728 x 90

Isnin, 11 Mei 2015

Breakfast at Tiffany's | Hello Kitty

Saya dapat task untuk sediakan party props. Jadi, sepanjang minggu lepas, saya memang tak menang tangan. Dengan kelasnya,... dengan siapkan props untuk partynya. Tambah pula, props yang perlu dihasilkan ada tema yang khusus. Kenalah extra meticulous supaya apabila para tetamu tengok, mereka boleh terus relate dengan tema majlis :)

Breakfast at Tiffany's

Tema keraian ialah Breakfast at Tiffany's - diambil sempena sebuah filem lama era 60-an (yang merupakan adaptasi novel) lakonan Audrey Hepburn. Breakfast at Tiffany's ni biasa dijadikan theme for birthday parties, mother's day celebration and brunches. Berminat nak tahu lebih lanjut? Boleh google for this theme atau search di Pinterest.


Saya perlu sediakan mini banner, photo props, cake toppers and some decorations. Jom intai sebahagian daripada props based on Breakfast at Tiffany's.

Sneak Peak

Insya-Allah, akan kongsi lebih lanjut berkenaan tema ni dalam entri lain :)

Hello Kitty

Dalam pada kembali ke zaman 60-an untuk siapkan party props, saya perlu hasilkan sebuah kad istimewa untuk hari lahir seorang penggemar Hello Kitty. Tak pernah buat kad Hello Kitty sebelum ini jadi puaslah saya menghadap laptop. Cari idea dan kumpul gambar kucing comel tak ada mulut tu. Ini pun kena buat betul-betul. Takut silap langkah, Hello Kitty jadi Doraemon pulak.

Alhamdulillah. Semuanya sudah selesai. Tidaklah termimpi-mimpi watak Holly atau terigau-igau hidung kuning si Hello Kitty. Minggu ni tema Peperiksaan Pertengahan Tahun pula. Students saya nak periksa :)


Psst! Insya-Allah, ada kelapangan saya akan blogwalking ke teratak kalian.


91 ulasan:

  1. tak sabar nk tgk prop spenuhnyee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti yg lain akan menyusul dalam satu entri khas :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Dah selamat memerah dah, Syida. Skrg dok busy buat revision dgn budak2 utk exam :)

      Padam
  3. mesti cantik prop penuh.. ini pun dah menarik minat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe berjayalah juga buat ikut tema seperti yg diminta :)

      Padam
    2. alhamdulillah.. kak Farrah kan kreatif orangnya..

      Padam
    3. Tak kreatip mana, eyda. Org kreatif tak perlu struggle cari idea. Akak ni abis keluar asap ikut telinga dan idung :)

      Padam
    4. laa sampai keluar asap ikut telinga dan hidung ke nak siapkan benda nih.. dahsyat jugak laa kak Farrah..

      Padam
  4. Balasan
    1. Boleh jadi inspirasi utk events Shahida :)

      Padam
  5. tazzabar nak nengok hasil yg farrah buat hihhihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tapi saya siapkan props je, tukang pasang props orang lain. So, dapat gambar kat umah jelah. real event tak de :)

      Padam
    2. hahahhaha...baru berangan nk tgk hasil keseluruhannyer.....prop pon prop laaa farrah...jnji dpt tengok....hahahahahha

      Padam
    3. Hihihihi insya-Allah, nanti saya update ye :)

      Padam
  6. tema breakfast in tiffany, mesti banyak pakai kaler hitam putih kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, then wajib ada pearls and diamonds. Diamonds palsu akak tak jumpa huhuhuh

      Padam
  7. wahh..kreatif..tak sabar nak tengok theme 60'an..spek mata kucing...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Spek mata kucing, black dress, sanggul tinggi :)

      Padam
  8. Lama xbuat prop hihjihi... last tahun lepas dlm.bulan 5 2 minggu nak kahwin ekin sibuk dgm buat prop, parking beg siso,gubah barang hantaran hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Parking beg siso? Apa tu ekin?

      Padam
    2. bag siso ? hahaha Kak Ekin typo lagi ke..

      Padam
    3. Puas akak mikir, apa kebendanya tuh?

      Padam
    4. rasanya saya tahu.. 'siso' tu istilah negeri Kelantan tak silap, untuk doorgift..

      Padam
    5. Ohhhh baru make sense! 'Parking beg siso' tu packing beg doorgift! Hahahah thanks, Sal :)

      Padam
    6. parking beg siso tu....mana2 sisa beg yg x nk guna tu kita 'parking' kat tepi ehehehe

      Padam
    7. Silap tulis kelantan.. parking bag doorgift la... hihihi

      Padam
    8. Tq kak Sal... tolong translate hihihihi

      Padam
    9. parking lah Ekin...parking tu guna utk parking kenderaan

      Padam
    10. packing bag doorgift eheheeh

      Padam
    11. Biasa la akak ekin queen typo...ll

      Padam
    12. Parking packing parking packing :)

      Padam
    13. hahahahah......JM dh jd guru bahasa parking

      Padam
    14. heee parking pon boleh kak ekin kan?
      tula mase mule2 dengar tu mcm xlogik je kenapa la org klntan pggl doorgif tu sisa kan
      tapi nak buat cmne.. mmg dah tu gelarannye

