728 x 90

Jumaat, 18 Disember 2015

Chords Kelabu - MOJO (Easy Guitar Chords)

Baru-baru ini, semasa naik kereta M, saya dengar lagu baru. M dan saya punya music wave lebih kurang sama. So, setiap kali berpeluang,  saya akan 'korek selongkar' playlist M untuk dengar lagu-lagu pilihannya. Apabila came across lagu ni, terus celik mata celik telinga. Mojo? Kelabu? Kenapa saya tak pernah dengar? Mulalah mulut saya congceng tanya itu ini.

Menurut M, lagu ni saing-saing Dahsyat dan Kau. Juga merupakan OST untuk Slot Kifarah Mistik. Satu lagi lagu cinta dengar pertama buat saya :) Sangat sangat suka lagu 'Kelabu' especially the music arrangement. Suara Ryan bawakan 'Kelabu' tak usah cakaplah. Memang ada ummmmphhhh! I guess the mojo of MOJO is back! Personally, saya rasa lagu ini hebatnya setanding 'Andaiku Bercinta Lagi', the piece from former MOJO (with Aweera), that I really like.

Dah jatuh cinta,...makanya ada sesi dengan si Kapok. As usual, chords yang saya buat ikut keselesaan saya yang tahu dan mahu main chords senang-senang je. Kalau ada cacat cela, ubahlah apa yang patut. Saya kan beginner selamanya  ;)


Kord Gitar dan Lirik Kelabu - MOJO (Easy Guitar Chords)
OST Kifarah Mistik


(Intro) 
Em C Em C

Em        C           Em
Haru birunya jiwaku
C                 Em             
Terkapai hanyut
C                              Em
Kau hilang meninggalkan
C                          A
Ku lemas bersendirian
C                     B7
Di dalam lumpur


Em            C          Em
Hitam gelitanya kalbu
C                  Em
Rabun membuta
C                   Em
Mencari pencerahan
C                          A      
Dan hanya ketemuan
C                      B7
Sesal tak berwujud


(Chorus)
                Em                 B7
Tanpa kamu aku hampir mati
               Am                      B7         Em     
Tanpa kamu kelabu sungguhnya hidup
                        Am                              G         C
Hancurnya hatiku yang jelas menjadi kabur
          F                          B7                     Em
Terdampar semua hasrat hangus dibakar
                         Am                    G                  C
Hancurnya hatiku tuhan sajalah yang tahu
         F              B7                             Em
Harapan terkubur semuanya kelabu



Em      C      Em
Hitam putihnya pelangi
C           Em
Di kaki langit
C                             Em
Awan mendung selalu
C                             A
Tidak keruan hariku
C                     B7
Dipanah petirmu


Ulang (Chorus)


**Capo 2nd/ 4th


Kord Gitar Lagu MOJO yang lain:


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.


40 ulasan:

  1. lagu baru MOJO ke ? huaaa.. dengan Dasyat pun tak habis head over heal lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang ni diorang dok promote Kau,..tapi lagu ni dah keluar gak :)

      Padam
    2. banyak pulak kan lagu geng mojo ni... dasyattttttt habis..

      Padam
    3. Kira tanpa Aweera pun gempak gak!

      Padam
    4. Kannnn.... sep sep sikt

      Padam
  2. hye Farrah.. dah lama tak 'jumpa' Farrah.. hahahha... otak saya tengah 'tepu', tak ada mood nak tengok blog. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai, Intan. Dlm tepu2 tu sempat juga Intan update blog & blogwalking. Saya doakan semua urusan Intan lancar & dipermudah oleh Allah.

      Padam
    2. tak update kerap sangat la Farrah... setakat buat 1,2 entry jer... bw pun mampu jenguk Farrah je sekali sekala. hahaha

      Padam
    3. Itu pun dah lebih drpd cukup, Intan. Thanks so much ye, busy2 pun sempat bertandang ke mari :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Nanti bila free cuba2 lah dengar :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Memang best, sis! Selamat mendengar!

      Padam
  5. tak pernah dengar lg lagu ni..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Minat lagu rock tak? Kalau ros minat, berbaloi cuba dengar :)

      Padam
  6. oh..OST kifarah mistik tu lagu ni ke?I loike!lagu ni best...nanti nak try karok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau karok tu rakam barang 15 saat, kirim kat akak ye :)

      Padam
  7. tahniah ya teruskan pembelajaran ..pasti boleh

    BalasPadam
  8. tak sure pernah dengar ke tak ni

    BalasPadam
  9. -_- hahaha, tak pernah dengar pun kak, tapi lirik dia macam best., :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm akak pun baru dengar sebab sebelum ni tak tengok pun citer kifarah mistik tu :)

      Padam
  10. SS dah dengar lagu ni... Tapi SS lagi suka lagu Dasyat... He he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betull...
      Dasyat tu betul2 dasyat....

      Padam
  11. SS nak request petikan gehtar kapok kat IG leh? He he He

    BalasPadam
  12. Diana tak pernah dengar lagi lah...

    BalasPadam
  13. Kak farah... nk dgr petikan gitar utk dasyat plisssss plisss plisss...

    WA je... hihihi

    BalasPadam
  14. kena search dulu lagu ni....coz xpernah dgr hihihi

    BalasPadam
  15. Aiza first time tahu lagu ni..

    BalasPadam
  16. ayu suke mojo yang sekarang ni lagi dari yang dulu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...