NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Rabu, 18 Jun 2014

Cara yang Lebih Terurus untuk Kemas/Simpan 'Washi Tapes'

Jangan buang kotak aluminium foil. Gunakan untuk simpan washi/masking atau printed tapes milik kalian supaya lebih terurus. Gigi pemotong pada sisi kotak boleh digunakan untuk potong pita yang dikehendaki :) Fungsi 2 dalam 1 lagi! As kotak untuk menyimpan tapes dan tape dipenser.

Jika rajin, balut dan hias kotak supaya nampak lebih menarik. Kalau tak, biarkan begitu sahaja. Yang penting kotak tu dah boleh serve for another purpose. 




6 ulasan:

  1. tak terpikir lak..asyik buang ja

    BalasPadam
  2. Wow.. ini cara yg baguss.. tak terpikir plak saya nak buat mcm ni.. saya sekarang letak washi tape kt dlm pensil case jer. Sebab tak ade idea nk simpan. Btw, tq sebab share

    BalasPadam
    Balasan
    1. u r most welcome, dp. simpan dalam pencil case pun OK jer. janji tapes tu bebas daripada habuk dan debu :)

      Padam
  3. banyak bnda boleh diguna semula klu kita berfikir sikit..kan..kan..

    BalasPadam
  4. geram la tgk washi tapes tu..huhu..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...