Ahad, 23 Februari 2014

Cara Mudah untuk 'Organize' Koleksi Reben


Just nak share. Bagi yang suka buat scrapbook, kraf dan kad, mesti ada banyak stok reben kan? Haaa,...ini salah satu cara yang saya rasa paling baik untuk kemas reben-reben yang ada dalam koleksi kita. Kalian hanya perlukan penyangkut baju seperti dalam gambar di bawah and...

Walllllaaaahhhh!!! 
A mess-free collection of ribbons! 

Koleksi reben untuk gifts and goodie bags.


Mudah je kan?! Dulu, saya just simpan reben-reben dalam bekas plastik. Tiap kali nak buat projek kraf, masak jugalah nak memunggah reben gelung demi gelung. Sekarang tak lagi :) Yang penting, penyangkut baju ni sekarang:
  • Serves as ribbon panels/display - sekali pandang je dah tahu reben apa yang ada dalam stok kita.
  • Senang untuk pilih atau cari reben yang hendak digunakan. Reben-reben boleh digunting terus daripada penyangkut baju tersebut. Less mess.
  • Lebih terurus. Tak pening kepala  nak tengok reben yang bercampur aduk dan berselirat :) Bagi yang ada banyak reben tu, bolehlah disusun mengikut tona warna.

 

5 ulasan:

  1. mane nak beli penyangkut cam ni? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina, penyangkut begini boleh cuba cari di Ikea atau mana2 pasar raya bahagian barang2 rumah. Tak silap saya di Daiso pun ada.

      Padam
    2. ok.. tq farah.. jap lagi nak g cari.. hehehe..
      banyak sgt ribbons kat rumah.. semak..

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...