Stay INSPIRED!

Rabu, November 26, 2014

Sesuatu yang menarik untuk dikongsikan bersama hari ini :)


Panduan mudah untuk hari-hari yang lebih bertenaga, bersemangat dan ceria! Paling suka nombor 10 - 12. The 50/10 rule (nombor 5) pun bagus untuk dipraktikkan terutama bagi yang bekerja menghadap komputer sepanjang hari. In all, pastikan diri sihat, cukup rehat, terbuka untuk belajar sesuatu yang baru dan sentiasa fikirkan apa yang boleh buat kita gembira :)

Mundane days? Shoooohhhhh! Go away!



48 ulasan

  1. Yang numb 6 tu selalu buat tapi tak pasti berapa minit sebab terus tetidur. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tak apa,..tu kes betul2 muhasabah tu :)

      Padam
  2. mamamyja pon suka no 10-12.. heheh

    BalasPadam
  3. saya pula hak yang no 5 dengan 6 tu cam payah nak buat =)
    anyway saya follow sini ye #398
    Diari Seorang Mama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Yana. Selamat berkenalan :)

      Padam
  4. No 1,7 ,8 &12 wana selalu buat..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. No 12 tu mesti spend time dgn kucing2 tercinta kan :)

      Padam
  5. perkongsian yang baik kak farrah, yup 50/10 suka jugak.....Kena ada rehat dan fokus semula apa yang perlu disiapkan

    BalasPadam
  6. 10 minutes untuk muhasabah diri di penghujung hari jangan dilupakan.

    dan keep learning. atau erti kata lain, hadiri majlis-majlis ilmu. Sebab manusia selalu lupa.
    terima kasih atas peringatan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn aRz. Kita ni memang perlu terus diingatkan :)

      Padam
  7. pada saya, semua best. hahahahhaha ^_^

    BalasPadam
  8. daily exercise la yang paling susah nak istiqomah tu. hehe

    BalasPadam
  9. Asalam terbaik 12 tips..very nice

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam. Semoga sentiasa terinspirasi, Etuza.

      Padam
  10. nice sharing kak.
    paling suka no. 3 ! kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. No 3 tu memang tak boleh dinafikan! No 7 tak?

      Padam
  11. Nice Sharing Kak Farrah :) 7-12 suka sangat..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baguslah kalau suka :)
      Meh sama-sama kita buat supaya hidup tidak bosan.

      Padam
  12. hehe..suka 1-3.. bersenam buat badan rsa segar n tak 'berat'. saya jenis susah nak settle kan kerja tp tamak sangat macam boleh selesaikan smua benda dalam satu hari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Kalau tak exercise badan rasa bloated. Tapi, kegigihan nak bersenam tu agak nipis dalam diri akak, Nana :)

      Padam
  13. shoooo go away hihi.. syndrome malas ada hari hari lagi lagi yang penganggur cem ni hahahaks..

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's OK, CT. Zaman jadi penganggur VIP nilah nak manja2 ngan mak abah :)

      Padam
  14. stay healthy, no 1 dan 2 tu cukup susah nk buat huhuh...kekadang sehari minum beberapa teguk je air kosong..bila sembelit mula lah resah huhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, kak. Yang atas-atas tu kena ada kegigihan sikit nak buat :)

      Padam
  15. saya banyak menari! hahaha. so, memang berpeluh lah... pastu saya dengan membaca tu memang x terpisah la... sebelum tidur kompem saya baca.. kalau x, xley tidur..

    tutorial memang saya suka. lagi2 pasal design ni. sebab saya x kreatif, so saya asah bakat melalui cara tu. ^^

    indulge favorite thing tu, kalau makan dikira tak? hehe. saya suka berjalan. cuma xde kereta je. sobs

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah,..there's no reason for u to lead a dull life, dik =) Makan of course dikira!

      Padam
  16. Stay inspired ! :D

    Kena buat yg no 3 tu. sebabnye, kite ni bile dah buat sesuatu.. terfikir fikir benda lain nak kena buat jugak. Ada lagi macam macam nak buat. Lepastu buat ini separuh buat itu separuh. Uishh tak boleh jd..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh sekapal ngan akak tuh...

      Padam
    2. haha sekapal eh kak, tapi akak rajin banyak, kite rajin paling sikit..

      Padam
    3. Takdelah banyak mana rajinnya, Nur :)

      Padam
  17. Nice sharing kak farrah.. ade yg mmg bt ade yg mls nk bt.. hahaha tp skg nk beraktivi mmg payah laaaa... nak dptkan tido yg ckup mmg tak lah kan... huwarghhh rindue nak tidoooo hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh tak apa, Ayu. Antara pengorbanan awal bergelar ibu ni ialah korban tidur. It's OK. Try to enjoy your new world. Excitements awaits!

      Padam
  18. No.7& 8 tu saya setuju sangat.
    Kalau kita baca lebih & lain dari orang lain akan buatkan cara kita manage things different. Siap ada orang tanye, " Macamana akak tau..... Bla..bla..bla..?"

    BalasPadam
  19. aaaa, sangatlah penting utk scha nii. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus, bagus,...moga bermanfaat utk kita semua :)

      Padam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.