Allah, tak roboh dinding umah jiran. Melainkan SS angkut tentera kat muzium perang koya tampal kat situ ;)

      Padam
    6. Amboi, bukan main lagi Sis D, papan di jawa nak diangkutnya! Jauh tuh!

      Padam
    7. Oh kat Daiso ade ek,,. Nak beli jugak rasanya ni;)

      Padam
    8. Cari cari,..meh kita buat board ghamai2 :)

      Padam
  4. Smpi hjg thn kn buat board br tu... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sampai board penuh. Mula buat board hujung tahun lepas :)

      Padam
  5. wow wow wow..sweet tooth in the house =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wow Wow! Memang utk sweet tooh, Zarith :)

      Padam
  6. networking yg bagus sesama blogger

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sambil tu kembali hidupkan budaya memberi & saling mengingati :)

      Padam
  7. I nya ada sebutir lagi.. tak dak siapa berani usik dlm peti ais tu.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan kasi usik.. i dah jampi nama u hahaha..

      Padam
    2. kalau orang lain usik nanti jampi x jadi..hihii

      Padam
    3. tapi kalo jumpa jejaka mata biru kuda
      putih please kasi kat dia.. da jampi doa jatuh cinta tu =P

      Padam
    4. CT..jejaka mata MERAH tak nk?

      Padam
    5. tak nak la.. tu spesis tak cukup tidooo o mabuk todi =P
      lens merah ala2 edward cullen nak la.. aum..

      Padam
    6. Amboi, mata biru kuda putih yang tak tahan tuh.
      Mata merah I tak mau!

      Padam
  8. nampaknya nak kena cari board baru.. dah nampak penuh dah board tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru tiga lot, lot keempat belum isi lagi :)

      Padam
  9. makin sambil senyum2 ye kak.... ke akak simpan je sebab sayang nak makan..?? hik2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudah selamay masuk peyot, Firah :)

      Padam
  10. farra..makin meriah board..tapi coklat jugak yang khaty nampak..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi of course, coklat tarikan utama :)

      Padam
  11. Tahniah kak farrah..CT memang comel pun..hihihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehehehehe.. ehehehehe... ehehehehehehe.. ehehehehehhehehehe..

      ihik..

      Padam
    2. hehehehe ni semua hasil dari jampi CT on the chocs hahahaha.. yeah !!
      kasi semua org nampak CT comel haha..

      Padam
    3. CT mmg comel...cukup sifat..Alhamdulillah...sis JM sweet heeee (puji diri juga tanda BERSYUKUR)

      Padam
    4. betul tu.. tanda kita bersyukur dgn kurniaan-Nya.. ala saja nak manja2 ckp paling comel..
      tapi mmg pun *fliphair* miahahaha..

      Padam
    5. Hahahaha...kita pun comel jugak..hahaha..nak jugak :P

      Padam
    6. Ct memey comel hihihi

      Padam
    7. Sangat paling tercomel sekali! Hah,..rosak bahasa sudah!

      Padam
    8. Hehehe..xpe Kak Farrah...nanti Cikgu Bahasa kita yang paling comel akan betulkan..hikhik :)

      Padam
  12. hahahaha Kak Farrah ni.. adus tulisan ku yang buruk itu..
    u noe what.. dah siap design kad kat laptop nak print.. hari yg nk post..
    laptop tinggal kat rumah slamba p sekolah..
    jadilah kad serba ringkas itu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tetap ada sentimental value,..CT :)

      Padam
  13. huihhh...dapat cekelat....bestnyerrrr.....leh kunyah sambil senyum heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan bersama kopi SENYUM...uuwwaaahhhhh...marbeles!

      Padam
    2. Fuhhhh! Ganding dgn kopi SENYUM memang senyummmmm memanjang :)

      Padam
  14. ekin pun dapat ada 2 lagi tak makan hihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayang ke nak abiskan? :)

      Padam
    2. Nk simpan bgi abg mkn last2 org lain mkn cuti sekolah ni budak2 ramai kak halal jer la..

      Padam
  15. aritu ada baca blog Qaseh Abadi, dia dapat coklat juga
    saya sebenarnya dok bayangkan camne dia pos coklat tu
    dak cair ke huh? apapun tahniah ye kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. meh yang tukang post nak tlg jawab.. YA ALLAH !!! sumpah sepanjang process nak post dok menjampi jgnla cair jgn la pecah di tngh jalan ke apa ke.. but one good thing.. choc ni dibungkus rapi.. bukan balut kertas biasa.. jadi kalo cair pun.. masuk fridge akan terbentuk elok balik =)

      Padam
    2. haaa nanti leh ajar cmni bungkus rapi tu ye ct
      heeheheh

      Padam
    3. Yes, betul ckp CT. Packaging coklat tu kind of protect bentuk coklat w/pun cair & lembik.

      Padam
  16. Sedap kan choclate dari CT tu..
    Saya makan penuh nikmat..

    BalasPadam
  17. bestnya kak Farrah selalu dapat hadiah dari kak CT. wahhhhhhhhhhhhh tahniah :D

    rasa macam x pernah lagi dapat hadiah dari kak CT. sobs

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa apa lagi,..intailah CT selalu :)

      Padam
  18. bestnye
    belummerasa lagi hadiah dari ct
    kene tingkatkan usaha nie
    hheheh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...