Jumaat, Disember 30, 2016

Chords Bila Benar Sayang - Bagindas

Pertama kali dengar lagu ini pada bahagian chorusnya, terus jatuh cinta! Lagu mellow begini, sesuai bangat untuk santapan pendengaran saya. Tenang je buat kerja sambil layan blues + mood jiwang. πŸ˜ƒ  Video klipnya pun not bad. Kalau nak tengok, cari di Youtube ye.

Untuk kunci gitar Bila Benar Sayang ini, chords telah ditukar kepada C. Senang sedikit nak main compared to the original chords yang ada F#m, Gm dan Bm. Boleh kira easy chords lah kan. Oh, lupa,..ada Fm. Tapi jangan risau. Tak susahpun. 

Fm yang standard is a barre chord. Jadi, untuk beginner baru-baru nak lentur jari, saya cadangkan guna version yang paling simple, paling senang.

...atau yang ini

Credit


Kunci Gitar dan Lirik Lagu Bagindas - Bila Benar Sayang


(Intro)
C F Am G

Dm
Perhatianmu
G
Yang setiap waktu
C Am
Membuat aku makin sayang kamu
Dm G
Jauh pun engkau tak melupakanku
C
Mengabari aku

Dm
Tapi mengapa
G
Beberapa waktu
C Am
Terakhir ini ada yang berbeda
Dm G
Tak biasanya kulama menunggu
C Am
Tak biasanya hatiku curiga
Dm F G
Ada apa sayang mengapa berubah ohh oo

(Chorus)
F
Bila memang kau
G
Benar-benar sayang aku
Em
Kau tak kan membuatku
Am
Mengemis perhatian
Dm
Sesibuk apapun
G
Engkau pasti masih
C
Luangkan waktumu

F
Jika memang kau
G
Anggap aku kekasihmu
Em
Takkan pernah ada
Am
Sebuah rahasia
Dm
Di antara kita
Fm
tak ada yang lain
C
Bila benar sayang
Fm G
Ohhh..oh oh oh


(Chorus)
F
Bila memang kau
G
Benar-benar sayang aku
Em
Kau tak kan membuatku
Am
Mengemis perhatian
Dm G
Sesibuk apapun oh oh oh

F
Jika memang kau
G
Anggap aku kekasihmu
Em
Takkan pernah ada
Am
Sebuah rahasia
Dm
Di antara kita
Fm
tak ada yang lain

F
Bila memang kau
G
Benar-benar sayang aku
Em
Kau tak kan membuatku
Am
Mengemis perhatian
Dm
Di antara kita
Fm
tak ada yang lain

C Fm
Bila benar sayang
C Fm
Bila benar sayang
C
Bila benar sayang.


20 ulasan:

  1. tak pernah dengar lagi lagu ni.. kena Google ni

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Kak Farrah ! Salam Jumaat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummussalam, Firah. Enjoy your weekend 😊

      Padam
  3. Macan tak pernah dengar lagi lagu ni. Heheh. Selamat melangkah ke tahun baru kak Farrah 😊

    BalasPadam
  4. masuk blog akak selalu jumpa lagu baru ni hehehe😊

    BalasPadam
  5. MD pun tak pernah lagi dengar lagu ni...

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Cuba dengar,..tengok kena dengan selera telinga ke idak,..

      Padam
  7. Balasan
    1. Tak pe,..banyak mende lain lagi yang SS reti :)

      Padam
  8. tak pernah dengar, wah kena godek kat youtube laa..

    BalasPadam
  9. best ke lagu ni>???
    knp lagu2 kak farrah semua ayu jarang dengar ea?..
    kak farrah dgr radio ape ye

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.