728 x 90

Jumaat, 24 Jun 2016

Lagi Idea untuk Kad Raya DIY

Assalamu'alaikum,

Sekarang ni, setiap hari keywords di tower penuh dengan carian diy kad dan sampul raya. Makin ramai yang suka buat kad diy sekarang. Lagi bermakna kan,...

Boleh rujuk tutorial kad hari raya DIY di bawah:
Tutorial DIY Kad Hari Raya terdahulu:

Sempat lagi nak buat untuk diberi kepada kenalan dan saudara-mara. Tapi, kalau nak pos tu, tak pastilah dapat sampai sebelum raya atau tidak. Well, sampai lepas raya pun OK apa...raya kan sebulan :)

Di bawah ini ada beberapa lagi contoh kad raya mudah yang saya ingin kongsikan. Kali ini, base card saya gunakan kad bercorak. Jadi, tak perlu susah payah nak hias sangat.

Yang di atas ni hanya pakai reben, doily dan cebisan kertas.


Ini pula, kita main koyak-koyak kertas, kemudian hias dengan bakers' twine.

 Tambah embellishment bunga untuk 'ceriakan' kad. 

Gunakan kad yang sama seperti di atas, cuma yang ini lebih simple. Jalur kertas yang dipotong dengan gunting kraf dan dua butir adhesive diamentes

Oh, tag SALAM LEBARAN tu boleh ambil di entri DIY Kad Hari Raya Mudah


Psstt!! Tag @faidamf di Instagram dengan sebarang hasil kreativiti yang anda buat berdasarkan tutorial-tutorial di blog ini. Gunakan hashtag #famftowercrafts. Anda mungkin layak memenangi hadiah istimewa daripada saya :)
 

29 ulasan:

  1. SS dah dapat kad raya dari Cekebonnnn... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dapat dari Cekebon je ke? Saya punya tak sampai lagi ye?

      Padam
    2. amboi SS cekebon dapt kak fararh pon dapat untuk la badan :)

      Padam
    3. Dah dapat lagi! Keh keh keh

      Padam
    4. Dah dapat kad raya daripada SS.. thanks..

      Padam
  2. Kalau rajin semua menjadi farah kan
    Selamat hariraya dari kaknoor ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat meneruskan fasa 3 Ramadan, Kak Noor. Salam lebaran juga dari saya buat Kak Noor dan keluarga :)

      Padam
    2. Kalu malas... Tido sepanjang pose... He he he

      Padam
  3. Tahun nie tak sempat dah nak DIY. Tahun depan siqah cuba ye :) Lawa2 semuanya hasil tangan kak farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tahun ni Siqah sibuk deco rumah kan,..takpe, tahun depan boleh cuba :)

      Padam
  4. salam , yana baru start nak buat tapi entah sempat ke tidak sebelum raya nak hantar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak sempat boleh hantar lepas raya heheeh

      Padam
  5. akak buat cantik , yana buat rasa macam nak beli yang akak je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yana pun boleh buat. Senang je tu,..

      Padam
  6. lupa bagitau, kad raya dah samapai! thanks a lot ya..

    BalasPadam
  7. wow.. ada hashtag special daaaaaa skrang Kak Farrah itew.. maju =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kahkahkah ada cerita tersembunyi di sebalik hashtag tuh :)

      Padam
  8. Kak Farrah !! kad raya comel dah sampai.. thank you ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Selamat sampai. Hadiah bday CT yang tak claim tu, akak bagi masa kita jumpalah ye :)

      Padam
  9. siapakah pemilik kad raya ni.. adakah diri masih bertuah lagi menerima kad raya darimu kak farah hahahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, akak ingat orang yang ingat akak :)

      Padam
    2. Tahun ni xde terima kad dari kak farah sob sob

      Padam
  10. masyallah cantiknya kad-kad raya awk ni
    tak macam DIY.
    dah sama taraf mcm jual kat kedai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, ietams. Biasa je sebenarnya. Janji ada bahan2, ietams pun boleh buat. :)

      Padam
  11. Farrah!! TQ!!! sis JM dah terima kad lebaran yg sweet tu...

    BalasPadam
  12. dah terima lum kad raya dari sis JM..tapi beli kat kedai lah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...