Isnin, 13 Julai 2015

Terperap! Kad Raya & Gift daripada Qaseh Abadi

Aduhai! Bulan puasa ni sel-sel otak memang lambat, lemau,..complete semua. Saya terima kiriman daripada Syida a.k.a Qaseh Abadi awal bulan hari tu. Tetapi, asyik lupa nak buat entri khas untuk cik adik berkaca mata yang seorang ni.

Singgah blog SS baru teringat tak up entri. Bersungguh-sungguh buka laptop nak berblog. Tiba-tiba menyimpang buat urusan lain. Lupa lagi! Tadi masuk bilik kraf, pandang Bloggers' Board, baru teringat balik! Maafkan akak, Syida ye. Simptom-simptom lanjut usia tu makin ketara nampaknya ahaks. OK. Jom tengok kad raya + kad penghargaan daripada Syida.

Kad raya daripada Qaseh Abadi

First impression apabila nampak dan pegang kad ni - SENGIH SAMPAI TELINGA! Pertama kali dalam seumur hidup saya dapat kad yang dibuat daripada felt. Faham-faham jelah untuk orang yang minat kraf kertas macam saya, this is  extraordinary! Diulangi ya, Dik Syida - EXTRAORDINARY!

Selain itu, saya turut dapat sebutir kerongsang comel Hello Kitty. (CT Humairah, jangan menangis raya-raya ni ye...hihihi) Boleh bergaya bling-bling perasan comel di hari raya.


Dear Syida,

Terima kasih banyak - banyak atas tanda ingatan.
Thanks so much for the card & brooch.
Domo arigato! 
Akak besar hati Syida suka lepak di FAMF Tower as I enjoy reading your blog too.
Akak ucapkan selamat menyambut ketibaan Syawal. Moga lebaran tahun ni akan mecoretkan seribu satu memori indah buat Syida & famili.

Naik Bloggers' Board :)


Dok elok-elok sebelah SS.


Belum kenal dengan Syida ni? Apa lagi...you are just one click away. Kunjungi Blog Aku dan Kamu. Ada pelbagai perkongsian tips berguna tentang kesihatan dan kecantikan, info mengenai produk Shaklee resepi, doa-doa dan catatan peribadi Syida sendiri. Takkan bosan punya. Lagipun, tuan punya blog ni orangnya 'fwenly' :)

63 ulasan:

  1. wah Syida menjadi jiran SS.. apapun tahniah Farrah..

    BalasPadam
  2. hehehhe...biasa la farrah...sy pun selalu gak mcm tu...byk sgt benda dalam kepala kan....

    QA bagi hello kity yerrr....blink2 gitu....memancar2 dari jauh....hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, sis D. Berderet beratur benda dalam kepala, confirm ada yang missed!
      Yessss, blink blink hello kitty :)

      Padam
  3. Nasib dah sampai.. risau kalau xsampai lagi.. syukur kak farrah suka.. mula tu ingat akak yg suka ngan hello kitty ni, so belikan akak brooch tu.. sekali cik CT lah.. len kali lah bagi kat cik ct tu.. hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry lah, Syida. Masa sampai akak update kat instagram je. Lupa nak inform Syida :) Don't worry, akak suka hadiah yg Syida bagi ni. Sangat2 hargainya! Hehehe terconfused akak ngan CT eh. Akak suka Emon :)

      Padam
    2. kak Sal suka pikachu..eh, nak menyelit gak ni..hehe

      Padam
    3. pikachu eh.. ok noted.. mana tahu kalau tangan ni terkreatif kita wat keychain ke..

      Padam
    4. brooch pikachu ? aiyark.. hehe..

      Padam
    5. Pikachu? Emon! Emon! Emon!

      Padam
  4. nama blog dah tukar..penasihat (SS) cakap macam xdak kaitan.. hahaha...
    yeah kad titew sebelah kakak macho.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syida Menulis.....Siti Yang Menaip hiksss

      Padam
    2. sweet kan kami.. nak sama macam tu.. haha

      Padam
    3. bhahahaha.. Syida tukar link eh ? jehehe.. x prasan sebab bukak ngan hp xde nampak link..

      Padam
    4. Eh, link syida menulis tu bukan dari dulu ke? Tapi awat tajuk blog kat bloglist akak masih naik aku dan kamu?