      Padam
    15. JM kan suka menyakat kah kah kah

      Padam
    16. Hihihihi kak jm n SS suka menyakat

      Padam
    17. HIDAYU: HIHIHIHI tersilapntaip yup org kelntan pggl siso.. hihih

      Padam
  9. nak tengok hasilnya..good luck

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, SB. Nanti saya up entri penuh ye :)

      Padam
  10. Usha search prop2 lepas tu print hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skrg ni search je,..semua ada orang share di internet :)

      Padam
    2. Ha ah betul tu kak farah.. mat saleh punya website berlambak nuh

      Padam
  11. kreatif lah farrah cantik, nnt dtg lagi tengok hasil nya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Kak Noor. Nanti singgah lagi ye :)

      Padam
  12. kiteeee datang jenguk before tidor.. genite Kak Farrah..
    nak tido sengih2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nite2 Cikgu CT. Rest betul2 :)

      Padam
  13. comelnya props tu! hahahha.... best tengok. wah, jenuh juga kalau hello kitty tukar jadi doraemon. hehehehe... tapi saya tahu kak Farrah mesti boleh buat pnyala

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi thanks, Amy. Pening kepala klu Hello Kitty jadi Emon. Parah dah tu

      Padam
    2. kak Farrah! kita dah dapat hadiah dari kak Farrah.hehehe. maceh banyak2. x sangka ley dapat! :DDD

      Padam
  14. kreatif la cik farrah.. I like.. =)

    BalasPadam
  15. Cantiknya props yang kak Farrah buat! Suak sangat tengok :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, kalau you all tengok nampak cantik. Bimbang gak kat event tu nanti orang cam 'Breakfast at whatttttt?!'hihihu

      Padam
  16. farra..best nya ada prop macam tue..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan,...nanti kalau buat event utk opis/ birthday anak2, bolehlah Khaty buat props begini.

      Padam
    2. nak farra yang tolong buat...hehehehe

      Padam
  17. Wah, menarik..jarang2 orang nka guna tema ni kan? :) Gudluck Kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Cik Mimie. Omputih sukalah guna theme ni sebab macam classy. Lagipun ni kan citer lama. :)

      Padam
  18. cantik!! terbyg2 muka audrey hepburn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia mmg dah sinonim dgn Breakfast at Tiffany's :)

      Padam
  19. Farrah buat party props utk siapa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Utk event adik ipar saya, Intan :)

      Padam
  20. ada buat bisness buat party prep ker?? hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah, Intan. Sekali-sekala tolong adik2/ kawan yg organize event. Tak berani buat bisnes lagi, takut tak boleh beri komitmen :)

      Padam
    2. bagus.. bagus.. tolong orang pun dapat pahala.. and nak buat bisness ni bukan senang, perlukan komitment yang tinggi...

      Padam
    3. but else, u can start buat kecik-kecik dulu.. janganlah terus buat party super grand vogue de vas gitu... matilah nak handle... hehehe

      Padam
    4. Insya Allah, Intan. Kalau buat kecil-kecilan tu mampulah. Sambil2 isi masa terluang. Kalau yg super grand vogue de vas tu memang confirm semput hihihi

      Padam
  21. nanti tunjuk gambar kad hello kitty tu k

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, dah sampai pada tuannya saya tunjuk gambarnya ye :)

      Padam
  22. mai nk tgk kucing xda mulut.... hihi

    BalasPadam
  23. pick me n strike pose tu menarik!!! kalau sis JM di jemput,,,,gambar bibir seksi di jadi pilihan ngeh ngeh ngeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau sis JM dijemput, saya pastikan ada bibir seksi warna pink ;)

      Padam
    2. amboi JM...nak seksi ajer....hahahahha

      Padam
    3. Deanna...ahahaha...u know me

      Padam
  24. ni mesti preparation utk celebrate birthday Ceketed kan kan..ke nk sambut hari ibu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Birthday Ceketed?hikhikhik melampau betul ceketed sebagai bebear diraikan meriah begitu.
      Maksud sis Cekebon ye? Bukan utk dua2. Ini untuk event yg Dhila anjurkan :)

      Padam
  25. wah wana tak sabar la nak tengok hasilnya..penasaran ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak! Sampai penasaran? Bahaya ni!

      Padam
  26. hello kitty mesti comel ni nanti.. ^_^

    BalasPadam
  27. SS ske Superman... Sebab dia 'S'... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS awat tak de jambul S kat dahi?

      Padam
    2. Kak Farrah kena kaji superman la lepas ni =P

      Padam
  28. kak farrah bestnye....
    heee pinterest tu xpandai la nk tgk2..
    nk manage akaun tu lg la xpaham

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akaun kita tu tak payah manage sangat. Ayu create board macam kita nak create folder. Then, pin lah apa2 yg kita suka. Search ikut tema/keywords :)

      Padam
  29. Suka sangat tengok ideas k.Farrah.
    Miss you, kak.

    BalasPadam
  30. Kak Farrah memang kreatif.. Tangan berseni...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...