      Padam
  5. Dok check email n FB chat, kot2 akak inform kad dah sampai.. takutlah posmen simpan kat dia plak.. hehe.. kira ok lah dah tahu selamat sampai ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi sowiiiii. Memang betul2 lupa. Otak ni kena renjat sikit kot baru ok ;)

      Padam
    2. xpa.. tak update entry pun xpa akak.. xkesah pun.. hehe.. janji hadiah sampai..

      Padam
  6. dapat warna kuning jugak!amboi,memang jeles CT kalau tengok brooch tu..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dak CT belom sampai sini lagi tu :)

      Padam
    2. jauh CT nak datang dari utara nu..hehe

      Padam
    3. sampai dah ni !! sampai dah !! besaq kecik besaq kecik ceq pandang brooch tu..

      Padam
    4. sampai dah ni !!! hahaha dok pandang besaq kecik besaq kecik jeee kat brooch tu..

      Padam
    5. HIkhikhik....sabar dik,..tenang dik...akak pakai bagi pihak Ct ye nanti :)

      Padam
  7. Ada aje kan nak berjiran dgn SS tu... Sila bayar cukai tanah lot tu ek.. Ha Ha Ha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hello, I nya terkecuali cukai.. haha

      Padam
    2. Tengok tu nak mengendeng bebas cukai! ;)

      Padam
  8. Part Hello Kitty tu tak menahan... (jeling2 Sitiroro... He He He)... Nasib baik bukan Doraemon atau Superman ok.... Kalu tak... SS pon juling air! Ha Ha Ha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. emon xdop plak.. puas carik.. idak dapatlah emon.. hello kitty aje jumpa

      Padam
    2. Jadilah. Hello Kitty ni pun dah cantik, comel!

      Padam
    3. dedua spesis kucing xpe.. tapi Emon xde tinge wakaka..

      Padam
    4. ambooooi yang jeling2 tu aaaamboi !! mentang2 itew x dapat Hello Kitty !!!

      Padam
    5. Hihihihi menjeling menjeling ku bertentang ♪♫

      Padam
  9. arghh...sarung brooch tu warna pink lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss, pink kaler! Sarung brooch sis bukan warna pink eh?

      Padam
    2. saja lah tak nak bagi Sis JM sarung pink sebab kad dah letak pink..hikhik

      Padam
  10. omeinya brooch hello kitty tu...pandai Suida pilih

    BalasPadam
  11. Comel sungguh lahai! geram lak ena...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa sayang nak pakai pun ada Ena :)

      Padam
  12. kretif... kad dari felt...
    aida byk felt lom jadi bahan apa2 pun kat umah.
    maintain elok dlm kotak :) hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh,..Aida pun minat jugak ye dengan kraf felt ni :)

      Padam
  13. Cantik nya brooch..

    hek2.. mesti SYM jeles an... haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. opcoz !!! Syida bertanggungjawab hahaha..

      Padam
    2. hahahah syida kena pujuk Ct lepas ni.... :)

      Padam
  14. takde kad raya tok kak farrah la tahun nie
    hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak jadi hal lah, Ayu :) Ingatan utk akak tetap ada kan :)

      Padam
  15. Wah, cantik2 :) eh2, brooch tu..hello kitty la..mana CT paling comel? mesti dia jeles Kak Farrah dapat Brooch tu..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sini sini !! tulaaaa iols pandang besaq kecik besaq kecik je ni..

      Padam
  16. Haha comel je kannn.. Papepun tahniah ye

    BalasPadam
  17. wahh.. comelnya kad raya nii :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan yang buatnya pun comel. Nadyya dah kenal ke belom?

      Padam
  18. alaaaaaaa Syidaaaa alaaaa !!! nape Kak Farrah dapat Hello Kitty ni ? napeeee !!! hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aippppp! Jangan dok meraung kat sini ;)

      Padam
  19. comelnya brooch hello kitty.. best tengok kak Farah dapat gift dari Blogger

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comelkan! Akak sayang nak pakai :)

      Padam
    2. Ekin pun kalu dpt memang syg hihihi... tengok brooch dari tahun 2010 masih boleh guna lg

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...